Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w ktorym tygodniu ciazy poszlybyscie n na zwolnienie na takim stanowisku??

Polecane posty

Gość gość

Planista produkcji na hali produkcyjnej na dziale metalowym. Ciągle smrody z lakierni spawania szlifowania pyly (ciągle osad wszędzie jest) do tego walenie młotami halas ze spawarek szlifierek i lakierni proszkowej. Za bardzo nie chce iść na zwolnienie ale zastanawiam się czy to nie szkodzi dziecku. Jestem w 7 tygodniu dopiero. w pierwszej ciąży pracowałam do 28tc jako instruktor karate dla dzieci. I dalej bym pracowala ale szyjka zmiekkla.(urodzilam w 39) nie jestem z tych co lecą od razu tylko zastanawiam się czy te pyly smrody i halas nie szkodzi.

Gość gość
Hałas bardzo szkodzi w 1 trymestrze, więc jeśli jest wysoki to idź na zwolnienie, plus te zanieczyszczenia

Gość gość
poszłabym od razu, chyba ze boisz się ze po urodzeniu nie będziesz miała do czego wraca. Zalezy od przedsiębiorstwa w którym pracujesz. Ale takie warunki mogą szkodzić a pozatym ciezka robota jak na kobiete ciezarna. Moja kumpela pracowala w skleie meblowym, cisza, spokoj od czasu do czasu jakiś klient i poszla na zwolnienie od razu jak tylko dowiedziała się ze jest w ciazy

Gość gość
Halas jest na poziomie 95 decybeli-bhpowiec mi powiedzial. Nie orientuje soe czy to dużo. Ogólnie to ja siedzę jakies 6h w biurze tylko wychodzę do ludzi łącznie na 2h na pewno moze troche wiecej.(biuro jest wydzielone na hali zamkniętym drzwiami pomieszczeniem z Klima i wentylacja mechaniczna

Gość gość
jak masz ochotę to idz a nie ludzi pytasz.

Gość gość
Pracuje rok troche ponad (1ri3m) musza wziąć kogos na zastępstwo i tak po macierzyńskim. Na razie staram sie wychodzić z biura kiedy musze tylko. Najgorzej rano bo do każdego stanowiska(25-30) musze podejść zebrac kartę itp

Gość gość
Oczywiście, że idź na zwolnienie... w takich warunkach od razu. Jak ktoś pracuje za biurkiem, to może sobie pozwolić na pracę i do 9 m-ca, jeśli zdrowie pozwala.

Gość gość
CZYM PRĘDZEJ po co truć maluszka

Gość gość
przecież autorka wyraźnie napisała, że SIEDZI W BIURZE i tylko czasowo wychodzi na halę. W g mnie chce iść na zwolnienie i szuka pretekstu. Bo powinna porozmawiać z pracodawcą i nie wychodzić już na halę w ten hałas (i do tych pyłków) i normalnie pracować. A jak musi mieć jakieś dane z produkcji, to co to za problem, żeby ktoś inny się tym zajął.

Gość gość
Właśnie chyba problem bo planista chodzi po takiej hali. Nie zauważyłam że autorka szuka pretekstu. Zwłaszcza po tym co napisała w o pierwszej ciąży:/

Gość gość
Porozmawiaj z pracodawcą, być może znajdzie się ktoś, kto rzeczywiście te papierki bedzie Ci donosił.

Gość gość
Jeżeli z ciążą ok,dobrze się czujesz a lekarz nie widzi przeciwwskazań to pracuj ile dasz rade :) Porozmawiaj z lekarzem. Ja na stanowisku spawacz poszłam na l4 w 11 tc. Nie chciałam ale czulam się tragicznie..

Gość gość
Ja jako nauczyciel w szkole podstawowej odrazu. Jakos w 5tc. Chore dzieci, halas i dziekuje dowidzenia :-)

Gość gość
21:23 No i wszystko jasne... Nauczyciel to nie zawód tylko charakter...

Gość gość
Tez jestem nauczycielem i pracujac w szkole podstawowej zlapalam ospe wietrzna bedac w ciazy. Takze nie ma dyskusji drugi raz pojde odrazu na zwolnienie.

Gość gość
Ja pracuje w sluzbie zdrowia i poszlam na zwolnienie w 4. tyg. Gdybym byla nauczycielka, szczegolnie w podstawowce, zrobilabym tak samo. Nie ma co ryzykowac. Na miejscu autorki tez bym poszla bez zalu od razu.

Gość gość
pierwszy trymestr jest najważneiejszy!!! to wlasnie wtety powstają jakieś mutacje, wady, alergie.

Gość gość
20 tydz.,jestem nauczycielem w przedszkolu wiec nie pracuje w kamieniolomach I uwielbiam swoja prace.

Gość gość
Nie jestem leniwą księżniczką. Pracowałam w osiedlowym sklepie prawoe do samego końca, ale będąc na takim stanowisku jak Twoje poszłabym na l4 od razu.

Gość gość
Poproś kierownika o tymczasowa zmianę stanowiska.