Dominika199 0 Napisano Wrzesień 22, 2016 Witam, chciałabym się was poradzić/zapytać w sprawie,że mam ''stwierdzone'' pcos,choć co lekarz to mówi inaczej, a byłam już naprawdę u różnych, i nie jest to w 100% pewne, lecz trzeba leczyć. Byłam u nie-jednego ginekologa i endokrynologa i do tej pory nie zostałam leczona ( co lekarz to - jeśli Pani chce mieć w przyszłości dzieci,zazwyczaj się stosuje medotę do 25 roku życia- w Pani przypadku ze względu ,że jest Pani jeszcze młoda trzeba leczyć jak najszybciej, z tego względu ze pani nie rodziła jeszcze..), a co śmieszne nikt mnie nie kieruje tam gdzie trzeba,bądź nie robią tych badań co powinni. gdyż nie wiedzą.Napisałam dlatego,że niektóre z was pewnie to mają taki problem co ja,i też chciałby być wyleczone. Miesiączki też nie mam od paru miesięcy, dopiero jak sobie wywołam tabletkami antykoncepcyjnymi,bądź luteiną(lecz luteina nie działa wgl, tabletki antykoncepcyjne również-działały przez pewien czas). Dlatego chciałabym się zapytać czy polecacie jakąś ''klinikę'' bądź dobrą przychodnię Np Warszawa-czy tam gdzie wiecie i miałyście stycznośc,lub polecają.-bardziej chodzi o lekarzy,którzy powiedzą mi co robić i podejmą leczenie, gdyż juz siły nie mam do tego,odsyłają mnie od lekarza do lekarza,za przeproszeniem,jeden to głupszy i łakomy na kase. Bądź jakoś zgłoszenie to napiszę na prv i bardziej opowiem, lub posłucham jak ktoś miał podobny problem.PROSZĘ o odzew jakikolwiek.Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 23, 2016 Witaj! Zacznę od tego, że PCOS nie da się wyleczyć. Jedynie minimalizować skutki. Druga sprawa- porządna diagnostyka- podstawa to USG ( i sprawdzenie czy dochodzi do owulacji) żeby zobaczyć stan jajników oraz oznaczenie poziomu hormonów. Jeśli szukasz lekarza z Warszawy to polecana jest dr Żaboklicka- jest ginekologiem-endokrynologiem. Przyjmuje w Invimedzie na Żelaznej. Ewentualnie np. dr Fajfrowska- Alali. Kolejna sprawa- PCOS i ewentualna ciąża- z tym schorzeniem bywa tak, że jedne kobiety bez problemów zachodzą w ciąże i wcale nie tylko do 25 r.ż. Inne znów musza walczyć o dziecko. Jak bedzie u Ciebie to nikt nie jest w stanie przewidzieć. Ja osobiscie dowiedziałam sie o PCOS kiedy zaczęłam starania o drugie dziecko- w wieku 29 lat. Dwa miesiące po diagnozie (a ok 7 od początku starań) okazało sie, że jestem w ciąży. Niestety bardzo dużym problemem jest też brak rzetelnych informacji na temat PCOS. Osobiscie mogę polecić blog "TO w Środku". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dominika199 0 Napisano Wrzesień 23, 2016 dziekuj***ardzo za podpowiedź no niestety u mnie jest stwierdzone i przesądzone ze jestem w 65% niepłodna. Dlatego trzeba mi natychmiastowej reanimacji tego,bo pozostali lekarze zbagateliwalito po prostu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Atsam 0 Napisano Październik 2, 2016 A czy może słyszałyście o suplemencie diety Inofem, który wspomaga utrzymanie fizjologicznej równowagi hormonalnej u kobiet ? Myślę, że warto przeczytać o tym suplemencie - tutaj masz http://www.inofem.pl/leczenie-nieplodnosci-u-kobiet-z-pcos/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 2, 2016 Słyszałam o nim wiele dobrego :) mojej znajomej pomógł tak mi się wydaje, po rozpoczęciu picia tego suplementu zaszła w ciążę po 3 miesiącach. Sama stosuje od wczoraj :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kałamarnica44 0 Napisano Listopad 30, 2016 A no to bardzo szybko jej się udało super :) Proponuje poczytać sobie o działaniu inofem na http://www.inofem.pl/ , na stronei znajdziecie też badania kliniczne. Ale najlepiej byłoby udać się do lekarza, po jakieś zalecenia, a jeśli wasz lekarz bagatelizuje problem (co się czasem zdarza) to go zmieńcie jak najszybciej ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach