Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w co mam ubrać dziecko wychodząc ze szpitala po porodzie jeśenią

Polecane posty

Gość gość

w co mam ubrać dziecko wychodząc ze szpitala po porodzie jeśenią

Gość gość
Ubierz maleństwo w body na to pajacyk kurtka,czapeczka oraz przykryj dziecko kocykiem :-)

Gość gość
stosownie do pogody, na pewno body i jakiś pajac (ewentualnie kaftanik i śpiochy), czapeczka bawełniana, a reszta w zależności od temp, jak będzie ciepło, to wystarczy kocyk, jak zimno to coś jeszcze- kurtka, jakiś grubszy pajac

Gość gość
No wiesz ciezko przewidziec pogode bo moze byc 25 stopni i slonce albo 6 stopni i wiatr. na pewno przyda sie pajacyk jakiss polarowy i jeden grubszy zimowy. nawet jak czegos nie bedziesz miec to ktos moze ci dowiezc w dniu wyjścia

Gość gość
Najlepiej w ubrania

Gość gość
Zobaczysz jaka będzie temperatura, normalne ubranko jak w szpitalu, plus na wierzch- cienki kocyk, polarowy/misiowy pajac, albo zimowy kombinezon. W październiku chociażby może być i zerowa temperatura i śnieg (rok temu tak sypnęło w pierwszej połowie), jak i 20 st i słoneczko. Ciepłe ubrania na zimę i tak będziesz mieć pewnie już kupione, przygotuj w domu pod ręką i w razie potrzeby mąż dowiezie odpowiednie,

Gość gość
Jeśenią :D :D

Gość gość
Ja wychodziłam wiosną i bylo zimno. Maleństwo miało body, pajacyk, na to ciepły kombinezon, kory przydał się jeszcze kilka razy i leży, oczywiście czapeczka. Z kombinezonu mi wyrósł i teraz kupiłam drugi na jesień. Szkoda mi tego pierwszego bo byl piękny i drogi a miał go na sobie może cztery razy bo potem było już cieplutko.

Gość gość
co to jest pajacyk?

Gość gość
Body z długim rękawem, śpiochy cienkie i pajacyk z polaru z osłonkami na ręce i nogi, czapka cienka bawełniana na nią i tak bedzie kaptur. Na moich pajacykach jest napisane ze sa jako okrycie wierzchnie do temp. 10 stopni. A kiedy rodzisz i córcia czy syn? Mam dwa pajace z polaru dla noworodków granatowy i fioletowy na 60cm

Gość gość
Pajacyk to taki jakby kombinezon z rękawami i nogawkami rozpinany przez całą długość (najlepiej do stópek) z przodu.

Gość gość
Nie wiem jedynie po co te Body do pajacyka.... Gdybym założyła Body i polspiochy to na górę polarowy kombinezon. Podobnie do śpiochów całych bawelnianych to tez kombinezon. Czapka bawełniana. Żadne Body i pajac...

Gość gość
Gościu wyżej- naprawdę dawałaś pajacyk na gołe ciało? Można i tak pewnie, po prostu jeszcze się z tym nie spotkałam... body (z krótkim rekawkiem) dawałam pod pajacyk żeby pielucha była lepiej podtrzymana, no i żeby dziecko nie miało na gołym ciele szwu z napami od pajacyka, tylko gładki materiał, wydawało mi się że tak przyjemniej. U nas zawsze body z krótkim plus pajacyk, albo body z krótkim plus półśpiochy i bluzeczka.

Gość gość
To wy wracacie na piechotę ze szpitala do domu, ze tak przegrzewacie te maluchy :O?

Gość gość
Wystarczy body, pajacyk i ciepły śpiworek, po co jeszcze te zimowe polary do samochodu?????

Gość gość
zależy czy masz na myśli np. koniec września, czy listopad? no właśnie we październiku to pogoda jeszcze może się mocno wahać...wchodząc do szpitala 10.10, padało i było chłodno...wychodząc 13.10, było piękne słońce i 20 stopni...więc body, pajacyk, czapeczka i cienki kombinezon...

Gość OlciaFifolcia
A ja wychodząc ze szptala 4 listopada ubrałam małego w body z krótkim rękawem, pajac welurowy i czapka. Do fotelika-nosidełka mieliśmy spiworek, coś takiego http://www.sklep-tosia.eu/maxi-cosi-spiworek-do-cabriofix_p65 Super sprawa, dziecko bezpiecznie przypięte pasami, bo przy samym ciele, a nie przez warstwy kombinezonów, w samochodzie można było wygodnie go rozpiąc. Sprawdzał się też później, na wyjazdy do sklepu, czy w inne miejsca, nie tzreba było się męczyc z przekładaniem malych nóg czy rąk przez te wszystkie rękawy. Na spacery oczywiście zwykły kombinezon ale na podróz samochodem i później jazde z fotelikiem na stelażu tylko spiworek

Gość gość
"o wy wracacie na piechotę ze szpitala do domu, ze tak przegrzewacie te maluchy pechowiec.gif ?" Nie, po prostu nie włączam ogrzewania w samochodzie poza dłuższymi trasami. A droga ze szpitala do domu to raptem 30 min u nas. Raczej zdrowiej dla dziecka jak ma temperaturę w samochodzie taką jak na zewnątrz, niż jak z ciepłego szpitala jest wyniesiony na chłodne powietrze, potem do nagrzanego auta, potem znowu na chłodne powietrze.

Gość gość
Mogę polecić fajny produkt który idealnie sprawdził się u mnie podczas wychodzenia ze szpitala z dzieckiem . Kocyk do fotelika https://minkycm.pl/kocyki-do-nosidelka/otulacz/spiworek-do-fotelika . Nie trzeba ubierać dziecka zbyt grubo wystarczy owinąć w kocyk.Kocyk ma otwory na pasy wszystko fajnie pasuje do fotelika. Rodziłam w maju więc na zamówienie uszyli mi kocyk bez wypełnienia.