Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cariel

Fajne imiona waszych synków :)

Polecane posty

Gość gość
Julian <3

Gość gość
Mój ma na imię Seweryn. Chciałam wybrać imię Ksawery, ale ,,wyprzedziła'' mnie siostra męża i nie chciałam żeby imiona w rodzinie u chłopców z jednego roku się powtarzały. Pod uwagę brany był jeszcze Gustaw, a w zdrobnieniu Gucio, Gutek :)

Gość gość
Które imie jeszcze nie padło? Które będzie pierwsze w pl? :) zaciekawiłam sie :)

Gość Cariel
Mi sie niestety nie podoba ani Kamil ani Dominik, tylko dlatego ze znam takich o tym imieniu, dorośli faceci, niezbyt ogarnięci. I to tylko dlatego mi sie te imona źle kojarzą. Ale gdyby juz to wybrałabym Kamil :)

Ja tego imienia n9gdzie nie przedstawiam, sądzę, że nikomu się nie spodoba, jakiś czas temu widziałam je w zestawieniu najdziwaczniejszych pomiędzy zyrafem i innymi ;-)

Gość gość
Napisz nam, może jednak sie spodoba :) lubię czytać o udziwnionych imionach. :) jestem strasznie zaciekawiona

Gość gość
Ibrahim :) :)

Nie rozpowszechniam tego imienia, nie chce, by się zrobiło popularne. Wejdź w Google, zobacz sobie to zestawienie najdziwniejszych, jest tam bodajże 15 imion

Gość gość
Nie moge znaleźć tych imion :( No trudno

Gość PołożnaBasia
Aron, bardzo niespotykane imie. Zawsze myślałam ze pisze sie tylko Aaron, dzieki autorce sprawdziłam ze mozna tez przez jedno A. Jestem położną w szpitalu w Poznaniu i jeszcze u nas sie żaden Aron ani Aaron nie urodził. Mam wnuka Antosia i Kacpra, i moge stwierdzić po doświadczeniach ze teraz Antoś i Kacper to jedne z najpopularniejszych imion ostatnio. Spotkałam sie z ogromem Antosiow w szpitalu, mysle ze to faje imie :) Arob brzmi bardzo mocno i oryginalnie, tez fajnie. Pozdrawiam :)

Gość Cariel
Seweryn, bardzo niespotykane :)

Gość gość
Ja mam Jana po dziadku Proste miedzynarodowe Wołamy Jas,Janek a czasem Johnny- w szpitalu tak wołali

Gość gość
Ja mam Tymoteusza. Myślałam o Kajetanie ale córka zadecydowała i mamy małego Tymka☺

Gość gość
A ja mam pytanie do autorki, moze nie doczytalam ile ma syn, ale czy nie ma nieprzyjemnosci w zwiazku ze swom imieniem? Wy nie slyszycie niemilych komentarzy. Bede szczera,mi sie to imie kojarzy z psem, niestety, rodzina ma takiego psa.

Gość gość
Moj syn ma imie oryginalne, a mianowicie Kosma. Nam sie podoba. :)

Gość gość
PoloznaBasia w jakim szpitalu pracujesz :)

Gość Cariel
Syn ma dwa miesiące. Słyszymy komentarze typu ze imie Aron jest bardzo oryginalne, niespotykane i ze czemu nie daliśmy innego prostszego. Wiele razy czytałam gdzies na forach ze Aron jest jak dla psa. Ale szczerze mówiąc moi rodzice maja psy o imionach Jasiek, Stasiu, Tosia, Gordon, wiec jak widac pau imie Jasie tez mozna nadać, wiec Aron nie jest "typowo" dla psa. Poza tym nie mam sie czym przejmować jak ktos mowi ze dla psa, ja psy kocham od dzieciństwa i dla mnie nie jest to złośliwy komentarz. Wole by ludzie krzywili sie na imie Aron, niż przytakiwali na imie które jest wszystkim dobrze znane i nie wywołuje zainteresowania. Takie jest moje zdanie, każdy ma inne, jedni pochwała drudzy sie skrzywią, ci z tego. Sa "gorsze" imiona i jakoś dzieci żyją z nimi, Aron nie jest wcale takie złe. Każdy ma inny gust, nie jestem nastawiona na same pozytywne komentarze bo tak nigdy nie będzie. Śmieszą mnie tylko komentarze ludzi którzy swoją głupota chcą mi/nam dokuczyć, ze wybraliśmy brzydkie, wręcz okropne imie, a sami nazwali dziecko DŻESYKA tak! DŻESYKA lub Brajanek :)

Gość gość
Hmm...Mysle ze w Polsce imie Aron, Aronek kojarzy sie jednoznacznie z narodowoscia/religia niezbyt w naszym kraju popularna. I z tego powodu moga byc te negatywne komentarze i docinki. Moj syn tez ma biblijne imiona ale uzywane uniwersalnie. Natomiast imie Aron , tak jak Chaim czy Izaak jest mniej popularne wsrod nie-Zydow. Nie ze sama mam cos przeciwko bo akurat lubie i fascynuje sie kultura zydowska. Niemniej moge sobie wyobrazic jak w przyszlosci to dziecko bedzie wyzywane od "zydkow".

Gość Cariel
W moim miasteczku pojawiło sie imie Elijasz, i inne tego typu. Jakoś ludzie nie reagują dziwnie, nie ma docinków ze dziecko jest żydowskie. Poza tym imiona takie jak Sara, Kuba czy większość innych dla Polaków "normalnych" imion sa pochodzenia żydowskiego, nikt sie nie powinien wstydzić ze ma takie imie, tak jak nikt nie powinien sie wyśmiewać ze ktos jest Polakiem czy Amerykaninem. Każda narodowość jest normalna, w każdej sa dzieci i te dzieci maja imiona takie jakie nadali rodzice ponieważ im takie sie podobało. Nie bedą sie wyśmiewać, dzieci tutaj maja gorsze imiona, moje dziecko przynajmniej ma imie które sie wyróżnia i o to nam chodziło, każde dziecko jest wyjątkowe i niepowtarzalne to czemu nie ma mieć jakiegos mniej znanego wszystkim imienia, te dzieci z gorszymi imionami żyją z nimi i maja dużo kolegów i świetnie spędzają czas, wiem bo widzę co sie dzieje za oknami mojego mieszkania :)

Gość gość
Bardzo popularne ostatnimi laty imię- Szymon też jest żydowskie, a mimo to szalenie mi się podoba.

Gość Cariel
Dokładnie, ja tez myślałam o Szymonie, jest ich dużo w moim otoczeniu, jest to ładne imie

Gość gość
Wszystkie męskie imiona, które mi się podobają to: - Michał - Jan - Wojciech -Tomasz - Franciszek - Maciej - Stanisław reszta jest do kitu

Gość gość
Ja mam Mateusza I Piotrusia piękne imiona polecam

Gość Cariel
16:45 Wszystkie imiona poza tymi które wymienilas wcale nie sa do kitu. A gdyby na przykład Twój mąż o ile go nie masz, bo nie wiem czy masz czy nie, miałby na imie Olaf, Kryspi czy tez Gerard to tez byś mówiła ze jego imie jest do kitu? Każdy ma inny gust, i wiele imion o jakich pojęcia nie masz sa piękne :) nie ograniczaj umysłu tylko do tych kilku, komuś może sie wydawać Twoje imie jako najgorsze i do kitu. Każdy ma imie takie jakie ma, i nie warto mowić ze poza tymi reszta jest do kitu.

Gość gość
Tak mam męża (o ile jest to dla Ciebie jakikolwiek wyznacznik czegokolwiek) i nosi on imię, które mi się podoba. Gdyby posiadał imię, które mi się nie podoba, to trudno, takie życie. Chyba nie myslisz, że ktoś odrzuca inną osobę ze względu na imię? :> Nie ograniczam umysłu, tylko po prostu każdy ma jakiś tam gust i każdy ma prawo do tego, że coś komuś się podoba a coś nie. A co do mojego imienia, to chyba normalne, że jednym ludziom będzie się ono podobać a innym nie i nie ubolewam nad tym. Przyjmuję to w sposób neutralny.

Gość Cariel
Posiadanie męża nie jest dla mnie żadnym wyznacznikiem, niestety w dzisiejszych czasach jak masz dziecko a nie jesteś po ślubie to grzech ciężki nawet jak jesteś osoba niewierząca, tak jak jest w moim przypadku mam synka i narzeczonego oraz jestem niewierząca, ale nie o tym mowa. Po prostu chodzi mi o to zeby od razu nie zakładać ze wszystkie imiona poza jakimś tam ich małym procentem sa brzydkie :/ ja tez sama mam ulubione imiona i reszta wydaje mi sie jakaś taka nie do zaakceptowania dla mnie ale to tylko takie naprawdę udziwnione, ale wszystkie imiona sa JAKIES na swój sposób

Gość gość
Aron to ładne imię, męskie rzadko spotykane ale ładne