Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

warszawa jest mała obszarowo

Polecane posty

Gość gość

Bo ma 30 km z północy na południe i 28 ze wschodu na zachód i powierzchnia 517 km kwadratowych (co to jest 30 km ? ) ja dziennie tyle rowerem robie :-o

Gość gość
Czyli z przedmieść warszawy do centrum i odwrotnie jest 15 km wam się wydaje że to daleko bo stoicie w korkach i jesteście przyzwyczajeni do małych odległości ja do mojego miasta czyli kutna mam 15 km i jadę autem w 10-12 minut a rowerem do Kutna też jadę w 45-50 minut a wy te 15 km w warszawie autem pokonujecie w godzinę i godzinę z kawałkiem jak dla mnie warszawa jest mała ja bym po niej rowerem jeździł :)

Gość gość
to znajdź inne tak "małe" miasto w Polsce :) Nie masz innych problemów?

Gość gość sie oburza haha
katowice z aglomeracją są 4 razy większe niż twoja warszawka to największe skupisko duzych miast obok siebie nie licząc umownych granic to jedno ogromne miasto warszawa ma 517 km kwadratowych i 1,7 mln mieszkańców a aglomeracja katowicka 2 tysiace km kwadratowych i 2 miliony mieszkańców zatkało?

Gość gość
no tak, dodaj do tego jeszcze cały śląsk :D Wyjdzie ci jeszcze większy obszar i więcej mieszkańców

Gość gość
te granice sa tylko umowne fizycznie to jedno wielkie miasto jak 4 warszawy i od 1 stycznia 2017 roku cała aglomeracja górnośląska ma formalnie stać sie aglomeracją i metropolią silesia pełniaca funkcje jednego miasta a te miasta będą ze sobą współpracować a warszawa dalej formalnie aglomeracji nie będzie miała i co łyso ci?

Gość gość
mi chodzi tylko o te duze połaczone miasta tworzace fizycznie 4 razy wieksze miasto od warszawy i ma 2 mln mieszkańców a warszawa 1,7 mln

Gość łyso ci frajerze
Metropolia Silesia - Górnośląski Związek Metropolitalny www.gzm.org.pl/ Metropolia „Silesia” to największy ośrodek miejski w kraju. ... Metropolia Silesia tętni życiem. Zauważ to i daj .... Europejska propozycja dla Katowic i metropolii. Ustawa metropolitalna coraz bliżej. Radio Katowice-28.09.2016 Wiceminister Michał Wójcik mówił w Polskim Radiu Katowice, że ma ... że Katowice mają być pełnomocnikiem w tworzeniu metropolii co może, ... Ustawa metropolitalna nie powstanie, będzie specustawa dla ... Rzeczpospolita-27.09.2016 Wyświetl wszystkie

Gość gość
Odnieś sie do tego i łyso ci?

Gość gość
gratuluję największego miasta na świecie :) Miłego dnia

Gość gość
Wawa mała obszarowo? Wg danych z Wikipedii na 507km2 mieszka 1 744 351 ludzi, co daje 3372 os./km2 Taki np. Paryż ma powierzchnię 105,4km2, i 12 milionów mieszkańców, co daje 21 888 osób/km2. Tam to dopiero jest ciasno!

Gość gość
Warszawa 1,7 mln mieszkańców a aglomeracja katowicka która na mocy ustawy stanie się formalnie związkiem metropolitalnym ma 1200 km kwadratowych (warszawa 517 km kwadratowych) ma 2 miliony mieszkańców a warszawa 1,7 mln powyżej dałem link o GZM KLIKNIJ I O GÓRNOŚLĄSKIM ZWIĄZKU METROPOLITARNYM POCZYTAJ

Gość gość
Warszawa jest mała bo ma owszem ponad 500 km kwadratowych ale 30 km z północy na południe i 28 ze wschodu na zachód czyli z przedmieść do centrum jest tylko 15 km a ja do Kutna mam 15 km i codziennie rowerem w 45 minut jeżdżę a autem 10 minut to dużo? Poczytaj w linku O GZM Z GODZINY 10:18 DZIŚ

Gość GolabeczekJeden
nie sadze zeby z przedmiesc do centrum bylo 15 km. ja mieszkam w centrum i zapylam na Wlochy 15 km wlasnie na mojej Indianie codziennie, a do przedmiesc to jeszcze daleko.