Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Alergie pokarmowe u niemowlaka. Jakie badania zrobić?

Polecane posty

Gość gość

Niemowlę 8miesiecy. Jakie badania można zrobić żeby były wiarygodne?

Gość gość
Wiarygodna to jest reakcja na alergen. U mojego syna sprawdził się panel pediatryczny ale to też była loteria.

Gość gość
Rzecz w tym ze reakcje są słabo widoczne no i mogą wystąpić po jakims czasie przeciez i nie zauwaze chyba ze bede podawac dziecku np tylko jabłka przez 2tyg. Potem kolejne 2tyg np marchewkę. A co jeśli nie będzie chciał czegoś? Mam 2tyg męczyć dziecko albo nic nie podawać aż czas na reakcję alergiczna minie? Nie wiem jak technicznie się za to zabrać i myślałam ze jakieś badanie pomoże mi się dowiedzieć z czym dziecko ma problem.

Gość gość
W takim wyadku to żadne badanie nie będzie wiarygodne jak ma tak słabe reakcje. Zresztą to niemowle, dopiero co rozszerzasz dietę, wszystko powinnaś wprowadzać powoli, stoniowo by wiedzieć czy dany produkt nie uczula dziecka.

Gość gość
Ale reagował już na piersi i przez tyle czasu nie znalazłam co mu szkodzi bo źle się za to wzięłam i podejrzewam wiecej niz jedna rzecz. Dopiero jak wykluczylam wszystko co mi przyszlo do glowy jako alergen naraz, dziecko się trochę uspokoilo.