Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość99999

Okres, cykl, ciąża?

Polecane posty

Gość gość99999

Witam. W czerwcu tego roku wzięłam tabletkę EllaOne mimo, że do stosunku z wytryskiem nie doszło. Po tym dostałam okres po ok 35 dniach. Wcześniejsze cykle trwały ok 28-32 dni. Kolejny okres w lipcu dostałam po 34 dniach, a w sierpniu po 35. Mamy wrzesień, dzisiaj mija 40 dzień, a ja nie mam żadnych objawów zbliżającego się okresu. Zawsze bolały mnie piersi, brzuch, teraz nic. Jedyne co to dokucza mi ból odcinka krzyzowego przy długim siedzeniu. Ponadto moja wydzielina z pochwy ma dziwny żółtawy kolor i nieprzyjemne pachnie. Wykluczam ciążę, jedyne do czego doszło z chłopakiem w ostatnim miesiącu to palcówka. Mozliwe jednak że miał na palcach płyn preejakulacyjny. Jednak myślę że to bez znaczenia bo miało to miejsce 2 dni po okresie więc dni nieplodne. Czy to mogą być objawy choroby tarczycy? Dodam, że ostatnio bardzo wypadają mi włosy i jestem osłabiona. Proszę o rady

Tak jak każdy lek, ellaOne może powodować działania niepożądane, chociaż nie u każdego one wystąpią. Najczęściej zgłaszane działania niepożądane to ból głowy, mdłości, ból brzucha oraz bolesne miesiączkowanie. Antykoncepcja w przypadkach nagłych zapobiega ciąży po stosunku płciowym bez zabezpieczenia lub w przypadku, gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła. Wpływa ona na cykl, w którym została przyjęta i może spowodować opóźnienie miesiączki. W razie wątpliwości należy skonsultować się z lekarzem.