Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomiar cisnienia i waga w czasie wizyty

Polecane posty

Gość gość

czy na kazdej wizycie czasie ciazy i ginekologa mierzyli wam cisnienie i was wazyli? ja bylam narazie 2 razy i lekarz mnie tylko spytal ile waze a cisnienia mi nie zmierzyl, nie wiem czy tak ma byc? jak bylam na usg prenatalnym w innym gabinecie to kazda kobieta przychodzaca ktora miala ciaze prowadzona tam miala mierzone cisnienie i byla wazona

Gość gość
Ja byłam raz ważona chyba a ciśnienie to po 20tc jak dobrze pamiętam zaczęła mi mierzyć położna.

Gość gość
Na kazdej wizycie jest ważenie i mierzenie u nas. Lekarz na nfz.

Gość gość
Mnie zwazyli tylko na pierwszej wizycie, a cisnienie mierza na kazdej, ale to nie w Pl wiec duzo ci raczej nie pomoglam.

Gość gość
Na każdej wizycie byłam ważona i mialam zmierzone ciśnienie. Lekarz prywatny.

Gość gość
Na kazdej bylam wazona, a cisnienie roznie, bo na wizytach zawsze mialam dosyc wysokie, wiec prowadzilam pomiary w domu przez jakis czas i w tych okresach co robilam w domu to nie mierzyl (jakos 16-23tc i ostatnie dwa miesiace ciazy-robilam pomiary bo miewalam takie graniczne)

Gość gość
Tak, u nas z marszu wszystkie ciężarne do ważenia i do pomiaru ciśnienia, tak samo jak zawsze pada pytanie o żylaki i obrzęki. Prowadziłam w dwóch różnych gabinetach ciąże i w obu tak samo.

Gość gość
U mojego giną jest położna, za każdym razem ważyła i mierzyła ciśnienie

Gość gość
No u mnie też położne to robiły, nie spotkałam się z tym żeby lekarz się tym zajmował.

Gość gość
Na każdej wizycie mam mierzone ciśnienie, oprócz tego mam zalecenie by mierzyć codziennie w domu i zapisywać, bo na wizycie często mam podwyższone. Ale podejrzewam, że to przez stres. Lekarz prosił żebym ważyła się sama w domu w dzień wizyty, rano na czczo.

Gość KAmil88x
Mnie żona niedawno namówiła na ciśnieniomierz do domu i kupiliśmy raczej po taniości model Simple. Producentem jest Sanity i się okazuje że to polska firma a całe życie myślałem że francuska albo niemiecka...Automat dobrze pompuje, nie trzeba długo czekać na wynik. Jest pamięć pomiarów, więc jak ktoś chce sobie porównać to można do starych wyników łatwo wrócić.

Gość renata

Senior mierzy już podczas napełniania mankietu przez co odpada problem z bolesnym uciskiem. Polecam.

Gość renata
Dnia 20.12.2018 o 14:33, Gość renata napisał:

Senior mierzy już podczas napełniania mankietu przez co odpada problem z bolesnym uciskiem. Polecam.

Tacie kupowałam ciśnieniomierz Senior rok temu już i cały czas mierzy mu tak samo dobrze. Prezent się udał :)

Gość tomek

Kupowaliśmy ciśnieniomierz Senior już rok temu i jest okej, nic nie nawala, nie zaczął mierzyć ani wolniej ani wypaczać tych pomiarów w żaden sposób. Chwalę sobie. Uzywam go regularnie, muszę niestety bardzo uwazac na serce, pilnowac się na każdym kroku też jeśli chodzi o dietę, ogulnie nie mam lekko ;P

Na mojej pierwszej wizycie nie miałam robione nic. Baba zapytała mnie o pierwszy dzien ostatniej miesiaczki i tyle. Usg i do domu.

Na drugim juz u innej pani (tamta byla prywatna a ta położna) zwarzyla mnie i zmierzyła cisnienie. Nie zawsze to robią jak widać ale chyba powinno 

Gość Gość

W mojej przychodni przed każdą wizytą u lekarza prowadzącego ciążę jest mierzenie ciśnienia i ważenie, do tego, od odpowiedniego wieku ciąży pomiar tętna dziecka i ktg