Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

za co kocham jesień

Polecane posty

Gość gość

Za co kocham jesień? Za tę ciszę, którą ma w sobie i nostalgię, którą wywołuje. Spacery wśród kolorowych drzew i szeleszczących liści. Długie wieczory opatulone kocem z aromatyczną herbatą pachnącą cytryną i miodem, gdy siedzę w fotelu i słucham cichutko muzyki. Za babie lato. Za pajęczyny skrzące się tysiącem kropel. Za wrzosy. Za mgłę poranną nad miastem. Za kasztany i orzechy, smak pieczonych jabłek. Za zapach ogniska, w którym palą się liście. Za długie i pomarańczowe zachody słońca. Za grzyby w lesie. Za ciepłe sweterki, miękkie i przytulne, idealne na długi spacer. Za łunę nad cmentarzem, zapach zniczy i za to, że budzi ciepłe myśli o tych, co odeszli. Za rześki zapach mrozu rano i szron na trawie. I nawet deszczowe wieczory z książką, kiedy moje lenistwo jest usprawiedliwione.

Gość gość
bo wszyscy mówią, że jesień to smutek, zimo i siedzenie w domu.. A dla takiej jak ja duszyczki introwertycznej ta zaduma i spokój jest jak lekarstwo ❤️ oczywiście lato też kocham, wiosnę, kiedy wszystko budzi się do życia, ale jesienią też trzeba szukać piękna i pozytywnych stron :) Nie lubię za to marznąć, oj nie lubię bardzo, a zmarzlak ze mnie jest niesłychany :D

Gość gość
Kochana rozumiem cie doskonale, wcześniej napisałam ci w podobnym temacie. Tak szczerze mówiąc ja lubię każda porę roku, bo każda niesie coś innego...Zima-Boże Narodzenie, Sylwester, wiosna-Wielkanoc, przyrodę budzącą się ze snu, lato -wakacje,luz, jesien- spokój, nostalgię, grzybobranie....ale chyba najlepiej wspominam zawsze Lato....już mi tęskno za słoneczkiem, długimi dniami, ciepłymi nocami, wypadami nad wodę. Lato to jednak luz, energia, spontan, piwko na świeżym powietrzu ze znajomymi. Eh smutek mnie ogarnia ze to już za nami. Pozostaje czekanie do maja..

Gość gość
Za to że to piertolone bachorstwo nie wydziera się jak odzierane ze skóry tylko siedzi w chacie i starzy się tym muszą zajmować

Gość gość
gość 00:34 Też będę pewnie niedługo za tym tęskniła, jak już się nacieszę jesienią :)

Gość gość
Za ładną aurę na dworze i piękne kolory. Ja zawsze o tej porze roku jadę w góry, które jesienią wyglądają bardzo pięknie. Własnie za dwa tygodnie jadę do Karpacza. Noclegi w Karpaczu znalazłam na fajnej stronie http://otonoc.pl/noclegi-Karpacz . Mają tam bardzo dużo ciekawych ofert.

Gość gość
w koncu jest normalna tempertura i skonczyły sie te cholerne upały! :) kocham jesień!