Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie mam konta na fb

Polecane posty

Gość gość

kto tak ma?

Gość gość
Ja też nie mam. I nie mam zamiaru zakładać. Nie interesuje mnie ,,wykreowany,, świat moich znajomych i wirtualne chwalenie się swoim życiem i dowartościowywanie się. Szokuje mnie jak niektórzy obnarzają swoją prywatność i intymne sprawy. Jak wywlekają na łono internetów swoją rodzinę. Opisują ze szczegółami gdzie byli, co robili. Gdzie byli na wczasach. Bleee.. Nie mam fb. Nie jest mi żal. Nigdy nie założę, bo i po co. Mam 31. Jestem po studiach mgr. W moim środowisku jest kilka osób bez konta na fb ale są też tacy opętani tym fb że cały czas na nim wiszą i wszystkich i wszystko śledzą i komentują, bez przerwy dodają jakieś wpisy, zdjęcia- chore! Jeden kolega relacjonował nawet wpisami pierwszy poród żony i zaraz po, dał zdjęcie dziecka( jeszcze w śluzach porodowych - wtf?!). Zdziwiło nas że nie pokazał jak główka przechodzi przez kanał rodny. Także, wg fb jest chory. Do tego nas śledzii wie o nas wszystko. Nie polecam!

Gość gość
Ja sobie założę.

Gość gość
Też nie mam i nie zamierzam mieć.

Gość KAtatata
Wow! Niesamowite! Jesteś po studiach magisterskich! Jestem pod wrażeniem :) Dulszczyzna w pełnej krasie. Inni się chwalą a ja nie. Jestem taka skromna. Odcinam się od barachła i nie zakładam konta na fb :) Myślę, że najzwyczajniej w świecie zazdrościsz innym, że mają udane życie rodzinne i zawodowe a Ty zapewne jesteś zgorzkniałą starą panną i w ten sposób próbujesz się podbudować. Naprawdę, nadal się zastanawiam dlaczego napisałaś, że jesteś po studiach mgr. To naprawdę takie ważne i niezwykłe w tych czasach?

Gość gość
Ja założyłam dlatego, że już nie mieszkam w Polsce i łatwiej mi utrzymać kontakt ze znajomymi w ten sposób. Bo wszyscy mają konto na fb. Wrzucą coś i każdy może obejrzeć, polubić i skomentować. Nie trzeba pisać osobno do każdego, a fb pozwala ustawić, kto ze znajomych to zobaczy. Paru znajomych w nowym kraju mam także poza miejscem zamieszkania i tu działa ta sama zasada. Nie wiem, z kim wy się zdajecie, ale moi znajomi z fejsa nie epatują prywatnością jakoś przesadnie. Ot, jakaś fotka z koncertu, zawodów sportowych, zoo, link do przeczytanego artykułu. To, co może kogoś rzeczywiście zainteresować. Nikt nie wrzuca selfie w samej bieliźnie czy szczegółowych relacji z np. podróży. Długo broniłam się przed mediami społecznościowymi, ale w końcu wszystko jest dla ludzi. Trzeba tylko rozsądnie z nich korzystać, jak zresztą ze wszystkiego.

Gość gość
KAtatata dziś x tak, to niezwykle

Gość gość
gość dziś Jak na osobę po studiach magisterskich jesteś bardzo, bardzo mało nowoczesna i mocno ograniczona. Nie dlatego, że nie masz konta na FB, tylko dlatego, że uważasz narzędzie (FB) za "chore", a nie ludzi, którzy sami "sprzedają" swoją prywatność. Można korzystać z FB tak, że nic prywatnego nie "wycieka", a mamy dużo większe zyski, jeśli prowadzimy firmę. P.s. "Obnażać" piszemy przez "ż", Pani Magister, zaś Internet z dużej litery i nie tworzymy liczby mnogiej.

Gość gość
żalisz się czy chwalisz?

Gość gość
Hej autorko ! Zabolało :D niektóre ...już sączą jad .

Gość gość
żąl, oj żal

Gość gość
ja też nie mam, wystarczy, że moje miejsce pracy ma ☺