Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lucja322

Książki Rose Tremain

Polecane posty

hej, szukam fanów i zagorzałych czytelników Rose Tremain, może macie już pierwsze wrażenia po lekturze jej najnowszego zbioru opowiadań "Lato zimą..." ? Czekam na Wasze wypowiedzi, ja jestem już w połowie 3 opowiadania :) Fani Rose, łączmy się :)

kojarze, lubię tę pisarkę :) ale jakos nie wiedzialam, ze wydaje nowe opowiadania, więc z chęcią zbadam temat :) jaka cena ksiazki ?

znam, lubie, szanuje i czytam. :) w empiku online cena nie przekracza 30 złotych, warto zainwestować :) czyta sie jakz awsze z zaangażowaniem, opowiadania są zróżnicowane, "akcje" osadzone w rózmaitych czasach i środowiskach. Jednak o emocjach autorka jak zawsze pisze dokładnie, głęboko wnikając w to, o czym myślimy, przed jakimi wyborami stajemy i co czujemy. Polecam :)

Gość gość
moja siorka bardzo lubi ksiązki rose, ja w sumie jakoś próbowałam z rok temu cos przeczytac, ale w koncu lenistwo letnie zdecydowało o porzuceniu lektury. jeDnak skoro zachwalacie to moze te nową spróbuje przeczytac skoro taka dobra :)

Gość gość
"Lato zimą i inne opowiadania" są świetne!!!! już przeczytałam, błyskawicznie z resztą :) co do innych książek Rose Tremain, to jeszcze nie nic nie czytalam, ale zamierzam :) Ta pisarka nie boi się literackich podróży w czasie i potrafi opowiadanie umiejscowić w bardzo ciekawym okresie czasowym., dodając rzeczywiste wydarzenia i postaci. Świetna literatura :) polecam osobom lubiących takie historyczne odniesienia, przy ujęciu spraw z innej perspektywy. Poza tym Rose, która przecież do młodych pisarek nie należy, wciąż podejmuje tematy tabu, co też jest dobrym urozmaiceniem fabuły

no prosze, fajnie ze kilka nas jest :) moi znajomi jakos nie czytają takich książek w klimacie Rose T. nie mam z kim rozmawiac o jej ksiazkach a wiadomo, ze kazdy fan lubi takie rozmowy, szczegolnie, kiedy ekscytuje sie nową lekturą!!! :) Całusy. Czekam na nową książke Rose, mam nadzieje, że coś stworzy równie udanego jak "Lato zimą...