Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niekorzystna opinia biegłego!

Polecane posty

Gość gość
Owszem,sąd zgodził się wezwać biegłego na rozprawę celem ustosunkowania się do przedstawionych zarzutów. Jednak ma to być jedynie wypowiedź ustna, nie pisemna, na której nam tak bardzo zależy. Tych zarzutów jest w piśmie pełnomocnika naprawdę sporo. Wypowiedź biegłego na piśmie pozwoliłaby spokojnie przeanalizować treść jego wszystkich odpowiedzi. I właśnie później, w zależności od wyników opinii uzupełniającej, tak jak był Pan uprzejmy napisać powoła lub nie nowego biegłego z zakresu rekonstrukcji wypadków. Obawiam się, że nie otrzymamy zgody na powołanie tego drugiego pełnomocnika. Nie mogę niestety z różnych powodów wypowiedzieć się na temat stanowiska mojego pełnomocnika. Dziękuję Panu serdecznie za tę wypowiedź. Ludzie z różnych względów nie chcą się wypowiadać w takich kwestiach.

Gość gość
Dodam też, iż sprawa na tym etapie mocno pokomplikowała się.

Gość gość
Podnoszę. Może ktoś jeszcze coś podpowie?

Gość gość
Idź do kancelarii a nie ośmieszaj się pytaniem po forach.

Gość gość
Wcale się nie ośmieszam. Mam prawnika, ale jeszcze sama osobiście szukam różnych rozwiązań, ponieważ sprawa jest skomplikowana. Ludzie znają rożne przypadki. Czasami jest tak, że nawet adwokat nie może rozwiązać sprawy. A bywa tak, że cuda się zdarzają i sprawa może nabrać innego obrotu i Twoja prawda zostanie udowodniona. Więc proszę nie obrażaj mnie. Nie wiesz co Ciebie może w życiu spotkać i czy nie będziesz potrzebować porady ludzi dobrej woli.

Gość gość
19.18 jesteś śmieszna. Jak na studiach czy aplikacji mało od siebie wymagalaś to teraz piszesz po forach . Więcej należytej staranności.

Gość AdwokatAU
Szanowna Pani, skoro nie wierzy Pani w należytą staranność adwokata bądź radcy prawnego będącego Pani pełnomocnikiem w niniejszym postępowaniu to powinna Pani zastanowić się nad tym, jaki był sens wynajmowania go do tej sprawy. Prawda bowiem jest taka, że to powinien być jego problem, a Pani powinna być spokojna o los postępowania. Wobec faktu, że szuka Pani pomocy na forum zaczynam wątpić w istnienie takowego pełnomocnika i obawiam się, że szuka Pani sama rozwiązania, co nie zawsze dobrze się kończy. Pozdrawiam i proszę się zastanowić nad tym, czy da sobie radę Pani sama w tej sprawie. Jeśli nie jest Pani pewna to proszę udać się do jakieś kancelarii adwokackiej w Pani okolicy, bo na forum typu kafeteria raczej nikt nie poprowadzi Pani zdalnie sprawy i nie pomoże na odległość :)

Gość gość
Dziękuję za życzliwość z Pana strony, ale też proszę mi uwierzyć, że mam pełnomocnika, z pewnych powodów nosi się on z zamiarem rezygnacji. Będę zmuszona prawdopodobnie poszukać innego, co też nie będzie łatwe z powodu skomplikowania sprawy jak już wspomniałam. W tej sprawie bez pełnomocnika nie mogłabym prowadzić sprawy. Sama też już mam odpowiednią wiedzę w tej kwestii. Obecnie jestem na etapie zgłębiania KPK, wiele rzeczy jest obecnie w Internecie.

Gość gość
No to mój pełnomocnik zrezygnował ostatecznie, tak jak przewidywałam.

Gość gość
No to mój pełnomocnik zrezygnował ostatecznie, tak jak przewidywałam.

Gość gość
Mam takie oto zapytanie. Czy są tutaj osoby, tak jak wcześniej wypowiedziała się już jedna z takowych osób, które nie miały nadziei na pozytywne rozstrzygnięcie swojej sprawy, pomimo że wiedziały, iż postanowienie sądu orzekającego w pierwszej instancji winno być na ich korzyść, nie było, jednakże ostatecznie po apelacji w sądzie wyższej instancji sprawa ta została zakończona pozytywnie na ich korzyść?

Gość gość
Pozytywne przykłady?

Gość gość
Może ktoś odpowie?

Gość gość
Kodeks postępowania cywilnego nie zakazuje nagrywania w sądzie, zatem jest ono dopuszczalne. Pytałaś o to.

Gość gość
Ale, czy pomimo tego trzeba wnieść do sądu wniosek, że mam zamiar nagrywać rozprawę.

Gość gość
powiadom sędziego o nagrywaniu