Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzisiaj też wasze przedszkolaki poszły w bluzach i sandałkach?

Polecane posty

Gość gość

U mnie było 3\4 stopnie jak jechałam o 7.25 z córka do przedszkola(o 6.40-1 stopień) a w po południ ok 15 max to 14 stopni. I co też mam nie dać czapki i kurtki z polarem? Dałam trzewiki nawet. Wiem że o 10 wyjdą na spacer a jest 10 stopni i brak słońca...ale sie kłociły na kafe wczoraj że teraz moda na naubierane i ich to nie chodzą w czapkach i kurtkach. Sama szalik wzielam na rano bo zimno jak diabli. Dałam swojej czapke kurtke sweterek pod spód trzewiki i apaszke na szyje i zastanawiam sie czy nie zmarznie. Moja jest z tych spokojnych szczupłych dzieci. Więc nie lata jak wściekła po placu zabaw.

Gość gość
miało być 3-4 stopnie*

Gość gość
U mnie tez 4 stopnie. Teraz 9. Dalam czapke i apaszke,kurtke wiosenno jesienna raczej, ortalionowa z podszewka taka mila. Czapka nie jakas gruba tylko bawelniana i adidasy a nie trzewiki.

Gość gość
Ostro co nie? Szybko się zimno zrobiło. Z dnia na dzień wczoraj już około 21 było 9 stopni.

Gość gość
Ja dalam kurtkę jesienna, czapkę taka cienka, bluzę ciepłą, grubsze skarpetki i adidasy. Sama wzielam cieplejszy plaazczyk i chustke na szyje.. Jak jest zimno to trzeba się ubierać, malo ważne ze jeszcze chwilę temu było ciepło..

Gość gość
Nie rozumiem tego patrzenia na inne dzieci i inne mamy.Kurcze, jakby mojemu było zimno to by poszedł dzisiaj w kożuchu i śniegowcach i miałabym w nosie zdanie innych. Ma koleżankę w przedszkolu którą tata rano odprowadza właśnie zawsze w trzewiczkach i kurteczce, i to nawet jak było jeszcze ok. 17-18 st w czasie jak mój w spodenkach za kolano i podkoszulku. I co z tego? Mała zgrzana czy czerwona nie była, wyglądała na zadowolone, radosne dziecko. I nie jestem bynajmniej głupio dumna z tego jak to go wietrzę, bo żadna w tym moja zasługa że ma takie a nie inne krążenie czy tam tolerancję temperatury. Dziecko należy ubierać tak żeby się nie zgrzało ani żeby NIE MARZŁO. Co u każdego oznacza co innego. Tak jak i dorosłych dzisiaj widziałam rano, od płaszczów z szalikami po cienkie bluzeczki z rękawem 3/4.

Gość gość
ja dałam córce opaskę na uszy, kurtkę wiosenna-jesienna , cienki golfik pod spód , i tenisówki , ma leginsy bez rajstop , boję się czy nie zrobiłam błędu i nie powinnam dać cieplejszych butów i rajstopy co myślicie ?

Gość gość
Tu autorka. Ja dałam legginsy trzewiki i skarpety. Trzewiki ma z mrugały porto ortopedyczne- one są wysokie ale cienkie, ma koślawą stope i w adidasach nie bardzo.

Gość gość
U mnie o 8 rano było 14, więc założył cienkie spodnie dresowe, trampki, bluzkę z krótkim rękawem i na to bluzę. W sali ma ciepło, krótki rękaw ok a na placu zabaw przecież szaleje. Odbiorę go o 14 z niemowlakiem w wózku, przedszkolak będzie na rowerze biegowym to też nie może być za ciepło ubrane.

Gość gość
moja dwulatka dzis poszła do przedszkola w adidasach, kartce jesiennej, apaszce pod szyję i cienkiej bawełnianej czapce. rano było 5 stopni.

Gość gość
Gdzie o 8 było 14 stopni? Chyba w innym kraju

U mnie na termometrze nad ranem było -1. No niestety już koniec sezonu letniego. Mój maluch poszedł w kurtce i adidasach. www.100club.pl

Gość gość
W Śremie było 14

Gość gość
U mnie w Gnieźnie też tak między 10 a 14 było.

Gość gość
Tez jestem z Gniezna:)

Gość gość
Kurtki ok, ale z czapkami trochę przeginacie

Gość gość
Bluza i kurtka, sami pozakladali kaptury na glowy kurtki w drodze powrotnej chowaja do plecakow. Zanim autobus przyjechał mieli czerwone nosy. Jutro pewnie poprosza o czapki. Pierwsze lata podstawowki. Dojeżdżają i wracaja autobusem

Gość gość
najlepiej nago sama poszłam w żakiecie i telepałam się na przystanku nie przegrzewać nie znaczy wyziębiać mój syna wczoraj sam mówił, z emu zimno w bluzie i krótkim rękawku plus długie spodnie i buty sportowe

Gość gość
Z czapkami przeginamy? Przy -1 albo +3?? Jak chcesz sobie spierdolić zatoki to prosze bardzo

Gość gość
Mój poszedł w sandałkach i ogrodniczkach takich 3/4, bluzka z długim rękawkiem i czapka z daszkiem. Bez przesady, nie róbcie z dzieci takich sierot skończonych!

Gość gość
U mnie rano było 11 stopni. Trzyletni przedszkolak- sandały, cienkie spodnie dresowe, tshirt z długim rękawem a na drogę wiatrówka. Synek jechał na hulajnodze wiec na pewno nie zmarzł. Córka 1,5 roczna w spacerowce w trampkach, rajstopki, sukienka i cienki płaszczyk. Żadnych czapek o zgrozo!! Inne dzieci ubrane podobnie i bez czapek. Nie mieszkam w Pl i tutaj rzadko widuje sie dzieci w czapkach.

Gość gość
dzieci to trzeba hartować a wy je ubieracie jak na zimę , czapki ???masakra jakaś , kurtka i jeszcze bluza pod spod czy wy oszalałyście OK rano jest chłodniej ale około 11 to już jest ciepło około 14 stopni i słońce , przegrzewacie swoje dzieci

Gość gość
Jasne u mnie 12 bez słońca a mamy godzine 13.40. To jak mam sie ubrać jak wieje i mi zimno? Mam t-shirt jeansy bluze kurtke skórzaną adidasy (w stopy mi zimno-chodziłabym już chętnie w sztybletach!) i komin gruby na szyi. Dziecko miało rano cienką czapke i apaszke, sama bym włożyła ale lipa troche i zaraz sie włosy przetłuszczają.

Gość gość
Jak ubieramy zimą? Jak jest wiecej jak -3 to daje kombinezon pod spód rajstopy koszulka gruba bluzka szalik czapa na uszy wiązana rekawiczki śniegowce. Jak jest już gdzieś w listopadzie/grudniu -3/3-5 to daje kurtke zimową spodnie i rajstopy koszulke bluzke (lub sweter) czapke szalik rekawiczki trapery/kozaki. I co zadowolona mazepo? Jakoś moje dziecko 3 razy w zyciu miało katar. Normalnie ubieram, może i grubo jak jest zimno ale moje dziecko nie lata jak pieprzniete ADHD tylko idzie obok lub jedzie na sankach/rowerku/wcześniej wózku.Sama też nosze czapke! Ale zdziwienie co? A potem na starość macie chore zatoki korzonki sronki i inne.

Gość gość
Korzonki to akurat nie biorą się z przemarznięcia:O korrr/www/wa ekspertki z kafe