Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lillla345

Chce usunąć ciąże!

Polecane posty

Gość Lillla345

Witam. Pisze jak widac po tytule z dosc kontrowersyjnym tematem. Mowiac krotko... chce usunac ciaze! Mam z mezem juz jedno dziecko, ktore urodzilam pol roku temu. Tak sie stalo, ze mimo zabezpieczania zaszlam ponownie w ciaze... byl to dla mnie nie lekki szok! Nie mamy warunkow ani pieniedzy, aby teraz miec drugie dziecko :( juz pomijam to, ze po tak krotkim czasie od jednego dziecka nie jestem gotowa na drugie jako kobieta... dlatego rozwazam juz kazda ewentualnosc nawet usuniecie... moj maz podchodzi do tego tak, ze zaakceptuje kazda moja decyzje. Tylko moi rodzice z ktorymi mieszkamy tego w ogole nie akceptuja i powiedzialabym nawet, ze tego mi zabraniaja! Nie chca slyszec nawet o usunieciu i mowia "jakos to bedzie". A ja nie chce tak.. co ja mam robic w tej sytuacji i jak im co kolwiek wytlumaczyc gdybym chciala sie na to zdecydowac?

Gość gość
Czechy i pare złotych w kieszeni.

Gość gość
Przeciez dostaniesz 500 + dziewczyno! Jak sie nie utrzymasz?

Gość Lillla345
Nie mowcie mi o 500+, prosze... warunkow nie mamy... gniezdzimy sie jak sardynki w jednym domu.

Gość gość
Już ci pisałem Czechy - ale pewnie oczekujesz że ci ktoś za to zapłaci :D

Gość Lillla345
Jesli chcialabym usunac to na Slowacji, a nie w Czechach. I nie oczekuje tutaj zadnych pieniedzy :) bardziej pytam o to jak trafic do takich osob, ktore nie rozumieja aborcji.

Gość gość
Bo wytłumaczenie jest proste: nie każdy musi ROZUMIEĆ aborcję, a tym bardziej ją popierać. Masz zamiar zmienić rodzicom światopogląd? Przecież bez względu na ich przekonania zrobisz co zechcesz, bo podobno jesteś dorosła. Jeszcze może łatwiej byłoby im to zrozumieć gdyby dziecko było chore lub poczęte w wyniku gwałtu, tak...zdrowe jest, mąż jest a ty wolisz usuwać. Ręce mimo wszystko trochę opadają.

Musisz zrozumieć, że to dziecko już ISTNIEJE, a jeśli usuniesz ciąże to je zabijesz. Urodź je, a potem możesz oddać do adopcji. Mam nadzieję jednak, że tego nie zrobisz, bo 2 dzieci to przecież wcale nie jest dużo.

Gość gość
Nie wiem gdzie mieszkasz, ale 500+ jest właśnie dla takich ludzi jak Ty i mąż. Rozważ przeznaczenie tych pieniędzy na wynajem większego lokum. Ja zaszłam w 2gą ciążę 6 mce po pierwszej, tak że ty nie pierwsza i nie ostatnia. Mój organizm dał radę bez problemu, nawet ciążę znosiłam dużo lepiej. Lekko nie było, nie będę Cię oszukiwać, ale po 2 latach rewelacja - dzieci bawią się razem, jest lżej, łatwiej się dogadują (mała różnica wieku no i starszy to syn a młodsza córka, więc różnica poziomu rozwoju mniejsza niż wynikałoby to z kalendarza). Po drugiej ciąży nie zostało mi nic (kg). Też się obawiałam jak będzie, ale patrząc wstecz było spoko, choć momentami ciężko (mąż wraca po 18, więc cały dzień z dziećmi). A rodziców nie przekonasz, oni mają więcej doświadczenia niż Ty i wiedzą, że trudy się kończą, a dziecko i radość pozostają. A w swoich kalkulacjach uwzględnij minusy i potencjalne minusy usunięcia ciąży, bo mam wrażenie, że o tym nie myślisz. Ryzyko, że patrząc na swoje dziecko będziesz myślała o tym, którego nie ma a mogło być jest spore. Podobnie jak ryzyko bezpłodności jeśli to Cię interesuje w ogóle.

Gość gość
Usunąć dziecko dla własnej wygodny to czysty egoizm. Uważam, że właśnie takie matki powinny być karane.

Gość gość
oddaj do okna życia!czemu chcesz zabić Życie. teraz kobiety mają wybór mogą w szpitalu zostawić albo w okno Życia oddać.

Gość gość
Piąte nie zabijaj!

Gość gość
Nie rob tego !!! Ja chetnie twoje dziecko bym wziela, bo nie moge miec. Moze jakos to zalatwimy ?

Gość gość
Kurwa, polki to umieja jedynie wysrywac bachory ba zawolanie.

Gość Kurwa dupodajka
Sprzedaj je bogatym co nie moga mieć nie zabijaj u dzianych starych bedzie mu lepiej a i ty podreperujesz budżet teraz adoptować ciężko duzo formalności i non stop kontrole a bogaci zadko maja czas na wychowywanie ale z mila checia ktos je wezmie 50 tys min

Gość gość
porzuć te zamiary gdyż maleńkie serduszko czuje co jemu "mama" szykuję , cierpi niezmiernie swą małą agonię .