Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki rozmiar ubranek kupić dla noworodka?

Polecane posty

Gość gość

Witam jestem w 4 miesiącu ciąży i zastanawiam się w jakim rozmiarze kupić ubranka dodam że to moje pierwsze dziecko od teściowej dostałam już dwa pajacyki w rozmiarze 56 czy są tu mamy noworodków/niemowlaków?

Gość gość
Ja większość kupiłam na 62. Bo w rodzinie rodziły się większe dzieci. Jednak mój urodził się mały i w 56się topił. Potem dokupowaliśmy mniejsze i do 3miesiąca nosił 56. Teraz bym kupowała 56.

Witaj Autorko. Sama jestem w 13 tygodniu ciąży, ale mam 10 - miesięczną córkę. Polecam kupować ubranka od 56 w górę. Samo 56 tylko parę sztuk, bo maluch szybko wyrośnie. 62, 68... Jak coś będzie za duże zawsze można podwinąć, a dłużej Ci posłużą :)

Gość gość
Rowniez polece 56, i wzwyz, dobre i wygodne sa pajacyki, tylko sprawdz żeby mialy rozpinane obie nogawki, spiochy rowniez rozpinane w kroczu i do tego najlepiej body choc kaftaniki tez sa dobre tylko maja tendencje do podwijania się na pleckach. Bodziaki i kaftaniki kup rozpinane z boku czy na tasiemki czy zatrzaski bo te wciagane przez glowe nie sa wygodne i dzidzie nie lubia byc tak ubierane. Polecam rowniez kupic pieluszek z flanelki, sa lagodniejsze do wycierania po kapieli. Robilam tak że kladlam reczniki kapturek i na to flanelke, zawijalam malca najpierw flanelka a nastepnie recznikiem.

Gość gość
A i jeszcze jak mozesz dolozyc kilka zlotych wiecej do kazdego ciuszka to kupuj polskie marki bo te np marketowe sa bardziej sztuczne czyli szortskie