Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie wiem czy dam rade pracować.

Polecane posty

Gość gość

Jestem dość młoda mama, mam 21 lat. Mąż pracuje, nasza sytuacja jest, że tak to ujme - znośna. Mogłoby być lepiej dlatego chce iść do pracy. Zrobiłam szkołę policealna, technik farmacji, ale nie ma ofert pracy w moim zawodzie. Zrobiłam kurs stylizacji paznokci i czasem cos z tego mam, ale to kwoty z rzędu 100- 200/ miesiac. Zastanawiam się teraz nad inną szkoła, zaoczną bądź studiami. Dziecko ma 16 miesięcy, wiec myślę, że moglabym w końcu iść do pracy. Jednak jeśli już to praca typu kelnerka, pomoc kuchenna, bo tego jest od groma. Jednak boje się tego chaosu, całego dnia w pracy, której nie będę lubiła. Boje się tego wstawiania z myślą "kur.. znowu" i wyliczania każdej minuty do końca zmiany.

Gość gość
Spróbuj.Jakby co zawsze możesz się zwolnić.

Gość gość
A nie możesz iść w to, co już trochę umiesz? Te paznokcie, kosmetyka? To chyba przyjemniejsza praca niż sprzątanie czy kelnerowanie.

Gość gość
Zbyt dużo chętnych, a malo ofert. Mam znajomą co po kosmetologi ma problem z pracą. A co jeszcze ja, po kursie.

Gość gość
Ja koncze studia (mgr i podyplomowe rowniczesnie) i mam podobne obawy co do pracy. Duzo moich znajomych takze. Po prostu trzeba wziac sie do roboty i tyle. Nie bedzie w zawodzie to trzeba brac co jest a szukac przy okazji tego co sie chce. Ja teraz jezyki szlifuje by w przyszle lato miec juz realnie znajomosc trzech, bo na razie to tylko jeden b. dobrze (ale i tak ten oficjalny gorzej), drugi podstawy a trzeci zapomniany.

Gość gość
Może jest tu jakąś osoba pracująca na podobnych stanowiskach, na kuchni, przy barze, przy mopie czy w sklepie? Chciałabym chociaż by ta praca była znośna i żebym wstawała z myślą "nie chce mi się, ale muszę. Jakoś to zleci, nie jest tak źle". Nie chce mieć mdłości na ranny budzik.