Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Panowie, zupełnie poważnie: jakie są Wasze odczucia w temacie aborcji (ogólnie)?

Polecane posty

Gość gość
I nie jestem katoliczka. Zegnam. A wy sie wzajemnie pomordujecie niedlugo.

Gość gość
Kobieta powinna urodzić dziecko nie ważne czy jest chore czy z gwałtu obowiązkiem jest nie zabijać drugiego człowieka!

Gość gość
a mnie naprawdę nie obchodzi co ty robisz i jak własną ciąże przechodziłaś. Mnie tylko moje ciało i życie interesują i gdybym zaszła w ciążę to bym ją usunęła

Gość gość
gość dziś Tak nie jesteś katoliczka? to po chrzcisz dziecko? po co bierzesz ślub kościelny itp.?

Gość gość
Jestem matką,pisałam wczesniej zresztą ,wiedziałam ze bedzie trudno.Tak sie zastanawiam czy ktoras co twierdzi ze jak ja nie zabiła swojego dziecka bo chore jest ,czy by mnie nie wsparła bede wdzieczna za pomoc rzeczową,finansowá,a przedewszystkim pomoc przy opiece,bo tak trudno wyjsc na zalupy,do swojego lekarza.Dajcie znac o potam strone i fc.

Gość gość
a skąd wiesz, że to robi?

Gość gość
Mój facet pewnie uznałby, ze należy przegadac temat i zdecydować co robimy. Stanęłoby na usunieciu na 90% gdyż nie jestesmy powolani do rodzicielstwa. Na szczęście szanse na to ze kiedykolwiek staniemy przed tska decyzja są mierne. Bardzo dbamy o to by nic nie począć

Gość gość
gość dziś Dlatego jesteśmy za tym żeby kobiety jak ty puszkować tym bardziej twoje faceta! który chce zabijać nienarodzone dzieci! ******ie w głowie i zabijanie nienarodzonych dzieci.

Gość gość
Jestem dzis naprawde zdesperowana Czy ktos zechce mo pomoc!?

Gość gość
Czy ktos zechciałby tak poludzku mnie zrozumiec?Do najblizszego hospicjum mam ponad 100 km,mieszkam w małym miasteczku,jest mi ciezko i widze ludzi na kafe ze rozumią decyzje o ur tej mojej niuni i myslałam ze te osoby po chrzescijansku pomogą?Naptawde potrzebyje pomocy?

Gość gość
Nikt nie pisze.Słowa mojej mamy sie przypniały ze skoro urodze to zadnej pomocy dla kaleki nie dostane.Ona j est niewierząca,babci mi wiare zaszczepiła Matka moja brzyci sie moim kalekim dzieckiem.Piszecie o wiarze w zycie brzwzglednie a ma moje wołanie o ppmoc to..Ja m zyviowrgo fula,dosc ja naert fo dentysty i hinelologa nievhodze.Pom9zcie. Błagam

Gość gość
No tak ten problem dla nirktorych jest typowo ogolnikowy ja raczej spac nie pojde bo młida ma dzis ataki,ale .no władnie gdzie obronczynie zycia?Zaznaczam ze ja niezaluje podjetej decyJi i maz wie ze absolutnie inne dziecko nie wchodzi w gre,niby to rozumie,ale wiem ze szuka innej opcji.Ja zgbodnoscią poswieciłam swoje potrzeby i ok

Gość gość
Daj spokój, obrończynie zajmują się tylko płodami. Chca pomagać tylko zarodkom... Dzieci juz urodzone maja głęboko gdzies.

Gość gość
Od gość 23:39 do gość 23:43 Widzisz skarbie przejmuje się chorymi dziećmi. Często się takimi zajmowałam. Ale widzę hipokryzje społeczeństwa, które tylko krzyczy i nic nie proponuje w zamian. Sama ciąży bym nie usunęła, bo taka jest moja wiara, ale nie narzucam jej nikomu i nie zmuszam do przyjęcia mojej ideologii życiowej. To powinien być świadomy wybór każdej kobiety, a organy państwowe i katolickie powinny takie kobiety wspierać a nie grozić restyrykcjami. Ja patrze na problem szerzej, z perspektywy mojego życia i doświadczenia z chorymi dziećmi i ich rodzinami oraz dziećmi z domów dziecka. Widzę jak są traktowane przez nasze katolickie społeczeństwo i często po prostu wstyd mi się przez to przyznać do mojej wiary. Krzyczeć każdy potrafi, bo to nic nie kosztuje. A Ty zrobiłeś/aś coś poza krzykiem.

Gość gość
Hipokryzja społeczeństwa swoją drogą, a wybór jest tylko kobiety. Kościół niech się lepiej zajmie niezakończonymi sprawami pedofilii zamiast mieszać się w kobiece sprawy o których nie ma pojącia. Jestem Ateistką i mi to Lotto co kościół chce. Zyję w wolnym państwie i jak się kościołowi nie podoba to trudno.

Gość gość
Mam pomysla.kobiety ktore chca zabiegu aborcji powinne zostac usmiercone wraz z plodem.taka aborcja +eutanazj.wyjatek to gwalt,zagozenie zycia.hmm...ciekawa opcja.przeciez gdyby matki kobiet ktore sa za aborcja same dokonaly aborcji to by nie bylo kobiet glosujacych za aborcja.

Gość gość
TAK DLA ABORCJI! NIE dla unii europejskiej! Nie dla ymygrantuf!

Gość gość
Przymusowa eutanazja dla kobiet ktore poddaja sie zabiegowi aborcji!!!

Gość gość
PIS powinien zbudowac wehikul czasu i wysylac swoich ludzi w przeszlosc .kazda kobieta ktora chce sie poddac zabiegowi aborcji powinna dostac agenta czasu ktory cofnie sie do czasu w ktorym owa zwolenniczka aborcji sama byla plodem.i ten agent-straznik czasu powinien wyskrobac ten plod w ten sposob wyeliminowac kazda kobieta ktora jest za aborcja.skoro chca aborcji niech zaczna wyskrobywac wlasne zycie.

Gość Euzelioszka
Skoro jesteś cie tacy mądrzy może zajmiecie się kobietą wyżej z chorym dzieckiem?! Ślepi jesteście? Woła o pomoc, a wy obrońcy udajecie, że jej nie widzicie. I na tym polega wasza pomoc. Na darciu się i mieleniu ozorem. W doooopie macie już narodzone chore dzieci i ich matki, które harują 24/7.

Gość gość
No to nie zostałyby żadne kobiety i katoliccy pederaści mogliby bez przeszkód ruchać się w dupy w zakrystiach.

Gość gość
Skoro jakas matka nie daje rady opiekowac sie dzieckiem chorym to niech ta matka podda sie eutanazji a dzieckiem na pewno ktos sie zajmnie.

Gość gość
Ludzie nie powinni uprawiac seksu jesli nie sa s tanie utrzymac dziecka albo go nie chca ewentualnie niech sie zrobia bezplodnymi. Aborcja nadal jest legalna tylko nie mozna robic jej od tak jak do tej pory gdzie wystarczylo podejrzenie czegos i juz mozna bylo usunac.

Gość gość
Powinno byc bezplatne podwiazywanie jajowodow dla kobiet ktore dzieci nie chca miec nigdy lub maja juz dzieci i wiecej juz nie chca. Rozwiazalby sie problem niechcianych ciąż , przynajmiej w duzej mierze.

Gość gość
Co za oszolomy tu siedzo. Pewno pingwiny z madagaskaru bo te kuwy maja za dużo czasu. Tak dla aborcji. Tak dla eutanazji tych, co się wpierdalajoooo do decyzji innych. Mój organizm. Ja wam kutwy jedne nie zabraniam mieć kota w domu.

Gość gość
Oszołomy to mało powiedziane. Prędzej jakaś gimbaza co ma za dużo wolnego czasu i sraczkuje gębą a niektórzy się bez potrzeby denerwują .

Gość gość
Nie wiem o co ta dyskusja skoro ktoś tu sobie robi jaja :) szczególnie ci co piszą, że są przeciwni aborcji wydają się być niespełna rozumu dzieciakami na smarfonach. Mamusia nie wola na rosółek? :D aborcja MUSI być dostępna w takim wymiarze w jakim zawsze u nas była a wręcz jestem za aborcja na życzenie do 3 miechow. Bo dlaczego i nie. Znikną wtedy noworodki ze śmietników!!!

Gość gość
Przecież aborcja jest nielegalna tak jak bylo do tej pory powinno zostać przecież nie każde dziecko z gwałtów jest usuwane i tez zdarza sie ze rodza sie dzieci niepelnosprawne nie rozumiem calkowitego zakazu po co panstwu te nienarodzone dzieci nie usuwaj w takim razie jak sie urodzi to oddaj do okienka zycia niech sie beatka z jarusiem martwią co z tym dzieckiem zrobić a ty bedziesz miec czyste sumienie urodzić ci karzą ale oddać juz nie zabronia

Gość gość
nie czuje blusa ,niemam pipki ;-)

Gość gość
Stop dla aborcji!!! Jak tak można? Być za aborcją? Bez serca kobiety