Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćzona

Schizofrenia?

Polecane posty

Gość gośćzona

Mój mąż ma 60 lat, jest emerytem, nie pracuje, więc jest wypoczęty. Nie ma też żadnych problemów. Od pewnego czasu obserwuję niepokojące objawy w jego zachowaniu. Jest ciągle niezadowolony, opowiada zmyślone historie, które nigdy nie miały miejsca, a które brzmią wiarygodnie, twierdzi, że wszyscy coś przeciwko niemu knują, robi rzeczy irracjonalne, jest bardzo nieufny, zaniedbał swój wygląd, często zapomina czegoś, co zrobił przed chwilą, okazuje tylko negatywne emocje, często milczy. Czy to może być objaw schizofrenii czy innego dziwactwa? Z pewnością nie pozwoli się zdiagnozować, prędzej mnie zabije. Proszę o Wasze rady, może ktoś ma doświadczenie w takich przypadkach.

Gość gość
Powiedzcie proszę, na co to wskazuje?

Gość gość
Poczytałam w internecie, wiele z tych objawów wskazuje na schizofrenię. Jestem zaniepokojona.

Gość gość
Niekoniecznie, mogą to być również pierwsze objawy Alzheimera. Tak czy siak psychiatra.

Gość gość
To nie sa objawy schizofenii. Twoj maz moze cierpiec na demencje starcza albo na Alshailmera. Musisz go namowic na wizyte u psychiatry, Alshermera mozna leczyc! Nie wyleczyc ale zlagodzic objawy. Cierpliwosci i sily zycze :-)

Gość gość
Schizofrenia pojawia sie u ludzi miedzy 16 a 40-tym rokiem zycia. Im pozniej tym lepsze rokowania. Pracujac przez 42 lata w psychiatrii nie spotkalam nowych objawow schizofrenii u osob po 50-ce.

Gość gość
gość dziś Uważasz więc, że to nie schizofrenia? a może alzhaimer?

Gość gość
gość dziś Mąz nie zgodzi się na wizytę u lekarza, tego jestem pewna. Nie rozmawiałam z nim nawet o tym, to tylko moje pierwsze spostrzeżenia, aczkolwiek niepokojące.

Gość gość
Może to zachowanie typowe dla starego piernika? Faceci starzeją się szybciej i bardziej paskudnie jak kobiety. Współczuję

Gość gośćzona
Początkowo też uważałam, że to starością trąca, ale zbyt wiele objawów doszło. Jest bardzo ciężko z taką osobą.

Diagnoza schizofrenii jest wątpliwa, ponieważ schizofrenia ujawnia się raczej w młodym wieku. Zachowania Pani męża mogą sugerować na demencję starczą, jednak przez Internet można jedynie spekulować. Konieczna jest wizyta u lekarza neurologa albo/i psychiatry. Pozdrawiam!

Gość gość
Podpowiedzcie jak podstępnie zwabić męża na wizytę lekarską, bo sam na pewno się nie zgodzi? A może sama mam pójść do lekarza i porozmawiać, ale co to da?

Gość gośćzona
mgr Kamila Drozd dziś bardzo dziękuję za odpowiedź

Gość gość
Egzorcystka Wanda Pratnicka Ci pomoze. To zwykle opetanie przez duchy bladzace, ktore jeszcze nie przeszly do swiatla.

Gość ujapoli
jesli maz nie chce pojsc do lekarza to sproboj mu podawac olej cbd, kupisz w necie, np na konopieizdrowie.pl olejek jest bardzo wydajny i naprawde skuteczny tak jak leki typowe na schizofrenie, z tym ze nie daje skutkow ubocznych!