Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę.....archiwum 36

Polecane posty

- Polska jest rozczarowana sposobem zachowania się Komisji Weneckiej, która jednostronnie ocenia sytuację w naszym kraju - taką uwagę minister spraw zagranicznych Witold Waszczykowski przekazał sekretarzowi generalnemu Rady Europy, Thorbjoernowi Jaglandowi. x x Ciekawe czy przy tym Waszczykowski płakał czy tylko łkał? :D:D

Gość gość
Niesioł ucieka :P:P:P niech troll szmatyn go utuli !

"Polska wstaje z kolan" było zdecydowanie frazą września 2015 roku. Wszystko za sprawą udziału prezydenta Andrzeja Dudy w Zgromadzeniu Ogólnym ONZ. A przede wszystkim dlatego, że prezydent wystąpił zaraz po Baracku Obamie. Co więc powiedzą teraz, kiedy Duda nie tylko nie wystąpił zaraz po prezydencie USA, ale nie znalazło się dla niego miejsce nawet w tej samej sesji? x Ale politycy PiS i ich medialni sprzymierzeńcy zrobili z tego kilkuminutowego przemówienia wielką historię, przekonując, że to najlepszy dowód na to, że Polska już wstaje z kolan, a Duda jest wirtuozem dyplomacji. Później okazało się, że nie bardzo, bo o ile Obamy słuchali wszyscy, podczas przemówienia Dudy dyplomaci zaczęli wychodzić z sali. x Całość: http://tnij.org/mnqbgho

A dlaczego podjął się tak szybko realizacji filmu i przedstawił go w formie dziennikarskiego śledztwa? x - Długi czas z innymi Polakami byłem oszukiwany, wmawiano mi rzeczy nieprawdopodobne. Po roku zdałem sobie sprawę, że mam do czynienia z manipulacjami, dlatego w taki sposób zrealizowałem ten film. x Na koniec Krauze dodał: - Mam nadzieję, że wygra prawda. Nie podzieliła nas katastrofa, ale kłamstwo po katastrofie. Dzieli kłamstwo, a prawda jednoczy. x x No wmawiano rzeczy nieprawdopodobne tylko dlaczego pan rezyser oparł sie właśnie na tych rzeczach? Zorientował się, że to manipulacje i na nich oparł swoje dzieło...:D Prawda już wygrała... Tyle, że nie w tym filmie, opartym na kłamstwach i manipulacjach.

To nie jest normalne x – Jednej z kobiet, napisała do mnie dziś, kazał urodzić martwe dziecko siłami natury. To była ciąża bliźniacza, jednego z noworodków nie udało się uratować. Nie jestem w stanie wyobrazić sobie, co czuje kobieta, która musi wypchnąć na świat swoje martwe dziecko! Każdy, normalny lekarz wykonałby w takiej sytuacji cesarskie cięcie. Ale profesor Chazan, do takich nie należy. x - Prosze mi powiedzieć, jaki lekarz skazuje kobietę na urodzenie dziecka, o którym wie, że nie przeżyje poza organizmem matki? Jaki lekarz do 5 miesiąca ciąży zostawia matkę z absolutną niewiedzą na temat zdrowia dziecka i dopiero wtedy, kiedy jest już za późno na aborcję mówi jej, że dziecko ma wadę genetyczną? Co musiała czuć moja rozmówczyni, noszac przez 4 miesiące w brzuchu dziecko skazane na śmierć? To się stalo kilka lat temu, w szpitalu na Madalińskiego. Mam zdjęcia tego dziecka - coś bez twarzy, z organami na wierzchu. Temu dziecku rodzice założyli na pożegnanie różową czapeczkę z misiem, a matka płacze mi przez słuchawkę, bo ma nadzieję, ze to dziecko nic nie czuło, nie cierpiało. Tego się po prostu nie da nazwać. To jest bestialstwo w najczystszej formie. x Dalej opowiada – Zrobiłam badania prenatalne, nie byłam już młoda. Chciałam wiedzieć, co dzieje się z moim dzieckiem. Będąc już na oddziale, dałam je Chazanowi. Cisnął dokumentacją o ścianę i krzyknął:„Jeśli Pani wykonuje takie badania, to Pani jedynym zamiarem jest zabić to dziecko!”. Nie miałam zamiaru go zabić, po prostu w moim wieku i przy cukrzycy ojca Wojtka chciałam wiedzieć, na co mam się przygotować. x x Warto przeczytac przerażający artykuł o moralności katolickiej a raczej katolskiej... http://tnij.org/njcwq4o

Szmatławiec rydzykowy... x Nie mam wątpliwości, że wygrane wybory prezydenckie i parlamentarne w Polsce w ubiegłym roku były wielkim darem od Boga dla naszego Narodu. Ich efekt nie był zasługą ludzi, ich przebiegłości, bystrości, zdolności, umiejętności prowadzenia kampanii wyborczych, lecz interwencją Stwórcy w dzieje naszej Ojczyzny. W moim przekonaniu, na tak wielki dar nie zasłużyliśmy, ale gorliwa i szczera modlitwa „reszty Izraela”, małej grupy „sprawiedliwych”, połączona z ofiarą wielu cierpiących, wybłagały tak wielkie dobro. x Zostaliśmy postawieni przed nowymi wyzwaniami, otrzymaliśmy nieomal wszystkie potrzebne możliwości do dokonania zmian w kierunku autentycznego dobrobytu. Z jednej strony jako efekt wspomnianych modlitw i ofiar, ale z drugiej także jako „prezent”, dar, przejaw wielkiego miłosierdzia. Być może Bóg już dłużej nie mógł patrzeć na to, co działo się w Polsce przez wiele ostatnich lat, i postanowił zainterweniować w sposób bardzo konkretny. x Artykuł opublikowany na stronie: http://naszdziennik.pl/mysl/166997,politycy-pis-musza-sie-nawrocic.html

cd... x W nauczaniu kierowanym do małżeństw, rodziców, ojców, mężczyzn silnie akcentuję, że najlepszym specjalistą z dziedziny ekonomii, kredytów, motoryzacji, handlu nieruchomościami, remontów, wychowania jest Jezus. Mocno to uszczegółowiam. x x To zalezy od miejsca. Bo np w Korei Północnej najlepszym specjalistą w tych (i nie tylko) dziedzinach jest Kim Dzong Un. :D

cd... x Politycy PiS muszą się nawrócić nie tylko po to, aby kolejny raz nie stracić władzy, a z tego się już nie podniosą, ale nade wszystko, aby umożliwić Bogu wylanie pełni błogosławieństwa na Polskę! x x :D:D:D

Fronda... x Brawo! Resort Ziobry powstrzymał bezprawie sądu x Prawo i Sprawiedliwość obiecywało jeszcze przed wyborami, że zdecydowanie zakończy z odbieraniem dzieci rodzicom za biedę. I tak się dzieje. Łódzki sąd, który chciał odebrać samotnemu ojcu szóstkę dzieci, został powstrzymany przez wiceministra Patryka Jakiego. "Właśnie udało mi się wstrzymać te decyzje. Prawo napisaliśmy jasno. To kolejna skandaliczna decyzja sadu. Apeluje do KRS o stanowisko" - napisał Jaki na Twitterze. x Nie szanujący praw boskich sąd chciał odebrać samotnemu ojcu szóstkę dzieci. x Całość: http://tnij.org/278k3zo

Politycy PiS wielokrotnie kwestionowali wyroki sądów, nazywając je politycznymi. Ale to było tylko gadanie. Teraz ten sposób przełożył się na oficjalne decyzje urzędowe. Tak stało się z wyrokiem na Grzegorza Brauna, który posłanki PiS nazwały "politycznym" i uznały, że nie należy z tego powodu usuwać Brauna z konkursu na prezesa TVP. x Dotychczas krytykowanie wyroków sądów i nazywanie ich bezprawiem było tylko elementem politycznej retoryki Prawa i Sprawiedliwości. Teraz stało się też elementem praktyki politycznej. Podczas rozpatrywania podań konkursowych na prezesa TVP dwie posłanki PiS Elżbieta Kruk i Joanna Lichocka zdecydowały, że zignorują wyrok skazujący Grzegorza Brauna – relacjonuje "Gazeta Wyborcza".

Oświadczenie w 40. rocznicę powstania KOR x Szanowny Panie Prezydencie, x Dziękujemy za zaproszenie na spotkanie z okazji 40. rocznicy powstania Komitetu Obrony Robotników. Cieszymy się, że pamięta Pan o tej rocznicy. Jesteśmy bowiem dumni z naszej działalności w KOR-ze i opozycji demokratycznej. x Nieustannie wówczas apelowaliśmy do władz o przestrzeganie prawa i konstytucji, nawet takiej, jaka wtedy obowiązywała. Tym bardziej dziś przestrzeganie demokratycznie już uchwalonej konstytucji uważamy za fundament naszej obywatelskiej postawy. x Naszym zdaniem łamie Pan polską konstytucję i wspiera rząd w paraliżowaniu Trybunału Konstytucyjnego, który jest jej strażnikiem. To zaprzeczenie ideałów, o które walczyliśmy w Komitecie Obrony Robotników i opozycji. Nie chcemy świętować rocznicy powstania KOR razem z Panem. x Mimo naszego szacunku dla majestatu urzędu Prezydenta Rzeczypospolitej nie możemy przyjąć Pana zaproszenia. x Z poważaniem x Seweryn Blumsztajn, Marek Beylin, Magda Bocheńska, Jacek Bocheński, Andrzej Celiński, Wojciech Celiński, Jan Cywiński, Anna Dodziuk, Witold Drukier, Maryla Hopfinger, Jerzy Jedlicki, Adam Michnik, Ewa Milewicz, Leszek Moczulski, Paula Sawicka, Danuta Stołecka, Joanna Szczęsna, Zofia Winawer, Rafał Zakrzewski x x Brawo!

List Waldemara Kuczyńskiego do prezydenta Dudy x Panie Prezydencie, x ze szczerą przykrością muszę odmówić przybycia na organizowaną przez Pana uroczystość z okazji 40 rocznicy utworzenia Komitetu Obrony Robotników, na którą mnie Pan zaprosił. Nie do przyjęcia jest bowiem dla mnie sposób w jaki pełni Pan ten ważny i zaszczytny urząd Trzeciej Rzeczpospolitej. Pańskie działania wobec Trybunału Konstytucyjnego są drastycznym złamaniem Konstytucji na którą Pan przysięgał obiecując strzec jej przestrzegania. Niezaprzysiężenie trzech zgodnie z nią wybranych sędziów a odebranie przysięgi od trzech wybranych wbrew Konstytucji jest przywłaszczeniem sobie władzy, której nie dostał Pan w ramach mandatu udzielonego Mu przez wyborców. To się nazywa uzurpacją władzy. W oparciu o nią podpisuje Pan ustawy, których szereg rozstrzygnięć jest niezgodne z Ustawą Zasadniczą i są fragmentem zmieniania ustroju przez Jarosława Kaczyńskiego bez posiadania wymaganej do tego celu większości Konstytucyjnej. W tym stanie rzeczy moja obecność mogłaby wyglądać na pogodzenie się z tym co robi Pan i szef Pana formacji politycznej i uwiarygadnianie tego. Na to nie mogę przystać. x Pozostając jednak ciągle z nadzieją, że zmieni Pan sposób postępowania i pełnienie urzędu, przesyłam wyrazy uszanowania. x Waldemar Kuczyński x Obywatel Trzeciej Rzeczpospolitej x x Tak trzymac i nie popuszczać!!!!

Gość gość
Czarny Marsz Milczenia przejdzie ulicami stolicy 'Czarny Marsz Milczenia przejdzie dziś spod Ministerstwa Energii na warszawskim pl. Trzech Krzyży pod Kancelarię Premiera w Alejach Ujazdowskich. Przeciwnicy budowy nad dachami swoich domów linii 400 kV, tym razem zablokują stolicę. Przyniosą 11 trumien, z których każda będzie symbolizowała jedną z gmin, nad którą ma przebiegać linia wysokiego napięcia. Chodzi o mieszkańców podwarszawskich gmin między Kozienicami a Ołtarzewem, przez które ostatecznie ma biec inwestycja. Zdaniem protestujących linia wysokiego napięcia zagrozi gminom, które przestaną się rozwijać, tereny wzdłuż linii wyludnią się, działki staną się niesprzedawalne, a życie w sąsiedztwie 80 metrowych słupów będzie zagrażało zdrowiu i życiu ludzi i zwierząt'

Gość gość
Popieram protestujących, nikt by się nie chciał mieszkać zamienić z linią wysokiego napięcia nad głową !

Gość gość
ha widocznie mieszka tam "drugi sort" !!! Tak wygląda realizacja obietnic PiS, z pozostałymi obietnicami PiSu będzie tak samo :( ps A ta waaadza mówiła, że bedzie słuchac ludzi i dbać o jej dobro :-D :-D :-D

Gość gość
Ależ przecież Jarosław Zbawpolskę ma plan rozwoju Polski i proszę nie przeszkadzać. Liczy się rozwój Polski !!! Alleluja i do przodu!!!

Gość gość
gość dziś x w ramach rozwoju Polski, Jarosław Zbawpolske weźmie pod uwage głosy ludzi i ... przestawi gminy na lampy naftowe :P

Gość gość
ciekawe kto wygra? ludzie ktorzy maja racje, czy interes ekonomiczny, no i co postanowi rząd PiSu ? założę się, że gdyby to chodziło o plebanie, czy kk to znalazłoby się rozwiązanie problemu. zwykłemu prostemu ludowi pozostaje modlic się do Boga o rozum dla rządzących i decydujących ... :( (((

Pan prezydent Duda ma spory problem nie tylko z prawidłowym postrzeganiem (i rozumieniem prawa), ale ma też – kto wie czy nie poważniejszy – problem z liczeniem. No, nie jest gość w stanie dodać dwa do dwóch. A jeśli już doda, to zawsze wychodzi mu 22. Zwłaszcza c*****o idzie mu liczenie żołnierzy wyklętych, ulubionych bohaterów jego bajki. Otóż wedle tego speca z Krakowskiego Przedmieścia, wyklętych były setki tysięcy i był to „największy istniejący w tamtym okresie w świecie ruch podziemny bojowy”. Tymczasem obiektywni historycy wyliczają, że w szczytowym okresie było ich co najwyżej 15-17 tysięcy. Czyli nie dość, że cienias prawny, nieudolny w matematyce, to jeszcze historyczny niedouk. x Całość: http://tnij.org/6q9focu

Autor „Atlasu polskiego podziemia niepodległościowego 1944–1956”, wydanego przez IPN w 2007 r., prof. Rafał Wnuk, historyk z KUL powiedział „Oku”, że w latach 1944–53 przez oddziały partyzanckie przewinęło się w sumie ok. 25 tys. osób. x Nie jest też prawdą, że była to największa partyzantka w okresie powojennym. Wietnamski Viet Minh liczył (na serio, a nie na niby) 450 tys. żołnierzy (prowadził wojnę z Francuzami w latach 1946–1954). x Ponad 200 tys. partyzantów walczyło o niepodległość Indonezji w latach 1945–1948. Obie te wojny zakończyły się zwycięstwem partyzantów. x Podobne błędy jak prezydent Duda popełniał już minister Macierewicz (stwierdził, ze było 300 tys. „niezłomnych”).

Fronda... x Paweł Lisicki dla Fronda.pl: Liberalizacja dostępu do aborcji to choroba dzisiejszych społeczeństw x x :D O tym, że wg oszołomów homoseksualizm to choroba było wiadomo. Ale żeby liberalizacja była chorobą? To nowość...:D

Szef polskiej dyplomacji Witold Waszczykowski poinformował o zwolnieniu Anne Applebaum z ważnego waszyngtońskiego think tanku. Powód? Tekst dotyczący katastrofy smoleńskiej. To mocny news. Problem w tym, że Waszczykowski wyssał go z palca. x x U pisiorstwa kłamstwo to sposób na polityke, prawo i sprawiedliwość. x Całość: http://tnij.org/916cue7

Sąd Najwyższy w czwartek podtrzymał decyzje Państwowej Komisji Wyborczej o odrzuceniu sprawozdań finansowych Nowoczesnej i Partii Razem z ubiegłorocznych wyborów parlamentarnych - poinformował rzecznik SN Dariusz Świecki. Sąd oddalił skargi obu ugrupowań. (http://www.tvn24.pl) x x I słusznie. Za matołectwo i polskie "jakośtobędzie" się płaci.

Pamiętacie oburzenie na ośmiorniczki (które były gratisem od restauracji)? Przy tym obiad Radosława Sikorskiego z Janem Vincent-Rostowskim wypada słabo. W sieci opublikowano właśnie rachunki za wyjazdowe posiedzenie rady nadzorczej Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej. Wizyta u ministra Jana Szyszki kosztowała co najmniej 40 tysięcy złotych. x Jan Szyszko zaprosił do swojego majątku w Tucznie (tego, którego wartość pominął w oświadczeniu majątkowym) członków rady nadzorczej Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej. O sprawie pisaliśmy w naTemat. Wtedy rzecznik Ministerstwa Środowiska zapewniał, że minister koszty wyjazdu bierze na siebie. x W sieci właśnie pojawiły się dwie faktury za ten wyjazd, ale ich płatnikiem nie jest polityk Prawa i Sprawiedliwości Jan Szyszko, tylko NFOŚiGW. Pierwszy to rachunek za transport z Warszawy do Tuczna i z powrotem. Firma Trans-Bus zarobiła na tym zleceniu 7 344 złote. x Jednak znacznie ciekawsza jest druga faktura. Wystawiła ją firma Pałac Mierzęcin NOVOL Sp. z o.o. Sp.k. Największą pozycją jest tam "usługa hotelowa" za 12 705 zł. Sporo zapłacono też usługi gastronomiczne: 10 496 zł i 2 511 zł. Pierwsza kwota jest obciążona 8-proc. podatkiem, a druga 23-proc. Ta druga stawka stosowana jest do napojów, zarówno alkoholowych, jak i bezalkoholowych. x http://tnij.org/jgk0oa3

Gość gość
Bruno Shatyn dziś > każda waaadza ma swoich bohaterów. obecna waaadza ma 'zołnierzy wykletych' ;):P