Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dostałyście nr telefonu do swojej położnej z przychodni?

Polecane posty

Gość gość

Niedawno urodziłam dziecko. Położna pojawiła się u mnie pierwszy raz tydzień po porodzie i przychodziła średnio raz w tyg. Kiedyś bardzo potrzebowałam się z nią skontaktować, zadzwoniłam do przychodni, ale położnej nie było, a pielęgniarka nie chciała dać mi jej numeru tel. Słyszałam od koleżanek, że niektóre mają numery swoich położnych. A jak było u Was?

Gość gość
Położna sama dała mi swój nr. To był jej numer prywatny. Położne zwykle nie mają służbowych komórek, więc jeśli nie było jej w pracy to nic dziwnego, że Ci nie dali jej prywatnego numeru.

Gość gość
Sama też nie zaproponowała, że da mi swój numer, a wiedziała, że mamy problemy z dzieckiem.

Gość gość
U mnie sama zaproponowała.

Gość gość
Nie. Nie dostałam numeru do położnej. Za to do pielęgniarki środowiskowej już mam.

Gość gość
Ja akurat pielęgniarki środowiskowej nie widziałam na oczy. Ale do położnej owszem, miałam- tzn. dzwoniłam do przychodni i ona sama oddzwaniała potem do mnie żeby się umówić, przy pierwszej wizycie potwarzała numer i mówiła żeby tak się kontaktować jeśli będę mieć jakieś pytania albo będzie potrzeba przełożenia wizyty.

Gość gość
Moja położna się nie umawiala tylko robiła mi naloty. Pielęgniarka z resztą też tak robi bo tu taka mentalność ze ludzie nachodzą zamiast uprzedzić.

Gość gość
Poważnie naloty? U mnie gdybym nie zadzwoniła żeby ktoś przyszedł to by nikogo nie było. Skąd w przychodni wiedzą, że się urodziło?

Gość gość
Numer do położnej dostałam w przychodni. Zadzwoniłam, żeby umówić się na spotkanie po porodzie.