Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uszkodzenie po porodzie dużego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Witam, 2 miesiące temu urodziłam syna, był duzy- ponad 4 kg. ja jestem drobnej budowy ciała, ale rodziłam naturalnie, byłam rozcinana także. Mam po tym porodzie spory problem, dlatego, ze obniżyła mi się macica i mam tak jakby ścianę pochwy wysuniętą na zewnątrz no i popuszczam mocz. Lekarz kazał mi ćwiczyć mięśnie- ćwiczę, ale efektów żadnych nie widzę. jestem młoda- bo mam 23 lata. Czy te ćwiczenia mięsni Kegla pomoga mi i wszystko wróci do normy za jakiś czas? Nie wiem, jak ze współzyciem, bo gdy byłam w ciązy mąż odszedł, nie współżyję wiec, ale przecież do konca życia nie będę samotna i boję się, ze będzie to przeszkadzać we współżyciu, jeżeli nie wróci do stanu sprzed porodu. Czy któraś z Was tak miała? Co radzicie?

Gość gość
ćwicz mięsnie kegla ale również ćwiczenia typu przysiady, nożyce itp są dobre, w miarę jak będziesz się już coraz bardziej czuć na siłach to możesz też biegać zacząć bo to też wzmacnia mięsnie w tamtych okolicach, pływanie też dobre, ogólnie ruszaj się, ćwicz systematycnzie przez pare miesięcy i będzie dobrze, aż dziwne że ci lekarz tego nie powiedział i nie zalecił ćwiczeń

Gość gość
Seks już nigdy nie będzie taki sam. Raczej marne szanse na znalezienie mężczyzny. Zbieraj pieniądze na operację.

Gość gość
wszystko wróci do normy, poćwicz miesnie

Gość gość
Masz wuzek za darmo dac moze dla dzieci prosze za darmo w poznaniu mieszkam

Gość gość
Ptosze za darmo wuzek

Gość gość
Jesten z poznania

Gość gość
Wiele kobie tak ma po porodzie. To normalne i naturalne. Rób codziennie po 50 przysiadów i podnoś w rękach ciężarki 2-kilogramowe (lub ewentualnie 2-litrowe butelki Pepsi). Po tygodniu regularnych ćwiczeń, system mięśni powinien się naprawić :) Pamiętaj że jesteś śliczna i napewno wszystko będzie dobrze :)

Gość gość
JUż miesiac ćwiczę- po kilka razy dziennie i efektów brak w przypadku tej ściany pochwy na zewnątrz

Gość gość
Wypadanie tylniej ściany pochwy występuje u 99% kobiet po porodzie. To zupełnie normalne i naturalne. Nie ma żadnego powodu do niepokoju. Nadal jesteś śliczna i zobaczysz że z seksem nie będzie żadnego problemu :)

Gość gość
Najważniejsze jest to, że ćwiczysz :) U kobiet które były porozrywane przy porodzie, a potem nie ćwiczą przysiadów i podnoszenia ciężarków, po 50-tce pojawia się wypadanie szyjki macicy.

Gość gość
Dziewczyny, wy tak na serio z tym, że 99% kobiet po porodzie wypada pochwa? Coś mi się nie chce wierzyć. Jak z tym żyć? Można normalnie chodzić?

Gość gość
Wypadanie tylniej ściany pochwy jest zupełnie normalne i naturalne. Nie stanowi żadnego powodu do niepokoju. Najważniejsze są przysiady - to wzmacnia mięśnie nóg, dna miednicy (tzw. mięśnie Kegla) oraz mięśnie brzucha :) Tam w środku, wszystko musi się poprostu ułożyć.

Gość gość
Z upływem czasu, regularne ćwiczenia zawsze przynoszą efekt. To lepsza opcja niż chirurgiczna plastyka pochwy, która polega na tym, że wycina się fragment ściany pochwy i zszywa resztę w miejscu przerwy. To niebezpieczne.

Gość gość
Wiele kobiet odczuwa silny stres w związku że tylnia ściana pochwy wypada, a wejście do środka jest luźniejsze. Ale to zupełnie nic złego, i tak naprawdę wszystko jest w porządku. Nie dzieje się nic złego i od samego początku nie ma żadnego powodu do stresu. Taka reakcja pochwy na poród, jest całkowicie normalna i naturalna :)