Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Panowie, zupełnie poważnie: jakie są Wasze odczucia w temacie aborcji (ogólnie)?

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Kobiety które są za aborcją są chore psychcznie! Są za zabijaniem nienarodzonych dzieci! co was za matka!

Gość gość
aborcji zawsze będzie można legalnie dokonać za granicą. Przykre, że państwo nie będzie oferowało takie opieki, ale jak ktoś bardzo nie chce to nie urodzi.

Gość gość
Istnieja hospicja perinatalne, ktore pomagaja rodzicom urodzic i pozegnac dziecko. Ale nie, lepiej zabic bo jeszcze samo umrze. Jak sie samemu zabije to depresja mniejsza.

Gość gość
Jak ktos bardzo nie chce to mysli glowa a nie swedzeniem piczy. Proste. 21 wiek a idiotki wpadaja zaraz jebne ze smiechu. To chyba tylko tepe idiotki. Albo takie suczyska dla ktorych zycie ludzkie jest bez wartosci i mozna je wyrzucic do kosza jak smiecie.

Gość gość
Oczywiście, że mniejsza, bo nie trzeba przechodzic przez cały okres ciąży i ryzykować własnym zdrowiem żeby urodzić dziecko które albo umrze zaraz po porodzie albo urodzi się martwe. Chociaż teraz chyba po prostu prowokujesz.

Gość gość
Najlepiej kiedy tej aborcji nie musi być wcale, aczkolwiek cieszę się, że gdybym miała takiego pecha to mój partner stanie po mojej stronie

Gość gość
gość dziś nie będzie można od razu pójdziesz do więzienia więc się nie zdziw puszczalsko zdziro :) gość dziś Widać, że jesteś za zabijaniem nienarodzonych dzieci bo nie jest zdrowe albo z gwałtu :)

Gość gość
idzie o zniewolenie kobiet i zmuszenie ich do rozrodu a tam gdzie jest dużo dzici politycy mogą wszczynać wojny dlatego dzieci rodzić nie należy choćby nacjonaliści i księża wsciekli się na full

Gość gość
Jakieś moherowe bezmózgi wypsują bzdety. To że zlepek komórek ma bijące serce nie oznacza że to "już dziecko". Oprócz bijącego serca trzeba poczekać na rozwój reszty otganów ale co ja się bądę produkować kiedy moher "i tak swoje wie". Daję słowo że niektórzy polaczcy zatrzymali się PRZED Epoką Kamienia Łupanego. Proponuję ustawę żeby raz w roku można było legalnie zabić jednego mohera na osobę. 5-cio osobowa rodzina miałaby 5 szans żeby ich wybić i spalić coby nie śmierdziały i nie roznosiły syfu.

Gość gość
chyba nie wiesz jak działa prawo :) Nie mogą skazać kogoś za niezłamanie prawa w kraju w którym danym momencie przebywal. Pomyśl ile Polek "łamie" polskie prawo przechodząc aborcję na życzenie podczas pobytu za granicą (tymczasowego lub stałego).

Gość gość
Mam dziecko,swiadomie,chore,pozyje zapewne jeszcze dwa lata.Moj maluszek jest kochany,ale brakuje mi sił.Mąz niby jest,ciezko pracuje bo leki,rexhabilitacja ,pampersy to koszta.Mysle ze oddalił sie odemnie.Strasznie kocham corke,i eiem ze nigdy kyz mamą mie zostane...Mąz trz niechce dzieci,czasem mysle ze mnie tez nie Mysleimo wszystko ze w takich przypatkach to trzeb maiec wybor.Przepradzam za błedy ale corka miała atak a máz godzine po tym wyszedł.

Gość gość
co z tego, ze istnieją hospicja prenatalne? odpowiedz sobie sama na pytanie - czy chciałabyś się urodzić wiedząc, ze będziesz żyła np. 7 dni, a ten czas będzie dla ciebie potwornym bólem i jedną wielką męczarnią ze względu na wady genetyczne czy ciężką chorobę? Bo ja osobiście wolałabym aby w takiej sytuacji usunięto ciążę ze mną. Nie chciałabym się urodzić w takiej sytuacji. I z tego też powodu sama bym usunęła ciążę gdyby się okazało, ze dziecko jest ciężko chore i będzie żyło kilka dni. To nie morderstwo, to zwykła etyka. Nie skazałabym własnego dziecka na kilkudniową męczarnię w imię jakieś chorej ambicji żeby być super matką, która wszystko zniesie. Bo skazywanie dziecka na cierpienie jest zwykłym egoizmem a nie miłością. Kiedy człowiek kocha to pozwala odejść i chroni przed cierpieniem.

Gość gość
gość dziś nic ci to nie da automatycznie idziesz do pierdla :) za zabójstwo nienarodzonego dziecka! automatycznie idziesz do piekła i też za seks przedmałżeński i nieprokreacykny.

Gość gość
kilkutygodniowy zrodek to jakaś glista lub konik morski czyli coś z owoców morza ...

Gość gość
A ktoś zapytał te dzieci w domach dziecka czy cieszą się życiem? Czy ktoś z tutaj krzyczacych choć raz był w takim domu? Czy państwo przejmuje się nimi jak wkraczają w dorosłość? Dlaczego tak wiele z nich trafia potem na ulicę? Bo tylko krzyczeć umiecie i zaglądać innym w majtki, a jak przyjdzie oddać coś ze swojego, pomóc, wesprzeć to krytykujecie że takiej, czy owakiej nie warto pomagać bo to z patologicznej rodziny itd. Co dajecie tym dzieciom o które tak walczycie? Pogardę i spychanie na margines społeczeństwa. Brzydzi mnie taka obłuda, tym bardziej że jako katolicy mamy jedno podstawowe przykazanie - przykazanie miłości. Ale nie tą do siebie, tylko do bliźniego swego.

Gość gość
gość dziś To morderstwo nie zabija się nienardzonych dzieci 78% kobiet żałuje, że zgodziłą się na aborcje i co teraz? wiesz jak to siedzi w psychice kobiecie? lepiej żeby naturalnie się urodziło! STOP Aborcji! Stop w zabijaniu nienarodzonych DZIECI!

Gość gość
to jest jakiś troll...on nawet sam chyba nie wie co pisze

Gość gość
gość dziś A ty się skarbie przejmujesz chorymi dziecmi? bo chore i dziecko z gwałtu to jakiś kosmita TAK? jesteście jedynie za zabijaniem nienarodzonych dzieci bo nie jest zdrowe! STOP Aborcji, stop w zabijniu nienarodzonych dzieci.

Gość gość
Adoptujcie te kaleki katolicy

Gość gość
A Ty wiesz kiedy sa wykrywane wady u dziecka ? Podpowiem : tzw badania prenatalne i usg genetyczne to ok 10-12 tc. Rozumiem, ze istota ktora sie rozwija, bije jej serce, ma raczki i nozki to delfin ? A moze kosmita, jesli nie człowiek ? Usuwajcie sobie ciaze na potege ale nazywajcie rzeczy po imieniu. Pytam co zrobisz jak dziecko stanie sie niepelnosprawne wskutek komplikacji przy porodzie ? Szkoda, ze wtedy juz nie mozna zabic, prawda ? Sprawa bylaby wtedy prosta jak drut. A po stracie dziecka nastepuja zaloba, co nie rowna sie depresji. Terminacja ciazy to tez strata, myslisz ze jak usuniesz to znaczy ze tej ciazy i tego dziecka nie bylo ? Przerazajace. A tak na marginesie wyparcie straty i nieprawidlowe przezycie lub ominiecie etapow zaloby skutkuje depresja wtorna , po latach. Ale tak to jest, nie mysli sie dlugofalowo tylko zeby tu i teraz pozbyc sie niechcianego problemu. Polecam zajrzec na fp Fundacji Gajusz, ktora przywraca wiare w resztki czlowieczenstwa, jak rowniez cudowni rodzice trafiajacy pod ich skrzydla, powinno sie wlasnie takie osrodki wspierac bo robia cos wspaniałego. No coz, nie kazdy ma jednak na tyle ludzkich uczuc w sobie. Mam tylko nadzieje, ze dzieci tych ktorzy dokonuja aborcji nigdy nie zachoruja, bo wowczas bedzie mozna im tylko wspolczuc rodzicow.

Gość gość
gość dziś Zgoda na aborcję to zabójstwo dziecka nie ważne czy jest chore czy nie to jest ZABÓJSTWO MOJE DROGIE KOBIETY! CHCECIE ZABIJAĆ NIENARODZONE DZIECI! nie wstyd wam? jak tak można?

Gość gość
Teraz skąd macie pewność, że urodzone dziecko będzie miało wady? a jak się okaże, że jest w pełni zdrowe? ile takich przypadków było?

Gość gość
ja nie podjęłabym ryzyka, że MOŻE będzie zdrowe jak testy pokazują, że nie będzie

Gość gość
gość dziś Dla nich nienarodzone dziecko to rzecz, kosmita :) żal mi kobiet które popierają aborcje trzeba takie zapuszkować kobiety które popierają aborcje bo jak można zabijać drugiego człowieka? cząstkę?

Gość gość
gość dziś bo ty masz w d***e życie drugiego człowieka? a jakbyb ciebie się tak pozbyli to jakbyś się czuła? bo masz w d***e dziecko i traktujesz jak rzecz bo niezdrowe dziecko to jakiś kosmita.

Gość gość
I tez stracilam dziecko wyobraz sobie, w hospicjum perinatalnym. Te krotkie chwile byly dla mnie piekne, a moje dziecko bylo dzieckiem, a nie smieciem. Mialo imię. I ja tez bym pragnela byc przyjeta i pozegnana z miloscia, a nie odrzucona jak śmieć. Nie akceptuje aborcji i mam prawo do wlasnego zdania tak jak Ty. Ale zdaje sobie sprawe, ze zakaz nic nie da, bo i tak beda sie skrobac, tak samo jak i tak morduja i kradna mimo zakazow.

Gość gość
nie czułabym wcale bo by mnie nie było więc nie przemawia do mnie ten argument

Gość gość
Muszą jak najszybciej wprowadzić całkowity ZAKAZ aborcji i to jak naszybciej! antykoncepcje też bo powodują raka i niszcza zdrowie. Dziecko po długotrwałym baniu tabletek antykoncepcyjnych będzie miało wady genetyczne!

Gość gość
23:40 Masz zupełną rację a reszta się emocjonuje nad czymś co się nigdy nie zmieni. Kto szuka, ten znajdzie. To dotyczy też i mnie. Zadne zakazy czy nakazy NIGDY nie zmuszą mnie do czegoś do czego nie chcę. Gwałt przeszłam osobiście. Tylko całkowicie zimne i całkowicie bezmózgowe osoby....Ttakie które NIGDY nie przeżyły takiego okrucieństwa, mogą wypisywać tak obrzydliwe rzeczy. Przeszłam aborcję której nie żałuję!!!! "Ciekawe" jak by się czuły TE osoby, które wypisują takie bzdury, czuły by się PO takich FAKTCH jak: Rozdartą skórą?!?!?! Rozdartym o***tem gdzie wydalanie kału jest tak bolesne że nie mam porównaia?!?!?!?! Ból pomiędzy nogami nie do zniesienia i nie tylko!!! Czy TEN osobnik, który zakłada TE OCHYDNE TEMATY naprawdą zdaje sobie sprawę z tego co wystukuje na tej swojej DURNEJ KLAWIATURZE!!!!????!!!!