Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

synowa wybrała paskudne imię dla wnuczki

Polecane posty

Gość gość

Kornelia. Taka ładna dziewczynka, a takie dziwne imię jej chcą dać. Jak dla starej baby. Podejrzewam, że to wymysł mojej synowej, bo syn by takiego imienia nie wymyślił. Mówiłam mu, żeby jeszcze sobie przemyśleli, ale zbył mnie. Proponowałam mu podobne imiona, np. Natalia, Amelia, Julia. Wiem, że zaraz mnie zjedziecie, jaka ze mnie niedobra teściowa i się wtrącam. Ale ja nie chce źle, naprawdę to imię może się komuś podobać?

Gość gość
Imie wybieraja rodzice, a wiec pogodz sie z tym ze ty nie masz nic do gadania.

Gość gość
Natalia i Amelia ... hmmm... Julia Co druga ma tak na imie Twoja wnuczka kiedys tez bedzie stara baba wiec Kornelia bedzie pasowac :D

Gość gość
Nie twoje dziecko nie masz nic do gadania :P Tez sie ciesze , ze nie zostalam nazwana Angelika, Paulina czy Monika :P jak sie dawalo w moim roczniku

Gość gość
To twojej córki dziecko to ona ma prawo wyboru imienia dla własnego dziecka to twoja córka będzie je potem wychowywała a nie ty więc nie wtrącaj się w jej sprawy sama mam córkę luizę i rodzina była temu przeciwna ale mi i mojemu mężowi się to imię podobało i rodzina mogła mi co jedynie doradzić ale wybór w ostateczności był mój i mojego męża i nie żałuję tego wybotu a kornelia to pięknę imię :-)

Gość gość
Nie ma brzydkich imion Sa tylko głupi ludzie którzy głupio komentują

Gość gość
Nie przesadzaj. Jakby chciała ją nazwać Dżesika? Przynajmniej wybrała polskie imię

Gość gość
A Ty babcia jakie masz imie ? Jak stara babcia jak młoda babcia czy jak młoda siksa?

Gość 12 5 tys na reke
Dlaczego od razu najezdzac? Kornelia to nie jest Ania, ale dlatego, bo młodzi rodzice świrują z "modnymi" imionami dla swoich pociech. W tym wypadku, z tego co Pani pisze to synowa wymysliła. Cóz , szczerze? imie jak imie, a na pewno już lepiej niż jakas Dżejsika(tak własnie pisane) Tym bardziej, ze niestety ma pani GÓ..O do gadania. Niech wybieraja sobie imię jakie chca. Pozniej najwyzej bedą narzekac, choć fakt, szkoda dziecka.

Gość gość
To juz nawet nie chodzi o wtrącanie się tylko o to jak pusto trzeba miec we łbie żeby takie tematy zakładać. Temat założyła młoda siksa. A imię Kornelia jest piękne :)

Gość gość
Daj spokój, przecież nikt nie będzie mówił do dziecka "Kornelio". Ja mam córkę o tym imieniu i wszyscy mówią do niej Nelka. Tak samo Zofia brzmi okropnie, ale Zosia już fajnie. Antonina okropnie, ale Tosia już ujdzie. W moim mniemaniu oczywiście, bo na temat gustu co do imion się nie dyskutuje. Zastanawiałam się nad samodzielnym imieniem Nela, ale biorąc pod uwagę, że kiedyś będzie starą babą wybrałam Kornelia, Nela brzmi bardziej jak skrót, chociaż też ładnie.

Gość gość
Dziecko wróciło z gimby i się nudzi ojejku weź się za lekcje przynajmniej zrobisz coś pożytecznego a jeśli "naprawdę"tak jest to się nie wtrącaj to jej decyzja a nie twoja

Gość gość
Jestem na etapie szukania imion i muszę cię zmartwić, ale Kornelia mieści się w TOP 20. Chcąc nie chcąc większości się podoba. Moim zdaniem lepiej mieć popularne imię (choć Kornelia nie jest tak popularne jak Julia czy Zosia) niż jakieś wymyślne, typu Afrodyta, Domicela, czy Miranda.

Gość gość
Popieram autorkę, też mi się Kornelia nie podoba. Oczywiście lepiej to niż jakieś wymyślne imiona typu Nicola, Liwia czy Nadia, ale Kornelia to faktycznie jak dla baby starej. Osobiście jestem za dawanie dzieciom imion tradycyjnych/normalnych (ale nie staromodnych!!! typu Helenka czy Józio), np. Anna, Małgorzata, Piotr, Michał. Te imiona pasują ludziom w każdym wieku. Jest małą Ania i mały Piotruś, nastoletni Anka i Piotrek i rodzice/dziadkowie Anna i Piotr. Zwykłe normalne imiona, ani się nikt nie zdziwi słysząc je, ani nie zadrwi. Nie rozumiem dlaczego ludzie na siłę chcą być oryginalni

Gość gość
Kornelia jak dla starej baby?? na głowę upadłaś? zwyczajne, ładne imię. Dla starej baby to może być Józefa czy Czesława.

Gość gośćlaluna
Kornelka,postac niewielka,sliczna buzka bystre oczka,glowka cala w loczkach

Gość gość
Co jest oryginalnego w imieniu Kornelia? Nigdy nie słyszeliście tego imienia? Oryginalne to jest Felicyta albo Perpetua.

Gość gość
to jest prowokacja dla głupich żeby się kłócili :) a wy jak zwykle. po przeczytaniu odrazu widze że to prowokacja

Gość gość
A Ty jak masz na imię teściowo?

Gość gość
Przecież Kornelia to jest jedna cholera co Amelia, Julia. Nawet z tego samego worka bym powiedziała. Od razu widać że to prowo a ty nie jesteś żadną teściową tylko typowa kafeteryjna mamuśka bo Amelka i Julka to oklepane na dzień dzisiejszy imiona które wybierają właśnie współczesne mamuśki wiekowo 25-35 lat. Nie żadne teściowe starsza generacja. Te by wybrały jakieś Kasie czy Agatki. Tanio ci wyszły te twoje debilizmy. Powinnaś więcej myśleć autorko półmózgu

Gość gość
Proponowałam im Julię i Amelię, bo specjalnie szukałam imion podobnie brzmiących do Kornelii. Miałam nadzieję, że zmienią zdanie. I nie podobają mi się Kasie czy Agatki, bo wiem że już nikt tak dzieci nie nazywa. Tak nazywało dzieci moje pokolenie, mam wiele znajomych, które są babciami i wiem jakie imiona są aktualnie "modne".

Gość gość
Amelia choroba rak a dokladnie jej brak