Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki jezyk dla dziecka ??

Polecane posty

Gość gość

Za rok posylamy naszego synka do przedszkola , ale juz teraz rozpoczyna sie proces zglaszania dziecka. Mam problem, poniewaz musimy wybrac dla dziecka hiszpanski albo chinski jako jezyk drugi. Jak myslicie ktory lepszy ?? Ktory mu sie bardziej przyda ??

Gość gość
Zapomnialam dodac ze mieszkamy za granica I J.Ang jest jezykie pierwszym/podstawowym.

Gość gość
Chiński, bo jego jest się trudniej nauczyć a dziecku przyjdzie naturalnie. Hiszpański będzie dużo łatwiejszy jeśli później zechce/zechcecie włączyć do nauki.

Gość gość
Też wybrałabym chiński.

Gość gość
Hmm wlasnie tez nad nim myslalam, ale jest jedna rzecz ktora nie daje mi spokoju. Mianowicie nie bede mogla pomoc mu w nauce bo sama nie umiem chinskiego. Hiszpanski znam, ale moze lepiej tak jak mowicie.

Gość gość
Wybierz j.hiszpański uczyłam się go 5 lat a chiński to te wszystkie znaki i ta wymowa hiszpański dziecka będzie łatwiejszy

Gość gość
6:59 W przedszkolu nikt nie będzie dzieci uczył znaków chińskich kobieto. Przecież te dzieci nie umieja czytać i pisać. Nie ten etap...

Gość gość
Na tym etapie nie beda sie jeszcze uczyc znakow, ale maja nauczycielke gdzie przez 3-4h prowadzi normalne lekcje po chinsku wiec predzej mowic beda.

Gość gość
Hiszpanski. Gdzie będą używać niby tego Chińskiego? Na wycieczce w Chinach? A jak pojadą do China to w związku z tym, że są biali wszyscy będą chcieli angielski z nimi ćwiczyć plus praca od ręki (mieszkałam w Chinach rok). Jak nie ćwiczysz języka to zapominasz, a na ćwiczenie hiszpańskiego jest większa szansa.

Gość gość
Ja tez uwazam ze hiszpanski ! :)