Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dentysta skasowal ode mnie 950zl i nie dal mi paragonu.

Polecane posty

Gość gość

Witam. Dwa dni temu bylam u dentysty i tak jak w temacie, zaplacilam 950 zl za leczenie kanalowe, ale nie dostalam paragonu. Przeciez jesli nie wystawil paragonu to tym samym nie placi podatku i cala kasa poszla do jego kieszeni. Jakiego Waszym zdaniem uniknął podatku? W jakiej wysokosci?

Gość gość
po zabiegu nie mogłaś mówić i spytać gdzie paragon?

Gość gość
Zależy jakim podatkiem jest opodatkowany jego biznes liniowy czy zasady ogólne?

Gość gość
16:00 Mialam to zrobic ale wynikla taka sytuacja, ze musialam jechac do bankomatu po pieniadze ,bo okazalo sie, ze nie mam przy sobie takiej kwoty. Po przyjezdzie, weszlam do gabinetu, ale On mial pacjenta i wyslal na korytarz swoja asystetnke. Zaplacilam te 950 zl, ustalila ze mna termin kolejnej wizyty i do widzenia. Potem w drodze powrotnej zorientowalam sie, ze nie dostalam paragonu! Pomyslalam, ze specjalnie nie bede wracac po paragon, ale troche mi sie to nie spodobalo, ze w ten sposob postapili. Przeciez wszyscy placimy podatki, wiec dlaczego mialoby byc inaczej w jego przypadku. A skoro juz chcial uniknac placenia podatku i nie wystawiac paragonu to mogl mi mniej policzyc za wizyte.

Gość gość
to ze nie dostałas paragonu do reki wcale nie oznacza ze on go nie wystawił, poza tym drogo ta kanałówka, u nas 750 i to pod mikroskopem

Gość gość
16:05 Wlasnie wiem. Moze nieslusznie posadzam, ale wygladalo mi to na dzialanie celowe i zaplanowane. Potem bilam sie w glowie z myslami, ze np. gdyby asystentka nie przyznala sie, ze zaplacilam, to co? Jak udowodnilabym, ze zaplacilam? Lecze zeby u niego od lat, ale to mi sie nie spodobalo. Tym bardziej, ze nie wygladalo mi to na przeoczenie. 16:09 Nie mam zielonego pojecia jakim podatkiem jest opodatkowany jego biznes. Wiem tylko, ze jego biznes bardzo dobrze prosperuje, na wizyte czeka sie miesiac ( tyle ma klientow), leczy w Polsce i za granica i jest naprawde cenionym stomatologiem. To jednak nie upowaznia do robienia tego typu przekrętów. Tak jak napisalam wczesniej, lecze sie u niego od lat, nie chodze do zadnego innego dentysty i po raz pierwszy spotkalam sie z sytuacja zeby wysylal asystentke do poczekalni aby wziela kase i ustalila termin kolejnej wizyty. Jak cos to kazal czekac az skonczy przyjmowac pacjenta i zapraszal do gabinetu.

Gość gość
to zgłoś, że nie dał c***aragonu, zapłaci karę, powinien mieć kamerę przy kasie/recepcji. inna kwestia, że jak bylas roztargniona to mogłaś zostawić paragon. u mnie kiedyś w sklepie jak pracowałam klientka robiła raban o paragon, szybko na monitoringu znaleźliśmy moment jak kasjerka wydała jej paragon, a ta go zgubila

Gość gość
Mi dentystka kanalowym zj***la 4 i byla do wyrwania za pierwsze 2 wizyty zaplacilem 350zl i puzniej mialem iść na wypelnienie za200 ale okazalo sie ze niedopelnila kanalu zrobil sie stan zapalny i trzeba bylo usunąć zeba paragonu mi nie dala i jak przyszedlem to powiedziala ze nie ona go robila szmata i jeszcze poplynolem 2500 za wstawienie nowego wiec 3000 zl za 1 zeba bo wyrwanie u innej 150 kosztowalo bierzcie paragony bo polowa dentystów to koniowaly

Gość gość
16:28 Nie dostalam paragonu. Po zabiegu dentysta zapytal czy wczesniej poinformowal mnie o kosztach leczenia, odparlam, ze nie. Wtedy zazadal ode mnie 950 zl. Kiedy zapytalam czy moge zaplacic przy kolejnej wizycie ( nie raz mi to proponowal, ale nigdy z tego nie korzystalam) to powiedzial, ze woli abym skoczyla do bankomatu, bo w gabinecie nie ma terminala. W tym czasie nie wystawial paragonu bo myl rece i wraz ze mna wyszedl na korytarz wywolujac kolejnego pacjenta. Natomiast asystentka tez mi go nie dala, wyszla do poczekalni z notatnikiem, przyjela kase i tyle ja widzialam. Dlatego jestem pewna na 100%, ze paragonu nie dostalam. Tak prawde mowiac, dostalam od niego paragon raptem dwa razy na przestrzeni kilku dobrych lat. Wczesniej nie przywiazywalam do tego wagi, ale przez ostatnio naglosniona loterie paragonowa zaczelam na to zwracac uwage.

Gość gość
To o co ci chodzi? Chcesz paragon czy taniej o wartość podatku bez paragonu? Jeśli jestes taka uczciwa, to zadzwoń i zażądaj paragonu, na pewno go dostaniesz. Jeśli hcesz taniej bez podatku, to jesteś nieuczciwa i nic z tego, 950 i ani grosza mniej.

Gość gość
16:54 Kazdy z nas placi podatek i takie dzialanie jak opisalam wyzej jest najzwyczajniej nie fair. Chodzi mi o to, ze zaplace tyle ile sie nalezy za usluge, ale niech facet odprowadzi od tego podatek jak my wszyscy. A ten drugi to byl tylko przyklad.

Gość gość
miał rację dentysta, nasz kraj jest bardzo bogaty jak za darmo daje za pieprzenie się i rozmnażanie 500+,

Gość gość
17.20 głupi komentarz w dodatku nieadekwatny do sytuacji i tematu.

Gość gość
Własnie dlatego u nas tak drogo, bo podatki, zusy drogie. Dentysta powinien leczyć zęby, a nie być księgowym.Ryczałt i tyle, panienki nie powinny oceniać czy jest fair czy nie. Nie podoba się, to lecz zęby w przychodni.

Gość gość
17:32 Ale nie piszemy o tym jak powinno byc, tylko o tym jak jest. Skoro wystawianie paragonow jest odgornym nakazem to nalezy tego przestrzegac, a nie traktowac w sposob wybiorczy - temu wystawie paragon, a na tym sobie zarobie. Poza tym, nacisniecie na guziczek kasy fiskalnej w celu wydrukowania paragonu nie czyni z dentysty czy innego specjalisty ksiegowego. No dajcie spokoj! Tutaj nie chodzi o wystawienie faktury, a o zwykly paragon.

Gość gość
To napisz na niego do urzędu skarbowego

Gość gość
I tym sposobem zostaniemy społeczeństwem kapusi, donosicieli, czyli mend tak jak chciały władze. Za Niemców nie wolno było pomagać żydom, niektórzy nie słuchali prawa.

Gość gość
Nie ma nic gorszego gdy zatraciło się poczucie gdzie jest granica pomiędzy dobrem a złem.

Gość gość
19:48 Wydaje mi sie, ze akurat w tym przypadku granica zostala przekroczona, tyle ze nie granica miedzy dobrem a zlem, a granica dobrego smaku.

Gość gość
Dentysci, ale nie tylko, w ten wlasnie sposob sie wzbogacaja. Dlatego po to tez nalezy brac paragon i w tym celu jest ta cala loteria paragonowa, aby uniemozliwic roznej masci biznesmenom (nazwijmy ich umownie) oszukiwanie fiskusa. Bo skoro nam szarym robolom fizycznym podatek jest sciagany, to dlaczego oni maja sie uchylac od tego obowiazku?

Gość Czarny Kindybał
:D