Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Owsiki, a parownica

Polecane posty

Gość gość

Zaczynam walkę z owsikami u dziecka. Wyczytałam, że trzeba wysprzatac dom z użyciem wrzątku, aby zdezynfekowac wszelkiemu powierzchnia. Zastanawiam się czy parownica będzie pomocna. Jakoś przelewanie klamek i podłóg wrzątkiem mi się nie widzi ( możliwość poparzenia). A może macie jakieś inne patenty na owsiki.

Gość gość
Nikt nie ma doświadczenia ?

Gość gość
Pościel wyprać. Piżamę ubrania które nosil i podać leki. Wiecej nie trzeba. Musisz być pewna ze Ty również nie jestes zarazona i inne dzieci maz

Gość gość
Leczyliśmy się w lipcu. Wszyscy w domu wzięliśmy leki. Pościel i bieliznę wyprałam i wyprasowałam. Nie sprzątałam jakoś szczególnie i nie dezynfekowałam wszystkich sprzętów w domu.

Gość gość
Robiłaś może ponowne badania na obecność pasożytów? Moje dziecko chodzi do żłobka, uwielbia zabawy w piaskownicy ponadto często wyjeżdżamy na weekend na wieś. Zastanawiam się czy to nie będzie zamknięte koło.

Gość gość
Miałam owsiki. Wzięliśmy z mężem tabletki przepisane przez lekarza. Niczego nie wyparzałam, nie prasowałam bielizny. Zrobiłam normalne pranie, maks 60st. Posprzątałam jak zwykle z użyciem domestosa, clillitu. Przetarłam włączniki, pilot, ale nie wrzątkiem. Nie da się wszystkiego zdezynfekować. Owsiki wrócą, albo nie. Ja najpierw zaraziłam się będąc dzieckiem, powracały kilka razy na przestrzeni lat kiedy chodziłam do szkoły. Potem zaczęłam pracę w przedszkolu i znowu się zaraziłam.