Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Anitaperfumoholiczka

Naturalny szampon oliwkowo laurowy z Mydlarni u Franciszka

Polecane posty

Dobry ale nie radzi sobie wcale z łuszczycą :) Szampon z serii arabskiej Wardi –Shan oliwkowo -laurowy. Szampon ten zakupiłam ponieważ ma on w składzie Laur, który jest bardzo dobry w leczeniu łuszczycy skóry głowy. Chociaż na opakowaniu pisze że poleca się go osobom chorującym na łupież i łojotok to i tak wiem z opinii osób chorych na łuszczycę skóry głowy że Laur pomaga im właśnie w tej chorobie . W związku z tym, zdecydowałam się na zakup tego szamponu. Pojemność szamponu jest bardzo duża bo aż 250 ml. Co mogę powiedzieć na jego temat. Ma pozytywne działanie na skórę głowy, nie mogę tego podważyć, lecz jeśli chodzi o mnie, na moją łuszczycę specjalnie nie pomógł, ale polepszył w jakimś stopniu kondycję skóry mojej głowy. Na pewno zawarte w nim składniki naturalne, są lepsze dla skóry głowy osób chorych niż drogeryjne szampony, które zawierają dużo silikonów i parabenów. Jeśli chodzi o włosy, to tu sprawdza się on bardzo dobrze. Włosy są nawilżone po myciu, nieprzesuszone, efekt po zastosowaniu szamponu jest tak dobry, że czasami nie mam nawet potrzeby nakładania po nim odżywki na włosy. Zapach szamponu jest dość specyficzny, przypomina szare mydło, ale w tym kontekście nie chodzi o zapach, ale o efekt finalny. Nie możemy wymagać aby pachniał on zbyt ładnie, bo składniki naturalne w taki sposób po prostu nie pachną. Szampon jest bardzo wydajny. Stosuję go od kilku miesięcy, i zużyłam go w połowie. Dużym problemem jest jednak opakowanie. Przez opakowanie nie widać stopnia zużycia produktu, trzeba zajrzeć do środka butelki, dlatego będzie trudno ocenić kiedy produkt będzie się kończył tak aby w porę kupić kolejny. Mogę go polecić, fantastycznie dba o włosy, nie złuszcza łuski łuszczycowej w tym schorzeniu skóry głowy, ale pielęgnuje skórę głowy. Zapach naturalny, nie utrzymuje się długo na włosach, więc nie jest on problemem. Polecam!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować