Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Laciatka

Jaki bloker na przebarwienia

Polecane posty

Gość Laciatka

Witam. Mam zamiar od przyszłego tygodnia zacząć używać pigamnorm - silna maść na przebarwienia. Będę musiała stosować jakiś krem z filtrem 50+ cały rok. Co polecacie przy takiej kuracji? Co się będzie nadawało pod makijaż, że się nie warzyl podkład na nim i żeby stanowiło dobrą ochronę przed słońcem?

Gość gość
Najlepszy bloker jaki znam to koreanskiej firmy Cell Fusion - mają krem i spray, oba z SPF50. Krem bardzo szybko się wchłania i dobrze trzyma na nim makijaż, a spray mozna uzywac dodatkowo w ciągu dnia, nawet na makijaż. Moje kosmetyki kupiłam w Poznaniu w salonie Beauty Premium, ale widziałam też ze mozna je kupić w sklepie internetowym. Ceny w obu miejscach identyczne, więc wybrałam Poznań, bo tu mieszkam i przynajmniej nie płaciłam za koszty wysyłki.

Gość gość
mnie nie pomogły kremy ani z wysokim filtrem ani żdne blokery zrobiłam zbieg laserowy i jest efekt

Gość gość
Bo bloker nie rozjaśnia przebarwień tylko im zapobiega

Gość gość
Otóż to. Z przebarwieniami będę walczyć pigmanormem. Chodzi o ochronę, która się nadaje pod makijaż.

Gość Laciatka
A ma ktoś trochę tańszą opcję? Bo te wyżej wymienione to drogie strasznie.

Gość gość
Vichy Dry Touch 50. Oczywiście wiesz, jak stosować filtry (w jakiej ilości, jak często)?

Gość Laciatka
No niekoniecznie :/