Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sara7777777777

Zerwanie umowy a urodzenie dziecka pomocy .

Polecane posty

Gość sara7777777777

witam bardzo prosze o porade osobe która zna się na przepisach bo ja jestem zielona . Pracowałam na czas nieokreślony na umowe zlecenie zaszłam w ciaze byłam na zwolnieniu lekarskim , gdy urodziłam pracodawca przez jeden miesiąc zapłacił mi 1000 zł macierzyńskiego , potem wymyślił sobie żebym napisała prośbę o rozwiązanie umowy za porozumieniem stron a on automatycznie prześle moje papiery do zusu i on będzie wypłacał mi macierzyńskie dalej ( tłumaczył się że jak będę u nich dalej to tylko za dużo roboty papierkowej bo zus niby przesyłał im pieniądze na mnie a oni musieli mi je pozniej dawać a wolą bezpośrednio } więc napisałam tę prośbę wierząc im , teraz czekam już prawie 3 tygodnie i nic mi nie przychodzi ani decyzja o rozwiązaniu umowy ani z zusu nic , dziecko ma już 2 miesiące , składki z roboty miałam odprowadzane do zusu jakby co w czasie pracy . Nie wiem co teraz robić czy należy mi się jakiś zasiłek a co jeśli nic z zusu mi się nie należy ? mam wtedy prawo dostawać jakieś pieniądze ? słyszałam coś o jakimś 1000 zł przez rok na dziecko , bardzo prosze o porade :(

Gość gość
nikt nic nie poradzi ?