Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

program 500plus a zarzadzenie gminy pomocy

Polecane posty

Gość gość

Witam mam 4 dzieci otrzymuje wsparcie z programu 500plus mam pytanie do osób ktore pobieraja tak samo takie wsparcie. Opowiem historie moja i prosze o odpowiedz czy gmina slusznie robi czy mam byc przeciwko temu skoro to sa pieniadze na dzieci. Więc tak zaczne od poczatku Dostałam w spadku po ojcu mieszkanie w ktorym obecnie mieszkam lecz to mieszkanie ma spore zadłużenie w postaci opłat woda śmieci podatek sa to rachunki siegajace ponad tysiac za kazdy rachunek nasza gmina nakazala mi zaplaty zaległych oplat stojacych na mojego ojca tlumaczac mi ze jezeli tu mieszkam to mam placic kazdy rachunek co miesiac po jednym lecz dla mnie to wiele pieniedzy tym bardziej kiedy chce zrobic pokoj dzieci oraz lazienke poniewaz tu nie ma wogole poprosilam gmine o to zeby ten dlug rozlozyli mi na raty niestety otrzymałam odpowiedz pania stac na to zeby oplacic rachunki w calosci i nie dali mi mozliwosci rozłozenia na raty tlumaczac mi ze zadłuzenie widnieje od 2001roku a ja mieszkam tu zaledwie 4miesiace mowilam rowniez o swoich planach zwiazanych z remontem mieszkania to mi pani powiedziala ze oplaty sa na pierwszym miejscu niz remont teraz pytanie czy tak powinno wygladac wydawanie pieniedzy na dzieci ktore oni nie maja z tego praktycznie nic

Gość gość
a pracujez ? czy utrzymujesz sie z pieniedzy 500 plus ?

Gość gość
Pieniedzy dzueci nie moga ruszyc.

Gość gość
Oplaty musisz robic, to obowiazek kazdego ale gdybys zalegala to nie moga zabrac pieniedzy 500 plus

Gość gość
Jestem samotna mama nie pracuje poniewaz nie mam mozlieosci zostawienia dwójki dzieci poniewaz mieszkam na wsi do przedszkola mam 6km nawet jak bym oddala do przedszkola 3latka to nie mam jak go wozic i odbierac a najmłodsze ma 7miesiecy i jest na cycu żłobek najbliższy dla takich maluchów mam 26km od nas gdyby nie odleglosc moze i bym poszla do pracy dwie corki chodza do szkoly podstawowej u nas nie mozna samych nawet do autobusu dzieci puscic