Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cariel

Fajne imiona waszych synków :)

Polecane posty

Gość Cariel

Cześć wam, jak na imię maja wasi synkowie? Ja osobiście mam synka z lipca, i ma na imię Aron. Spotkałam sie z wieloma komemtarzami, tymi dobrymi i negatywnymi na temat imienia mojego dziecka. Jednakże imię to podobało nam sie najbardziej, i nie jest ono jednym z tych "oklepanych" Jakubów, Filipków czy innych bardzo popularnych i wszystkim znanych zaznaczam że nie mam nic złego na myśli w stosunku do tych imion, po prostu mam małego Aronka bo taki był moj wybór, i nie chciałam by pózniej moje dziecko miało w okol siebie kilka lub kilkanaście kolegów o tym samym imieniu. Jaki był wasz wybór? Polskie, zagraniczne, czy może po dziadku? :)

Gość gość
Ja mam Franka. Wszyscy mi mówili, ze Franciszek, to już przesada, a bo zbyt staromodne, a bo zbyt długie, a bo teraz dużo Franków... Taki mój wybór i koniec. :)

Gość gość
Ja mam Adasia, zawsze podobalo mi sie to imie i tak nazwalam synka. Teraz drugi chlopiec w drodze i mamy zagwozdke- czekam na inspiracje :)

Gość gość
Ja mam Tymona, tak chcialam juz od dawna.

Gość gość
Ja mam Piotra, bo fascynuję sie historią carskiej Rosji. Córka Katarzyna.

Gość gość
Aron to fajne imię, męsko brzmi. Mało popularne, przez co większość pewnie będzie się krzywić, ale jeśli komuś zależy na oryginalnym imieniu dla dziecka, to dobry pomysł. Mój synek 4l ma na imię Antoni. Zwykle dzieci, rodzina itp wołają na niego Antoś, ale bawi mnie kiedy brat męża zaczepnie mówi do niego Tony.

Gość gość
Ja niedługo rodzę i nie wiem na jakie imię się zdecydować - Oskar czy Mikołaj? Ciężka sprawa.

Gość gość
Mikołaj, Mikołajek, Nikoś. Fajnie:)

Gość gość
mam Bartka ;) jedyny wśród rówieśników w szkole drugiego syna nazwałabym Adam, Mikołaj lub Kajetan

Gość gość
a ja mam Wojtka:)

Gość gość
A ja Maksymiliana

Gość gość
tez mam Maksymiliana

Gość gość
Ja też mam Mikołaja, ale charakterny jest baaardzo:)

Gość gość
Błażej. Wydaje mi się, że pasuje do dziecka i dorosłego mężczyzny. Nie brzmi zagranicznie, pasuje do nazwiska i nie jest oklepane.

Gość gość
Mój synek ma na imię Nataniel (dar od Boga). Następny będzie miał na imie Tymoteusz

Gość Cariel
Zdecydowanie wybrałabym Mikołaja :) ja na początku nie mogłam sie pogodzić przez pierwsze kilka dni, że bedziemy mieli synka. Bardzo chciałam córkę Majusie ( Maja ) ciegle powtarzałam, że chce Majusie, dlatego nie byłam zadowolona z wyników USG. Jednakże z biegiem czasu szybko sie wszystko zmieniło, teraz nie wyobrażam sobie Mai na miejscu Aronka, jakoś synek skradł moje serce, wiem ze córcia tez by to zrobiła ale cieszę sie bardzo ze jednak jest synek, uwielbiam patrzeć na moich kochanych chłopaków, jak tatuś go trzyma, piękny widok. Ładne imiona wybraliście :) ja myślałam tez nad Ignacym, ale tacie sie nie podobało. Wiec został Aronek i tez sie z tego baaaaardzo cieszę, mimo ze Ingaś to piękne imię :)

Gość gość
A ja mam Ksawerego :) i niedługo będzie chyba Kryspin (nie Krystian)

Gość Cariel
Ksawery <3 pięknie

Gość gość
14:01 A nie ładniej Krystian? ;-)

Gość gość
Rzecz gustu. Dla nas ładniej Kryspin :)

Gość gość
aż miło się czyta takie komentarze, każda miło uprzejmie odpowiada na pytanie, bez krytykowania i komentowania wyborów innej. Dziękuję za kulturalne prowadzenie tego topiku :) Skorzystam z waszej uprzejmości i proszę o poradę.Będziemy mieli synka i chcemy żeby było to Bartuś, ale zastanawiamy się jaka ma być pełna forma tego imienia? Bartosz czy Bartłomiej? Jak wam się bardziej podoba? :)

Gość gość
Wow, jestem w szoku czytając ten wątek. Szykowałam sie na pojazdy itd. a tu całkiem sympatycznie :D Albo sie ta hołota nie zleciała albo potwierdza sie moja teoria-kobiety dla kobiet są wredne. Na tematach o imionach dla dziewczynek jest zaraz sieczka i wyzywanie. Głupie przegadywanie bo imię oklepane i zbyt słabo oryginalne w całym powiecie....

Gość gość
Tomasz, Tomek, co Wy na to?

Gość Cariel
Nie wiem czemu ale z takich "udziwnionych" według większości to podobają mi sie imion : James Jonathan Anthony Kaspian Brandon I druga wersja typowo zagraniczna imienia mojego synka Aaron, pisane przez podwójne A. Ale to takie juz typowo zagraniczne, nie zdecydowałaby sie nadać takie dziecku, chyba że mąż byłby obcokrajowcem i mieszkalibysmy za granica to co innego. :)

Gość gość
U nas bedzie Wit:)

Gość Cariel
Bartosz, mi sie wydaje że ciut lepiej brzmi niż Bartłomiej, i tez krótsze, ale rzecz gustu :) Mi tez az sie miło zrobiło ze nikt jeszcze nie skrytykował mojego tematu, a tymbarskiej imienia mojego synka Arona. Moj synek ma na drugie imię Tomasz, po moim tacie :) fajne imie Tomek :)

Gość gość
Mój synek to Bajazyd.

Gość gość
Bajazyd? To nie jest przypadkiem imie z jakiegoś serialu? Obiło mi sie gdzies o uszy

Gość gość
a mi się bardziej Bartłomiej podoba od Bartosza, ale to kwestia gustu. Tez mam problem, bo niedługo rodzę synka i nie wiem które imie wybrać Dominik czy Kamil? które ładniejsze?

Gość gość
tak, imię serialowe :)