Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po co ratuje sie wczesniaki ? Przeciez to plody

Polecane posty

Gość gość

Przeciez niedonoszone dziecko to plod. Po co go ratować, skoro bez aparatury nie przezyje a moze i bedzie nieoelnosprawny ?? No zwolennicy aborcji powiedzcie.

Gość gość
jak dla ciebie to płód nic nie znaczący element tylko śmieć to gratuluje głupoty. To nasza cząstka, nasze przyszłe dziecko!!! jak można mordować co?

Gość gość
Nie wg mnie tylko wg zwolennikow aborcji umiesz czytac ?

Gość gość
A odróżniasz płód, który nie przeżyje bez matki od tego, który można wsadzić do inkubatora i jest szansa, że przeżyje, czy nie?

Gość gość
A gdzie jest taka granica ? Tego nie jestes w stanie odroznic bo to sie dopiero okazuje. Najmiejszy wczesniak mial zaledwie 220 gram i 22 cm i przezyl.

Gość gość
A poza tym w 5-6 mies tez sa aborcje robione

Gość gość
gość dziś Granica jest prosta i znana do 22 tygodnia traktuje się jak poronienie, bo taki wcześniak jest zbyt niedojrzały, a po tym terminie już są szanse.

Gość gość
No ale wg was człowiek to ten co egzystuje samodzielnie bez organizmu matki, a wczesniak takim nie jestem. Abortowane sa takie plody jak wczesniaki.

Gość gość
gość wczoraj Jacy wy? Ja Ci tylko mówię, jakie są fakty. Wcześniak takim właśnie jest, skoro wystarczy mu aparatura medyczna, a nie tylko i wyłącznie macica, no na logikę :D Aborcja w tak "późnej" ciąży, to wywołanie porodu, do 22 tygodnia tak czy siak, lekarz nie może go ratować, bo traktuje się to jak poronienie, a po tym terminie, taki wcześniak idzie do inkubatora, bo ten mu wystarczy i jest na tyle rozwinięty.

Gość gość
ja jestem wcześniakiem, urodziłam się w 7 mies. jestem zdrowa.