Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Koniec 5tego miesiąca i brak brzucha. Mam kompleksy!

Polecane posty

Gość gość

Zaczynam 22 tydzień. Brzucha nic jak na ciążę : ( Ważyłam 66 kg, ważę 70 teraz już przy wzroście 164 . Wczoraj w sklepie dla przyszłych mam, przeglądając wózki i łóżeczka ,kupiłam już dwie pary ubranek dla dzidzi ... Kiedy zagadałam się z kasjerka że jeszcze trochę i będę mogła ubrać w te piękne ubranka swoje dziecko, chwaląc się że to zaraz 6 ty miesiąc... Zrobiła wielkie oczy jakbym nienormalna była. To nie pierwszy przypadek. Jak ktoś dowiaduje się że spodziewam się dziecka i dowiadują się który to tydzień to patrzą na mnie jakbym się miała punkac w głowę. Przykro mi się robi coraz bardziej widząc przyszłe matki z wielkimi brzuchami, a ja? A ja go nie mam. Wyglądam tak jak przed ciąża - lekko wystający brzuch a'la tłuszcz ( oponka.). Zaczynam mieć kompleksy. A dziecko całe zdrowe jest według usg .

Gość gość
i tak masz nadwage

Gość gość
Mi brzuch wyskoczył dopiero około 27-28 tygodnia, wcześniej był zupełnie płaski. Jestem bardzo szczupła, 56 kg w dniu porodu. Gdzie się to dziecko zmieściło to ja nie wiem:). Dziecko ważyło 3250, urodzone w 38 tyg. Ja przytyłam tylko 6 kg w całej ciąży.

Gość gość
Ja w 22 tyg chodziłam jeszcze do pracy i nikt nie wiedział o ciąży (poza szefową). Uznałam, że póki nie widać to nikomu nie powiem. Współpracownicy dowiedzieli się dopiero na początku 8 miesiąca. Wtedy jak miałam obcisłą bluzkę to wuglądało jak bym się najadła. Wszyscy byli bardzo zdziwieni, bo inna koleżanka w końcówce 3 miesiąca miała większy brzuszek niż ja.

Gość gość
Trzeba się z tego cieszyć :D. Wątpliwa przyjemność od 3 miesiąca ciągać się z wielkim brzuchem...Poza tym to dopiero połowy ciąży, za 2, 3 tygodnie może cię wywalić, że aż będziesz narzekać :D U mnie ciąże tak że każdy widziałam było widać dopiero w 8 miesiącu! To jest kwestia indywidualna...nawet lekarze się nabierali, że jestem w niższej ciąży niż faktycznie...A na porodówce mały brzuszek będzie małe dziecko :D, a po urodzeniu no kawała chłopa zdziwione bo 3300g :D

Gość gość
Dziękuję za pocieszenie :) I pani / panu z odpowiedzia o nadwadze uprzejmie odpowiem że mam swiadomosc o mojej nadwadze lecz niestety póki co ze względu na dziecko na dietę się nie wybieram. Pozdrawiam.

Gość gość
U mnie w pierwszej ciąży też nic nie było widać w 22 tc, w 20 tc chodziłam jeszcze do pracy i nikomu ciąża do głowy nie przyszła, jedynie talia mi trochę zanikła, nie miałam takiego wcięcia. Aż zabawne jak dziecko kopało w takim płaskim brzuchu, a ja już tęskniłam do ciążowych ciuszków. Jeszcze będzie, nie martw się. Na koniec ciąży miałam z kolei w pasie 120 cm...

Gość gość
Ja też miałam brzuch dopiero po 30 tygodniu. W dniu porodu w obwodzie miałam 90 cm i uwaga....dziecko miało 3980, więc całkiem spore.

Gość gość
ja w dniu porodu miałam 103 cm na 170 wzrostu brzuch w sumie ciążowo widać było dopiero w 7 miesiącu w drugiej ciąży brzuch był jeszcze mniejszy- dziecko 2900 nie ma co płakać, w 8,9 miesiącu nacieszysz się brzuchem, nawet jak będzie malutki to będziesz czuła ten słodki "ciężar" na pęcherzu,żebrach itp plus małego brzucha że po urodzeniu nie wyglądałam jakbym znów w ciąży była, prawie płaski był od razu-oczywiście nie płaski w sensie napięty i naciągnięty jak u nastolatki ;)

Gość gość
dokładnie nawet przy małym bruszku poczujesz najeżdżanie na pęcherz ;)...ja miałam mały, ale dziecko wcześniej było dość nisko, głową do dołu, koszmar...

Gość gość
Ciesz sie wariatko że brzucha nie masz, bo rozstępy cie ominą. Moja przyjaciółka też w ciąży miała taki brzuch że w ogóle nie wyglądał jak ciążowy brzuch dopiero w ostatnich miesiącach zaczęło być widać niewielki brzuszek i rozstępów na brzuchu nie ma żadnych. Mi urósł ogromny brzuch mimo że jestem osobą chudą w stosunku do tamtej koleżanki i brzuch mi strzaskało strasznie. Zniszczyło mi też pępek i wywaliło na wierzch i taki już pozostał. Kiedyś był bardzo ładny a teraz jest zniszczony i brzydki.

Gość gość
Miałam tak samo jak Ty, zero brzucha do 6 miesiaca, pozniej rosl z dnia na dzien coraz wiekszy, ale i tak ogolnie wszyscy mowili ze mam maly brzuszek nawet przed porodem a corka miala prawie 4kg. Do konca ciazy chodzilam w swoich ciuchach.Nie martw sie, jeszcze zdazysz nacieszyc sie duzym brzuszkiem. ;) Moze po porodzie bedziesz miala tak jak ja ze bardzo szybko wciagnie sie i bedzie taki sam jak przed ciaza czego Ci zycze ;) przy drugiej ciazy zazwyczaj brzuch wychodzi duzo szybciej i jest wiekszy

Gość gość
ja brzucha też nie miałam byłam chudziutka mam 165, w dniu porodu ważyłam 61 chyba jakos tak , ogólnie przytyłam 7 kg, w 9 miesiacu jak załozyłam bluzke oversize to nikt ciąży nie widział, nigdy nie zostałam nigdzie przepuszczona;) nie osiagnelam 100 cm w obwodzie, cieszyłam sie bo ja nie lubiłam brzucha ciązowego , nigdy nie załozyłam obcislej bluzki aby było cos widać, w szpitalu po porodzie pielegniarki sie ze mnie smialy, to pani dziecko?? :) Miałam taki moment może raz własnie w 8 miesiacu na zakupach dla dziecka , że byłam potraktowana niepoważnie ale co tam, a ty się ciesz kobieto bo wedlug wagi, o ktorej wspomnialas to wielki brzuch zostawilby ci tluszczyk a tak to , skóra nierozciagnieta, nie bedzie rozstepow.. ciesz się, mi tylko było ciężko bo dziecko mialo malo miejsca i bylo mi mega niewygodnie...

Gość gość
Ważyłam tyle samo i nabtym etapie ciqzy było u mnie identycznie wagowo, w 24.tyg spałam jeszczcze na brzuchu, a w 27. Jiz mnie wywalilo. Teraz mam 36 tydz i 12,5 kg ale najwięcej przytyłam między 22 a 26. Tyg, wiec bądź ostrożna, bo brsuszek dopiero zacznie rosnąć:-)

Gość gość
Autorko, na podobnym etapie ciąży też nie miałam brzucha, a potem mi wywalilo z dnia na dzień, w końcówce ludzie pytali czy będą bliźniaki, o ciągłym parciu na pęcherz i nodze syna między zebrami przez 2 miesiące nie wspomnę, więc korzystaj póki mozesz

Gość gość
Ale problem o jaaa