Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobiety posłusznie poszły dziś do pracy. Polska to nie Islandia

Polecane posty

Gość gość

u nas rządzi mafia z watykanu i terrorysci w sejmie

Gość gość
Otóż to. My, Polki, nie mamy w sobie za grosz solidarności. Każą nam burki nosić, a dalej będziemy gadać, że to temat zastępczy i że w zasadzie nic się nie dzieje 🖐️

Gość gość
A ja nie poszłam. jestem w wawie i coraz nas więcej :) także dopiero się zbieramy ;)

Gość gość
Islandia miala (i ma) o wiele wiele mniejsza liczbę ludnosci a ten strajk byl przygotowywany tygodniami. Serio oczekiwałas ze 4-5mln kobiet w tydzien sie skrzynie? Ja aktualnie mam praktyki - gdybym wiedziala 2-3 tyg wczesniej moglabym godziny zaplanowac inaczej a teraz i tak z wywieszonym ozorem latam byle zdazyc do konca tyg (bo potem bedzie dupa, ja wiem chuj ze studiami, mogę oblac i bulic kilka stow - ale coz nie mam kasy a teraz tygodniami jeszcze za free robie). To musi byc organizacja porzadna, planowana a nie rach-ciach

Gość gość
a ja byłam ale już jestem w domu -ot życie zdecydowało za mnie.

Gość gość
9:57 Ale chodzi właśnie o to, że po pierwsze - Ty mogłabyś sobie poprzestawiać godziny, ale po drugie - przede wszystkim, Twój pracodawca, wykładowca, szef, daje Ci zielone światło i mówi: idź, jutro ustalimy kiedy odrobisz ten dzień. Na szczęście w wielu firmach, urzędach, przedsiębiorstwach i zakładach takie zielone światło kobietom dano. Jest nadzieja ;) Poza tym - to strajk ostrzegawczy, może jeszcze weźmiesz udział w tym właściwym, ostatecznym.

Gość gość
Ja zwolnilem swoja pracownice za opuszczenie miesca pracy w trybie natychmiastowym i to z wilczym biletem. Nie interesuje mnie kto ma jaka plec i co robi w czasie wolnym od pracy ale jak jest zatrudniona to ma pracowac a nie lazic sobie po miescie.

Gość gość
Idioci,marionetki. Masakra. Idzcie sie osmieszajcie :) bede miala z was niezla polewke jak bede przeglada informacje :)

Gość gość
To bardzo dobrze śwoadczy o polskich kobietach, że nie biorą udziału w tej żałosnej akcji. Nie dały się zmanipulować politykierom. Ani ja, ani żadna z moich pracownic nie bierzemy w żadnych tanich politycznych szopkach udziału. Ale konkurencję szczerze zachęcamy, żeby zrobiła sobie zamiast czarnego poniedziałku, cały czarny rok. Na głupocie jednych korzystają mądrzejsi :))

Gość gość
Nie porównujcie barany Polski do Islandii .Niestety tutaj do pracy trzeba chodzić w krajach skandynawskich pracodawcy mają inne podejście .

Gość gość
Szczegolnie ze w islandii 60tys kobiet protestowalo.to jak zrobic strajk obejmujacy wylacznie radom czy Łódź.

Gość gość
Zamiast się cieszyć, że Polki nie są durne i nie dały się wciągnąć w obciachową akcję, nie mającą nic wspólnego z obroną jakichkolwiek praw, to Wy jeszcze narzekacie? Brawo dla Polek - po prostu, poza pewnymi "czarnymi" wyjątkami, jesteśmy mądrymi babkami :)))

Gość gość
W Łodzi jest ponad 700 tysięcy mieszkańców. Gratuluję wiedzy o własnym kraju :D :D :o 🖐️

Gość gość
Wiesz, mieszkancy lodzi nigdy nie byli dla mnie priorytetem :D wybacz. W porównaniu do krajow rozwinietych te 200-300 tys nie robi absolutnie zadnej roznicy, a probujecie porównać sie do 300tysiecznej islandii.

Gość gość
A ja mam urlop i nie byłam w pracy. Na żaden idiotyczny protest też się nie wybrałam. Wolę z dzieckiem posiedzieć i mu ten czas poświęcić zamiast robić z siebie kretynkę.

Gość gość
Radom ma 250 tys mieszkańców :D ja jestem na macierzyńskim i żeby pójść na strajk mój mąż musiałby brać urlop żeby zająć się dzieckiem, a nie może go teraz wziąc. Zresztą jakbym pracowała to mój pracodawca tez miałby w dupie ze jest strajk i mogłabym zostać zwolniona. Polska to nie Islandia. Pójdę na strajk, zwalnia mnie albo męża z pracy i kto potem wyzywi rodzinę? Może organizatorzy strajku się zrzuca???

Gość gość
Moj pracodawca dal dzisiaj wszystkim kobietom wolne. Dlatego, ze rok temu jego zona usłyszała diagnozę anancefalia i przezywali dramat. Wtedy wszystkie wspieralysmy szefa. Teraz on wspiera nas.

Gość gość
czarny protest :D to jedna wielka zenada

Gość gość
szkoda czasu na takie cyrki, żeby mieli o czym gadać w wiadomościach. Cokokwiek głupiego wymyślą to kobiety będą sobie radzić tak jak do tej pory. Niektóre nawet dokładnie nie wiedzą o co w tym wszystkim chodzi. Protestujcie sobie za i przeciw aborcji, obrażaniu wartości jakichśtam przez Behemoth, psim kupom na chodnikach, kto wam zabroni? Ja protestuje przeciwko protestom ☺

Gość gość
A dlaczego miałyby nie iść? Bez przesady. Ale Wy się podniecacie tą ustawą.

Gość gość
Szkoda, że w sprawie emerytów żadna kobieta nawet nie pomyślała o strajku.

Gość gość
A ty czemu o nim nie pomyślałaś?

Gość gość
Kobiety w Polsce mają więcej praw niz we Francji czy Szwecji -statystyka gwałtów się kłania .Oraz to że rząd nie lubiany przez feministki zaostrza kary dla gwałcicieli a w Szwecji za gwałt na dziewczynce dają prace społeczne w parku ...:( W tych krajach są całe klastry gdzie prawa kobiet nie obowiazują a policja sądy i cała reszta boi sie interweniować .W Polsce nie ma małżeństw z dziećmi, okaleczania rytualnego kobiet itp "atrakcji" .