Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy!!!

Polecane posty

Gość gość

Pierwszy raz zrobiłam to z chłopakiem 2 tygodnie temu. Wszystko było dobrze jednak nie skończyliśmy więc nie doszło do wytrysku nawet poza moim ciałem. Ale wiem że plemniki mogą znajdować się też w kropelkach na długo przed wtryskiem... Tydzień temu a właściwie 8 dni temu powinnam dostać okres. Jednak czułam swędzenie pieczenie pochwy i wydobywać się żółty gęsty służ.. Po kilku dniach było go mniej i mniej odczowalam pieczenie. Robiłam testy: najpierw dwa dla pewności półtora tygodnia po stosunku a trzeci dzisiaj rano i wszystkie były negatywne. Okresu nadal nie mam i nie mam też żadnych objawów nadchodzącej miesiączki czy też ciazy... dodam że od wczoraj czasem pobolewa mnie jajniki... Czy to normalne? Co robić?

Gość gość
Wydzielina z pochwy u zdrowej kobiety jest bezzapachowa, jednolita i obfita. Świadczy o prawidłowo przebiegającym cyklu miesiączkowym. U kobiet zmagających się z infekcją intymną, jej kolor się zmienia: może stać się żółty, zielony, brązowy, różowy, szary. Wydzielina z pochwy: żółta - co może oznaczać? Wydzielina z pochwy żóltawa to jeden z najczęściej występujących objawów infekcji intymnej. Zwykle towarzyszy jej świąd, pieczenie, ból przy oddawaniu moczu oraz nieprzyjemne swędzenie pochwy. Oznacza stan zapalny pochwy lub zakażenie rzęsistkiem pochwowym. W takiej sytuacji należy jak najszybciej udać się do ginekologa, który zbada przyczynę infekcji i przepisze odpowiednie leki. Leczenie zwykle polega na dopochwowym podawaniu globulek z antybiotykiem oraz zmianie płynu intymnego na taki, posiadający przyjazne PH. Po zakończeniu kuracji ginekolodzy często zalecają suplementację preparatami, zawierającymi dużą ilość pałeczek kwasu mlekowego, sprzyjającego odbudowie flory bakteryjnej w pochwie. Jest małe prawdopodobieństwo, żebyś była w ciąży, jednak badanie u ginekologa da 100 procentową odpowiedź.