Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto to Julia Kobus ? Nowy temat chodzcie tu

Polecane posty

Gość gość

Zjedziemy hejterow jak lyse kobyly :D

Gość gość
Co myslicie o ostatnim filmiku ?

Gość gość
mam nadzieję, że myślicie o tej - przepraszam za wyrażenie 0 wariatce, co wyzywa komentujących wszystkich ? ( również padłam ofiarą, choć nigdy netykiety nie złamała..). jeśli tak, chętnie opuszczę tamten temat. Myślałam też o stworzeniu innego forum z moderacją i adminem dotyczącym tego kanału. Zwracam uwagę, że wszystkie inne vlogerki takie tematy mają i nigdzie nie dochodzi do takich niezdrowych emocji, jakie wzbudza Julia.

Gość gość
Przejdzmy tu a tamten temat zostawmy

Gość gość
Tak serio pytam. Czy nikt, tj.zadna instytucja nie zainteresowala sie losem tego dziecka Aleksa ? Ja wiem, ze ona jest we francji, ale dla mnie to tam ktos powinien zainterweniowac. Zle odzywianie, prochnica, ogolne zaniedbanie, kiepski rozwoj dziecka.

Gość gość
dziewczyny, zaspokójcie moją ciekawość, bo ja tego nie rozumiem...Piszę absolutnie serio, dlaczego to jest jedyna osoba, której nie można skrytykować w necie ? I grozi za to lincz etc ? Przecież to jest chore... Już pomijając oczywiste przykłady prezydentów etc. , to na temat wszelkich innych osób można wyrazić swoją opinię...A na jej temat - już nie ? gdzie tkwi ten fenomen ?

Gość gość
Mogłaby zamiast nagrywania kolejnych parapsychologicznych filmów sięgnąć po jakąś książkę. PRESJĘ się WYWIERA, a KŁADZIE to się NACISK. Już nie wnikam w opanowanie znajomości języków obcych, ale nad językiem ojczystym mogłaby trochę popracować.

Gość gość
gość 09:40 - 100% racji...Przecież to wszystko jest jedna wielka masakra...Ja sama, gdy zobaczyłam pierwszy raz dyskusje o Julii - faktycznie nacechowane emocjami - pomyślałam, że to przesada, hejtowanie etc. ...Ale prawda jest taka, że najgorsi nawet hejterzy się nie mylili - te zaniedbania są ogromne... Tutaj pozostaje to zgłosić we Francji - nie wiem gdzie, opieka społeczna ? Tu nie chodzi o dokopanie komuś, ale by ktoś Julią potrząsnął, zwrócił uwagę, że nie radzi sobie z dzieckiem i doprowadza do problemów zarówno wychowawczych, jak i przede wszystkim rozwojowych i zdrowotnych.

Gość gość
Najgorsze, że ona nie mówi dobrze w żadnym języku :D Kurczę, po tylu latach mieszkania we Francji nie radzić sobie z francuskim ? Połowę słów w tym języku źle wymawia..Nie wiem, po co w takiej sytuacji snobować się na mówienie do dziecka w obu językach. Zresztą Julia robi mnóstwo błędów gramatycznych nawet w języku polskim, to o czym tu mówić...A ten angielski..."faloł" :D

Gość gość
W ostatnim snapie znowu to takie dziwaczne ( w sensie nie wiem, czemu służące) kłamanie. Rano opowiada, że ją niby żołądek boli, pół nocy wymiotuje, budziła się w nocy, no OK, bardzo przykre. Po czym kilka godzin później, że jadą na sushi. No to coś tu nie gra ;D Tak samo w najnowszym Q&A - ona opowiada, że nie ma dla siebie 20 minut. Serio ??? Polecam snapa. Ostatnie dni, gdy dziecko było w żłobku, Julka spokojnie sobie chodziła po parku, jeździła po Paryżu z Agniesią, wpadała na kawkę do Starbucksa, a Aleks w tym czasie w żłobku...No comment.

Gość gość
Dla tego dziecka byloby lepiej, gdyby dziadkowie go wzieli na wychowanie.

Gość gość
otóż to ! dziecko miałoby normalną rodzinę, z Agniesią ich dzieli tylko kilka lat, miałoby fajną, ciepłą mamę i rozsądnego, dającego poczucie bezpieczeństwa tatę..Normalny rozkład posiłków, wspólne czytanie bajeczek ( jeśli pani Joanna faktycznie jest nauczycielką, to mogłoby się bardzo małemu przysłużyć), jak dla mnie to jest rozwiązanie optymalne dla małego..

Gość gość
które francuskie słowa wg Ciebie Julia źle wymawia? i jak powinno się wymawiać?

Gość gość
gość dziś Co myslicie o ostatnim filmiku ? x Presję można co najwyżej wywierać. Kłaść w tym kontekście jedynie nacisk.

Gość gość
A moze dziadkowie nie chca tego dziecka na wychowanie ? Po co Julii ten Aleks, widac ze on jej tylko przeszkadza. Jedynie przee kamerami probuje udawac jakas relacje, ale widac ze nie ma wiezi miedzy nimi. Ktos wie, czy on byl planowany ?

Gość gość
Mogłaby zamiast nagrywania kolejnych parapsychologicznych filmów sięgnąć po jakąś książkę. x Może sprawdź znaczenie określenia " parapsychologiczny" zanim go użyjesz.

Gość gość
zapraszam do filmu Julii o toksycznym związku :D tam opowiada - publicznie - jak uciekała do faceta z matury - nomen omen - z francuskiego, na samolot na Korsykę...Tam od razu zamieszkała z mężczyzną czterdziestokilkuletnim i zaszła z nim w ciążę :D wszystko jest na kanale jej :D

Gość gość
ale tam się bagno w głównym temacie robi...podszywy etc. ...masakra... najlepsza ta od 10 tys euro :D

Gość gość
Podszywy a potem nie wiadomo juz kto co pisze na serio. Powinna byc obowiazkowa rejestracja i juz.

Gość gość
gość dziś http://www.psychiatria.pl/artykul/czym-jest-p arapsychologia-pseudopsychologia/15871.html koleżanka wyżej miała rację. parapsychologia = pseudopsychologia. Czyli ujęt w pigułkę treści na kanale Julki x Przeczytałaś tylko tytuł? Parapsychologia (gr. παρα- – „przy”, „obok”, „poza czymś”) − dziedzina badająca rzekome zjawiska psychiczne, wywołane przez siły, zdające się posiadać charakter inteligentny lub przez nieznane moce utajone w umyśle ludzkim. Definiowana też jako nauka badająca zjawiska paranormalne (czyli trudne do wyjaśnienia za pomocą znanych praw przyrody) za pomocą metod eksperymentalnych i statystycznych (często poprzez metaanalizę i badania statystyczne z udziałem generatorów zdarzeń losowych).

Gość gość
Stalkerka stalkuje stalkerke. Incepcja.

Gość gość
racja ! może załóżmy takie forum ? tylko gdzie ?

Gość gość
ja akurat na tamtym forum też padłam ofiarą czegoś takiego, a netykiety przestrzegam, więc..no cóż. dziwne, że największe chamstwo jej "obrońcy" wykazują :D

Gość gość
albo wątek tylko zarejestrowanych ? tylko masakra, że ludzie nie potrafią się zachować po ludzku i tak kombinować trzeba...dzicz. nie wyorażam sobie się podszyć pod kogoś.

Gość gość
wiecie co, ja też już mam tego dość...jeszcze we wczorajszym Q&A Julka opowiadała, że nie ma dwudziestu minut dla siebie :D Bardzo zabawne, skoro całymi dniami umawia się na sesje zdjęciowe z cyberznajomymi, chodzi po Paryżu, pije kawkę..Wszystko jest na insta, snapie, zresztą samym YouTube też...Po co tak kłamać ? Przecież to chore...A dziecko, które było diagnozowane pod kątem autyzmu i potrzebuje zwiększonej opieki rzucone w tym czasie do żłobka...Jakaś totalna masakra.

Gość gość
No nie ma czasu jak caly dzien nagrywa.

Gość gość
tyle że z tego powstaje finalnie 3-5 minut słabego materiału...coraz bardziej na odwal te filmiki. nawiasem mówiąc, wierzycie w to, że zło wraca do danej osoby ? nie chciałabym bawić się w sędzię, czy tym bardziej Boga, ale...te opony w samochodzie, telefony, zraniona ręka..albo narobiła sobie wrogów realnych ( przyjaciół nie ma w realu w ogóle),albo faktycznie cała rzeczywistość próbuje jej powiedzieć, że się zapętliła, robi źle, krzywdzi synka i robi wodę z mózgu innym ludziom...

Gość gość
W jej wymowie nie chodzi o akcent czy cos ale sama wymowe. Jest straszna. Nie mowie ze ma spiewac jak skowronek po 2 czy 3 latch we Fr. ( jeszcze przy jej wieku.. nie ma juz 12 lat wiec nie jest jej tak latwo jak dziecku..) ale u niej nie ma zadnej zadnej poprawy.. ( I mowie tu jako osoba mieszkajaca We Fr od dluzszeeeego czasu..) zéro pracy nad wymowa albo zaslubem slow. A nad tym pracuje sie do konca zycia. I to jest przykre moim zdaniem.

Gość gość
otóż to ! Masz rację. ja może jestem nieobiektywna, bo akurat bardzo szybko załapałam wymowę języka francuskiego, więc choć miałam go tylko w minimalnym wymiarze w liceum i nie potrafię w nim swobodnie się porozumiewać, to przynajmniej wymowę mam bardzo dobrą, do języka zresztą też zamierzam wrócić, ale kurczę...Julka bije rekordy, po trzech latach nie umieć wymawiać połowy słów ? I w ogóle, taka młoda osoba powinna już biegle śmigać w tym języku po trzech latach pobytu tam !