Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anitaperfumoholiczka

Olej różany z Mydlarni u Franciszka

Polecane posty

Sama nie wiem Olej ten był pierwszym olejem na jakiego zakup skusiłam się w Mydlarni .Kupiłam mniejszą pojemność na próbę :) gdyż z olejami bardzo różnie zwykle bywa. Zdecydowałam się na ten olej gdyż chciałam znaleźć nawilżającą alternatywę dla kremu jak również z tego tytułu że olej ten polecany jest osobą z łuszczycą .Myślałam że jeśli olej się nie sprawdzi do pielęgnacji cery to spróbuje nim leczyć moje zmiany łuszycowe ( cierpię na łuszczyce owłosionej skóry głowy w związku z tym zmiany chorobowe posiadam tylko wyłącznie w tym obszarze ). Moje początkowe doświadczenia z tym produktem były złe . Pachniał on źle -ale to całkiem normalne -wszystkie naturalne oleje pachną nie przyjemnie oprócz oleju arganowego w związku z tym zapach nie był dla mnie żadnym zaskoczeniem. A co do stosowania z moją twarzą nie robił on zupełnie nic - nie nawilżał , nie poprawiał jej koloru nie uleastyczniał ( była to moja winna jak się później dowiedziałam - gdyż olej musi być stosowany na wilgotną a nie suchą skórę !!) W związku z tym postanowiłam spróbować jak poradzi sobie on z moją łuszczycą. Po trudach - marnotrawiąc jego sporą ilość nałożyłam go na skórę głowy .Nie było warto nie poradził on sobie z łuską łuszycową w ogóle nie nawilżył też mojej skóry. Próbowałam go potem dodawać do szamponu gdyż myślałam że brak działania jest efektem złej aplikacji - niestety dalej z moimi zmianami zupełnie nic nie robił -a próbowałam go wiele razy. Może na inne rodzaje łuszcycy pomaga ( jak wiadomo odmian tej choroby jest kilka ) ale trochę w to wątpię gdyż z moją najpopularniejszą odmianą tej choroby sobie w ogóle nie poradził. Jak ktoś chce zakupić z myślą o leczeniu łuszycy tego rodzaju - co ja odradza nie działa . A wracając do pielęgnacji cery jak już wspomniałam używałam produktu dłuższy czas i nie działał on z mojej winy. Gdy zaczełam go aplikować na mokrą skórę rzeczywiście zaczął ją nawilżać , jednakże wyprysków i zmian pigmentacyjnych jak na razie nie zlikwidował. Lepiej stosować produkt na noc gdyż cera po jego użyciu bardzo ale to bardzo się świeci w związku z tym nawilżanie nim skóry podczas dnia nie wchodzi w ogóle w grę ! Olej bardzo długo się wchłania w nocy -ze względu na to może brudzić poduszkę - zostawia bardzo oleistą warstwę przed wchłonięcie w związku z tym trzeba go nakładać niewiele. Nawilża ok- ale nie jest to efekt spektakularny a ja biorąc pod uwagę cenę tego produktu oczekiwałam zdecydowanie czegoś więcej. Mogę o nim powiedzieć że w porządku nawilża ale tak samo nawilża także najtańszy krem do do twarzy w związku z czym jestem rozczarowana tym produktem .Oczekiwałam po prostu zdecydowanie więcej. Nie olejowałam nim włosów ale nie znalazłam nigdzie informacji jak na razie że może być on stosowany do włosów w związku z tym nie chce ryzykować . Przyznam szczerze że teraz rzadziej po niego sięgam co może świadczyć tylko o tym że się z tym produktem nie polubiłam .Mogę ocenić go tylko na trzy ponieważ jest on" tylko dostatecznie dobry".

Gość gość
Olejek różany jak już. Najlepszy z Maroka.