Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

trafione zakupy, ktore sprawdzily sie przy opiece nad noworowkiem

Polecane posty

Gość gość

powiedzcie co ulatwilo Wam zycie na poczatku drogi wychowywania, opiekowania sie nad Waszymi pociechami? Chodzi mi o rzeczy ktore sprawdzily sie w codziennym zyciu i troche Was odciazyly? Ja wlasnie sie zastanawiam nad zakupem misia z szumem, zeby dziecko samo zasypialo, bo starsze niestety nauczylismy zasypiac w wozku. Podzielcie sie doswiadczeniemi...

Gość gość
u nas 4 lata temu bardzo sprawdziła się kołyska fisher price. Przez pierwsze 2 mies. mąż wkładał tam rano synka i sie nim "opiekował", a ja mogłam spokojnie 2-3 godz. sobie odspać. Nie była tania, ale kupiliśmy używaną i za te same pieniądze sprzedaliśmy.

Gość gość
Nie u noworodka, ale u małego niemowlaka- leżaczek bujaczek, karuzelka w łóżeczku i chusta, bardzo ułatwiła poruszanie się w centrum. A noworodek właściwie tylko jadł, spał i wydalał, ciężko byłoby wymyślić coś co by ułatwiło jeszcze bardziej opiekę nad nim. Były przydatne gadżety, jak laktator, woreczki do mrożenia mleka, zapachowe woreczki na brudne pieluchy, ale bez tego wszystkiego też się da funkcjonować.

Gość gość
Wanienka ze stelażem i leżaczek tiny love ten z mini gondolką i wibracjami.

Gość gość
chustawka gniazdko z fisher price było to 7 lat temu, teraz pewnie sa tansze

Gość gość
Leżaczek bujaczek,karuzelka nad łóżeczko,mata edukacyjna,grzechotki,nosidełko.

Gość gość
Podgrzewacz,elektroniczna niania (mamy dom),kosz na brudne pieluchy.

Gość gość
nie rozumiem po co ta karuzela jest.. nie pisze tego zlosliwie, po prostu naprawdę nie wiem.. mnie ciagle nawamiano na kupno karuzeli, ale ja nie widziałam zupełnie potrzeby kupowania jej. corka z lozeczka była od razu wyjmowana i tak latałam z nia od kuchni po lazienke, z lozeczka korzysta tylko do snu, mi się nawet wydawalo, ze gdybym corce powiesila cos takiego to zamiast spac zaczela by się przygladac i po spaniu, ale leżaczek to cos cudownego:)

Gość gość
Lezaczek-bujaczek z Fisher Prica, i taka maskotka - konik morski z tej samej firmy. slicznie grał, szumiał i usypiał moje dzieci, no i był po prostu uroczy;)

Gość gość
U mnie sprawdziła się suszarka do włosów, szumy z youtuba nie działały a szumiś tak sobie, wanienka że stelazem i lezaczkiem do kąpieli. Teraz u 3 miesieczniaka sprawdza się leżaczek bujaczek i karuzelka- uwielbia jej się przyglądać.

Gość gość
1. Wozek 3w1 z obrotem 360 st, szybko i latwo obracac gdy np swieci dzidzi slonce. Ulatwienie np przy wizytach lekarskich, fotelik z samochodu wprost na stelaz wozka bez koniecznosci ciagania ze soba gondoli. 2. Oprocz zwyklego lozeczka, Lozko turystyczne takze z 3 poziomami, idealne na wyjazdy 3. Karuzela, stymuluje, zajmuje czasowo, mozna isc na siku w tym czasie. 4. Gryzaki - z woda w srodku, schlodzone, dobre na zabkowanie. 5. Przewijak z boczkami zeby dzidzia sie nie bujnela. 6. Elektr.laktator 7. Podgrzewacz 8. aplikacja z suszarka na telefon i sama suszarka 9. Aplikacja baby manager do zapisu, statystyk ws.karmien, pieluch, wagi dziecka. 10. Ochraniacz na lozeczko

Gość gość
11. Stelaz na wanienke

Gość gość
chusta! to cos niezastapionego

Gość gość
A do kiedy dziecko moze lezec w takim lezaczku- bujaczku?

Gość gość
Dziecko nie powinno siedzieć w leżaczku kiedy zaczyna się gramolić. Musi leżeć na plaskim , wtedy szybciej zacznie sie przekręcać na brzuch , siadać i raczkować

Gość gość
Moja nie miala bujaczka czy leżaczka a tylko aktywnie spedzalam z nia czas na podlodze aby czasem nie spadla , ma 6 miesięcy , raczkuje po calym domu , sama siedzi i parę razy dziennie sama stanie na nogi na ok 15 - 45 sekund

Gość gość
Ale niw umie sama siadać , nie mam pojęcia dlaczego skoro już powoli staje na nogi

Gość gość
Polecam lozeczko z baldachimem , super oslania przed swiatlem lampki , fajnie mieć przewijak na zagospodarowanym stole/lawie , obok wszystkie przybory pampersy rzeczy do higieny , koniecznie wysoko bo od przewijania na lozku po tygodniu bardzo boli kregoslup , przewijak z wyższymi bokami zapobiega uciekaniu dziecka

Gość gość
Moim najbardziej trafionym zakupem był wózek Anex Sport. Jestem bardzo zadowolona:)

Gość gość
ok, przeczytalam komantarze i juz pisze co u nas sie sprawdziło: 1. niania elektroniczna- tak mamy dom, a poza tym latem nigdzie bym sie nie ruszyla, nawet do ogrodka gdyby nie nianka, po prostu uwiazana bym byla, a tak to zawsze wiedzialam kiedy maly sie budzi. Cudo, 2. kojec-ale juz byl starszy okolo pol roku. Do dzis sluzy jesli za wczesnie wstanie (ma 2 lata) to bawi sie w nim sam, 3. bujaczek-lezaczek- cudo zaraz po niani-oczywiscie nie zaraz dla noworodka, ale w 2 miesiacu zycia i do dzis sluzy - mamy do 18 kg. Polecam kupienie wlasnie duzego, porzadnego bujaka. 4. przewijak-bardzo potrzebny 5. karuzela-do Pani, ktora nie rozumie o co chodzi z karuzelą, to juz tłumacze. Wielokrotnie stłumiła histerię u mojego dziecka. Mialam na baterie, bo przy nakrecanej to bym nie wytrzymala. Nigdy nie wlaczałam do snu, lecz gdy płakał, a ja nie wiedzialam o co mu chodzi (po zaspokojeniu wszystkich potrzeb)-w 90% zawsze skutkowała. 6.aspirator kataru-katarek- mały szybko po urodzeniu zachorował i nie ukrywam, ze sluzy do dzis. Podlaczany do odkurzacza wyczyszcza pieknie nos, zdecydowanie polecam, a nie jakies gruszki- gruszke mialam w szpitalu i kompletnie sie nie sprawdzila, 7.wozek głęboko-spacerowy, jezdzil w gondoli do 8 miesica, bo nie siedzial, bardzo przydatny./ale to juz na marginesie/ 8. do wanienki dokupilismy- takie nie wiem jak to nazwac -"siedzisko" sluzylo długo. maly lezał na tym wygodnie w kapieli. Na poczatku mialam misio-gąbke-ktora wg mnie jest niehigieniczna, a siedzisko podobnie jak wanienka plastikowa, latwa do umycia. Radze kupic duza wanienke, a nie takie male , bo raz szybko z niej wyrosnie i tylko graty dookoła, a dwa masz tylko jeden grat :)

Gość gość
autorko,to ja z 9:53. Jesli moge cos doradzic. Nie kupuj przypadkiem zapachowych chusteczek na zuzyte pieluchy - chyba, ze jestes milionerką, Bo wg mnie zwykle malereklamowki wystarcza, osobne widro, gdzies postawione w kotłowni, pomieszczeniu gospodarczym czy chocby łazience,. ;) to wyrzucone pieniadze.

Gość gość
Ja najbardziej sobie chwalę wózek bo najczęściej go używam:) Wybrałam Anexa Sporta i to jest to:)

Gość gość
Dla mnie najbardziej trafiona rzecz dla dziecka to wózek Anex Sport. Dodam, że mąż go sam wybierał i bałam się tego ale wózek niezawodny i funkcjonalny. Polecam