Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża czy nie ? ??

Polecane posty

Gość gość

Cześć ! Mam pytanie a mianowicie od prawie roku bralam tabletki anty, odstawiłam je w tym miesiącu. Okres dostałam 5 września trwał 5 dni, 6/7 dc kochałam się bez zabezpieczenia gdzie mój partner skończył we mnie, sytuacja powtórzyła się w 9 dc. Następnego dnia (10dc ) miałam ostry ciagnacy i rozpierajacy ból jajników . Obecnie jest 17dc a mnie znów bolą jajniki. Jaka jest szansa na ciąże?

Gość gość
Szansa 80:20

Gość gość
Skoro współżyjecie bez zabezpieczenia to jak najbardziej istnieje mozliwość ciąży. Swoją drogą fazy cyklu wyznacza się na bieżąco, więc obecnie nikt nie jest w stanie stwierdzić w który dzień mogło dojśc do zapłodnienia.

Gość gość
Kochałam się z chłopakiem w prezerwatywie, on miał wtrysk na zewnątrz, więc wszystko powinno być dobrze a okres spóźnia mi się narazie jeden dzień ale i tak się boję bo nie jestem jeszcze gotowa na bycie mamusia Co myślicie? Jest ryzyko ciąży?

Gość gość
@ 17:30 Na 100% nie jesteś w ciąży. Wszystko jest zupełnie w porządku, a ty niepotrzebnie się denerwujesz :)

Gość gość
A czemu miesiączka się spóźnia w takim razie ?

Gość gość
przyczyn spóźnienia może być wiele. Tak na prawdę miesiączka normalnie może spóźnić się fizjologicznie do 2 tyg. Jeśli obawiasz się ciąży mimo prezerwatyw to stosujcie coś dodatkowego. Może to być np żel plemnikobójczy contragel.

Gość gość
Albo współżyjcie tylko w dni niepłodne. Ich wyznaczanie nie jest trudne, a wy nie będziecie obawiać się niechcianej ciąży.

Gość gość
Jeśli planujecie zajść w ciążę - najzdrowiej jest odczekać 3 mies.po odstawieniu minimum.

Gość gość
A jak to robić w przypadku nieregularnych cykli?

Gość gość
chociażby przy pomocy testera na ślinę. Te są wielokrotnego użytku. Z własnego doświadczenia polecam Afrodytę.

Gość gość
Dzięki, zamówiłam ją sobie. Mam nadzieję, że i u mnie się sprawdzi.