Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zasnelam na sedesie u znajomych! DZIWNY problem z sennoscia

Polecane posty

Gość gość

Gdy za krótko śpię, to wieczorem dopada mnie senność której nie umiem zwalczyć, wcześnie około 9-10 wieczorem po prostu odplywam mimo, że wcześniej w ciągu dnia nie czuję zmęczenia. To powoduje różne niezreczne sytuacje: zasypianie w kinie na filmie, u koleżanki na winie, gdy oczy mi się zamykają na siedząco, u mnie w domu gdy z koleżankami siedzimy na kanapie. Raz zasnelam w toalecie w gościach!! Co jest ze mną nie tak? Wiem że powinnam się wysypiac, ale czasem nie da rady a wieczorem jest impreza np urodziny koleżanki na które już dawno byłam zaproszona. Proszę o jakieś porady.

Gość gość
ale sikałaś czy srałaś?

Gość gość
Sikalam, ale to nie ma znaczenia... Na prawdę mam problem, co robić?

Gość gość
a znajomi co na to? :)

Gość gość
Nic, nawet nie wiem ile czasu tam spędziłam...

Gość gość
Jeżeli to prawda to należy pójść do lekarza.Może to być objaw choroby.Jeśli jesteś młodą to tym bardziej.

Gość gość
To wszystko jest prawdą... Mam Hashimoto, może to przez to.. Od dawna tak mam, ale kiedyś mi to tak nie doskwieralo, bo nigdzie nie wychodzilam wieczorami, ale bywało że o 20 położyłam się na łóżku i zasnelam. W ubraniach itd... To było jakieś 10 lat temu. Mam wrażenie że z wiekiem jest gorzej.. Mam 26 lat

Gość gość
Tylko jedna rzeczowa odpowiedz?

Gość gość
Może masz niskie ciśnienie i cukier. Ja tak mam i zasypiam jak tylko usiąde, dopada mnie taka senność, nagła utrata świadomości, nawet nie wiem kiedy zasypiam.

Gość gość
Jeżeli masz często paraliże przysenne to może być narkolepsja.

Gość gość
Mam podobny problem, robiłam badania i wszystko jest ok, tyle że mam niskie ciśnienie, czuję się jak żywy trup, tylko bym spała i spała.

Gość gość
A może nieodpowiednie badania robiłam, była krew TSH, ale podejrzewam że to problem z nadnerczami.

Gość gość
OK, dzięki przynajmniej będę wiedziała z czym do lekarza iść, bo oni mają to gdzieś i nie zalecają szczegółowych badań..

Gość gość
Tu autorka, bardzo dziękuję za komentarze. Co do diety to nie jadam nabiału, jestem weganka od pół roku, a senność mam od dawna, więc tu dieta nie ma wielkiego wpływu moim zdaniem.

Gość gość
ja mam tak samo ale ja mam niskie cisnienie czyli rano 80/40 a w ciagu dnia 92/50. lekarz badal mnie i taka moja uroda,musze biegac albo skakac co 4 godz i tak podnosic je. a tez zasypiam w kibelku czy przed kompem w pracy:)