Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to ciąża?

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam taki problem że boję się iż jestem w ciąży... mam raczej stały cykl 28 dni ale obecnie okres powinien się zacząć dzisiaj, a zaczął mi się się w poniedziałek, niby normalny ale zdecydowanie mniej obfity. Z Chłopakiem Kochałam się w sobotę w ostatni weekend (Czyli 4 dni przed terminem krwawienia a 2 dni przed rzeczywistym krwawieniem) Jest to prawdopodobne iż jestem w ciąży?

Gość gość
Przecież żyjemy w czasach, kiedy jest taki wybór antykoncepcji że już dawno powinnaś o to zadbać. Ja zaczynałam od plastrów z najniższa dawką hormonów i czułam się bezpieczna.

Gość gość
Mało informacji. Czy stosowaliście jakiekolwiek formy antykoncepcji? Czy doszło u partnera do wytrysku, jeśli tak to wewnątrz pochwy, czy na zewnątrz? Itp.

Gość gość
Były to Twoje prawdopodobne dni niepłodne, więc szanse na ciążę są znikome. Sama możesz je sobie wyznaczać w domu np przy pomocy testera na ślinę. Staracie się o dziecko czy wręcz przeciwnie?

Gość gość
Napisałam że się boję, więc się nie staramy...Nie chcę teraz zajść w ciązę, bo nie stać nas na dziecko.

Gość majorrrka
Pora juz zacząć przygodę z antykoncepcję, aj na początek poleciłabym ci lisvy bo maja najmniej hormonów ze wszystkich dostępnych środków antykoncepcyjnych i sa bezpieczne dla zdrowia

Gość gość
Tak, one nadają się dla dziewczyn rozpoczynających antykoncepcje. Mała dawka hormonów chroni przez skutkami ubocznymi i nie powoduja one tycia

Gość gość
nie muszą to być tabletki...obecne metody niehormonane antykoncepcji są równie skuteczne. Ja bym zdecydowała się na coś innego, bez skutków ubocznych.

Gość gość
masz na mysli coś konkretnego?

Gość gość
Chociażby kapturek naszyjkowy np femcap. moja siostra go stosuje i jest zadowolona.

Gość gość
Nieplanowana ciąża? Napisz ! Zadzwoń! NETporadnia Telefon - Chat – Email Zaufania dla osób, które są w nieplanowanej ciąży, rozważają aborcję oraz tych, które już jej dokonały. Zapewniamy bezpieczną przestrzeń rozmowy dla osób, które myślą o aborcji. Jesteśmy po to, by towarzyszyć i wspierać w poszukiwaniu rozwiązań. Osoby, które się z nami skontaktują, uzyskają wsparcie emocjonalne a także wiedzę z zakresu: 1. medycyny, 2. farmakologii, 3. procedur wsparcia instytucjonalnego, 4. psychologii, 5. prawa, tel.: 586 915 915 email: kontakt@netporadnia.pl www.netporadnia.pl Jesteśmy dla Ciebie codziennie od 18.00 do 23.00 Porady w Netporadni są bezpłatne. Koszt rozmowy w Telefonie Zaufania w zależności od operatora, wg stawek na telefon stacjonarny. Gwarantujemy pełną dyskrecję.

Gość gość
gość 2016.11.17 Chociażby kapturek naszyjkowy np femcap. moja siostra go stosuje i jest zadowolona. podczas stosunku nie będzie wyczuwalny? wydaje się dość spory.

Gość gość
Jeśli się go prawidłowo założy to nie :) A uwierz, że nie jest to trudne.