Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Maltańczyk biały dodawałyście do szmponu płukanki ludzkiej niebieskiej?

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Mam maltańczyka jego sierść jest trochę przyżółcona i tak się zastanawiam czy do szamponu alergicznego dla psów nie dodać kapki szamponu ludzkiego niebieskiego lub płukanki niebieskiej (neutralizującego odcień żółci - taki jak po farbowaniach używa się by włosy były platynowe lub znikł kaczorek czyli żółć)? Proszę Was o radę czy ktoś próbował i czy sierść zmieniła się w bielusieńką? Przy praniach białych rzeczy stosuje się czasami płukanie w niebieskim atramencie dlatego biel staje się taka czysta wpadająca w niebieską i o ten efekt mi chodzi. Zamiast atramentu bym wolała dodać szampon niebieski - pytanie jaki kupić i czy będzie rezultat? Wiem powiecie są specjalne szampony wybarwiające odcienie żółci dla psów - nie mam 50 zł by je kupić. Proszę Was o poradę i czy ktoś już tak stosował?

Gość gość
przyżółcona sierść oznacza, że pies byle co je albo jest chory

Gość gość
Ludzie ...po co płukanka ...wsadź go na program "gotowanie" i wsyp Vanisha...

Gość gość
Pies ma zupełnie inny odczyn ph skóry i pod żadnym pozorem nie wolno u nich stosować środków przeznaczonych dla ludzi. Przesadzasz z tymi 50 zł za szampon. Ja na allegro kupuję z over zoo zestaw do białej sierści za 30 zł gdzie jest szampon i odżywka.

Gość gość
pies nie je byle czego ma doskonałą karmę kupioną u weterynarza. Jest lekko przyżółcony ale chcę by był śnieżnobiały

Gość gość
to go przewałkuj Śnieżynką

Gość gość
no to jest chory. zdrowy maltan ma bielusieńką sierść.

Gość gość
A nikt z twoich domowników nie pali papierosów w domu....? Jak kts szuka dorego weta we Wrocku to tu http://www.wetjaneczek.pl/ jest najlepszy weterynarz.

Gość gość
A znacie jakąś dobra i sprawdzona hodowle maltańczyków z Wrocławia lub okolic?