Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odkręcacie już grzejniki w mieszkaniach?

Polecane posty

Gość gość

Ja już w tym tygodniu odkręcam, dzisiaj jakoś szczególnie chłodno się zrobiło

Gość gość
Jest bardzo chlodno tak z nienacka ale uwazam ze to za wczesnie poza tym u mnie jest strasznie goraco szczegolnie w nocy w pokoju. Duszno. Nie wiem mury sie nagrzaly?

Gość gość
Tylko w salonie, który ma okna na stronę gdzie nie świeci po nich słońce. I dwie sciany zewnetrzne No i pokój ten jest duży (25 metrow). Reszta pomieszczeń nie wymaga jeszcze grzania. Od kuchni ciepło się rozchodzi i mamy wszędzie 22 stopnie plus minus.

Gość gość
Odkręcam w łazience na maksa, bo tam nie ma licznika i w salonie, ale tylko w momentach kiedy mi naprawdę zimno. Na noc są zakręcone i okno otwieram w kuchni, bo mi duszno

Gość gość
Jeszcze nie, i tak długo jak nie trzeba będzie to nie będę. Mam w ciąży strasznie wysuszoną śluzówkę w nosie, krew leci, woda do nosa pomaga bardzo doraźnie. Wolę sobie nie wysuszać powietrza dodatkowo,nawilżacze niewiele dają bo testowałam w poprzedniej ciąży. Mam 21 st w mieszkaniu więc luz.

Gość gość
A ja mam 18/19 stopni(zawsze) w domu i mąż nie pozwala zamykać okien, bo zaduch(niby) , odkrecic grzejnika tez nie pozwala, bo mu gorąco... O dziecku nie pomyśli, tylko mówi żeby w polarze chodzić:-/

Gość gość
U nas jeszcze kaloryfery nie grzeją. :(

Gość gość
Skadże znowu, przecież jeszcze da się wytrzymać. Fakt, wieczory i noce trochę chłodne, ale dajemy radę. Chce zaoszczędzić na gazie, ile się da. Pierwszy rok mieszkamy w nowym domu i rachunki mnie przerażają:O

Gość gość
Mąż wczoraj wieczorem część odkręcił, przepalamy w centralnym tylko wieczorami :P Dziś czytałam na stronie lokalnej, że u mnie w mieście w blokach rozpoczął się sezon grzewczy.

Gość gość
Oczywiście, że nie... mieszkam na parterze, w starej kamienicy.. od podłogi zawsze ciągnie po nogach. Mam dwoje małych dzieci, ale bez przesady. Nie podnoszę temperatury na termostacie, żeby piec się włączył.. nie ma takiej potrzeby. Okno u dzieci ok ok 8 do 12 i od 16 uchylone, przed spaniem jeszcze im porządnie wietrzę. U nas (niestety brak słońca od tej strony) też wieczorem długo otwarte. Po pierwsze szkoda pieniędzy na opłaty za gaz, a po drugie nie jest jeszcze tak zimno. (grzanie gazem, samodzielnie sobie ustalamy kiedy ma się grzać, a kiedy nie)

Gość gość
Dom 120m2- puściliśmy na podłogówke i grzejnik w lazience ok17-21 grzeje.

Gość gość
Grzejemy. Mnie takie nagłe spadki temperatury zawsze dobijaja i normalnie mnie telepie. Z resztą dziecię mi raczkuje to mu też ciągnie od podłogi.

Gość gość
Mieszkam w bloku i .jeszcze nie grzeja. Dopiero za 2 tygodnie beda grzali.

Gość gość
Mieszkam w bloku i grzeja od 2 dni, wreszcie. W dzien grzejniki są zimne ale na wieczór włączają lekkie grzanie. A pisze wreszcie bo wszyscy juz zdążyliśmy sie pochorować, w nocy bylo tak zimno ze spalam z dziećmi w jednym lozku jak maz byl w pracy, grube piżamy, koc na koldrze a normalnie nosy nam marzły. W okolicach 4 rano w mieszkaniu mialam 13stopni, trochę slabo mając dwójkę malych dzieci. Mamy nowe okna ale blok nieocieplony, do tego elektryczne wentylatory w szybach i chyba przez to ze one tak zapieprzaja bylo tak zimno :( mielismy 3 stopnie cieplej niż na podwórku wiec dobrze ze juz odpalili ogrzewanie. Normalnie w mieszkaniu maamy 19-21 stopni, cieplej nie lubimy

Gość Jedynaczka1
Mieszkam w bloku i centralne ogrzewanie nam włączyli od dwóch dni.Prosiliśmy Zarząd Wspólnoty o włączenie, bo są małe dzieci, a noce są zimne.Mamy wspaniały Zarząd i prędko nam włączyli c.o.:D W budynku na zewnątrz są czujniki i gdy pojawi się słońce oraz ciepło jest na zewnątrz wówczas kaloryfery wyłączają się z automatu.

Gość Jakie to żenujące
U nas w bloku też mamy włączone centralne.Ale wprowadziła się nowa mieszkanka i zaczęła otwierać okna w klatce.Sąsiadka ja opierniczyła i za nią zamknęła okna, zobaczymy czy poskutkuje?! Jeśli nie, zgłosimy do biura,żeby ja obciążyli za to.Ogrzewanie to kosztowna sprawa!

Gość gość
Gdzie Wy mieszkacie, że macie temperaturę w mieszkaniu 13 stopni rano???? U nas na klatce oczywiście, że okna są pootwierana.. kamienica stara, przedwojenna, piwnica, parter, jeszcze 2 piętra mieszkalne i piętro ze strychem. Normlanie, zimą, na tym parterze, o którym pisałam wcześniej, jest rzeczywiście chłodno.. ale teraz? No bez przesady. U dzieci mam teraz otwarte okno na oścież, w drugim pokoju uchylone, w łazience uchylone. Ostatnio wieczorem, jak siedzimy w pokoju to sobie zamykamy, a przed spaniem jeszxcze otwieramy szeroko.. Ostatnie dni nie są przeciez takie najgorsze.. na prawdę nei wiem, gdzie mieszkacie, że temperatura w mieszkaniu tak Wam spada.. to niemożliwe.

Gość gość
U mnie dopiero dzisiaj zaczęli grzać. Wczoraj jak siedziałam wieczorem to z tego zimna już mnie kości bolały. Matka miała reumatyzm więc pewnie mnie też to czeka. W nocy też już marznęliśmy. Będę grzać trochę chociażby na noc.

Gość gość
Ja właśnie palę sobie w kominku w salonie. Na włączenie centralnego jeszcze za ciepło ale jak sie siedzi to chłód delikatnie czuć wiec zapaliłam. ogień ślicznie wygląda i daje ciepełko

Gość gość
Tak wieczorem przepalamy

Gość gość
Tak mi zimno, że aż się trzęsę. Kiedy w końcu zaczną grzać?:(

Gość gość
ale z Was miękie tyłki. ja nawet w zime nie grzeje i jest mi ciepło (wystarczy, ze sasiedzi dookoła grzeja:P), teraz siedze przy otwartym oknie. mieszkanie w bloku

Gość gość
U mnie w nocy robi sie 19 stopni. Lubie jak w nocy jest zimno. W dzien jest 20-21°C bez grzania, wiec OK, bo mam bardzo cieple i sloneczne mieszkanie.