Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem za calkowita liberalizacja aborcji

Polecane posty

Gość gość

Powinno sie dac prawo do decydowaniu o aborcji tak samo kobietom jak i mezczyznom, zlikwidowac fundusz alimentacyjny, alimenty, zlikwidowac wszelkie osrodki pomocy samotnym matkom. Zadnej pomocy matkom, ktore zdecydowaly sie urodzic dziecko.

Gość gość
Tak jak ma byc w Norwegii

Gość gość
No i pewnie, niech każdy rodzi tyle dzieci, ile jest w stanie utrzymać

Gość gość
Ja bym poszedl dalej kazac usuwac ciaze meska by w Polsce byly prawie same kobiety. To one zaczna podrywac mezczyzn.

Gość gość
Zlikwidowac alimenty, pomoc dla samotnych matek.tak. wtedy faceci beda mogli bzykac do woli bez strachu przed jakakolwiek odpowiedzialnoscia.jak kobieta, ktora facet zostawil w ciazy bedzie chciala urodzic, to nie bedzie mogla, bo nie bedzie miala jak tego dziecka utrzymac.taki pomysl godzi w prawa kobiet tak samo jak calkowity zakaz aborcji.

Gość gość
Jak cie nie stac to zrobisz skrobanke o ktora tak teraz walczycie proste.

Gość gość
No wlasnie.bede ZMUSZONA zrobic skrobanke nawet jeśli nie bedę tego chciała.czyli nic sie nie zmieni w kwestii prawa kobiet do decydowania o tym, czy chca urodzic, czy nie.a tak gwoli ścisłości to jestem przeciwko aborcji na życzenie.

Gość gość
A jeżeli facet cię zostawi nie w ciąży a jak dzieccko będzie duże to co? Za głowę i o ścianę? A jeżeli ojciec dziecka umrze?

Gość gość
Pytanie dlaczego tylko kobieta ma ponosic odpowiedzialnosc za poczete dziecko?na argument "jak rozkladalas nogi to teraz placz" odpowiem "jak pchales fiuta, to teraz płać".

Gość gość
Jesli kobieta ma prawo decydowac o wykonaniu aborcji to ojciec dziecka tez powinien miec do tego prawo. Na tym polega rownouprawnienie

Gość gość
gość dziś Jej cialo jej odpowiedzialnosc

Gość gość
Czyli ojciec dziecka ma prawo do decydowania o aborcji, ale odpowiedzialnosci za urodzone dziecko juz nie musi ponosic, bo to problem wyłącznie matki.równouprawnienie po hooju.

Gość gość
Ja tez jestem za legalizacja aborcji do 12 tyg, a przede wszystkim, za lepsza antykoncepcja.. Wg mnie powinna być koniecznie wprowadzona możliwość sterylizacji.... Co ciekawe, z tego co czytałam po komentarzach obrońców zycia, oni popierają sterylizację, więc nie rozumiem co stoi na przeszkodzie? Poza kościołem może- nie wiem czy wy wiecie, ale kościół dopiero od 19 wieku zaczal uwazac, ze płód ma dusze, w średniowieczu kościół dopuszczał aborcję na wczesnym etapie- wg sw. Augustyna zdaje się do 40 dnia.. ja osobiście uważam, ze płód to płód, i on dopiero człowiekiem się stanie, wiec usunięcie go nie jest tym samym co morderstwo dziecka jak - to histerycznie mówia niektórzy.. kościół odmawiając pogrzebu płodów zachowuje się, jakby one jednak duszy nie miały. Wiec tu chyba tylko kwestia "co by było gdyby": czyil usuwając płód, nawet jeśli jest tylko plodem, to jednak przyszłe zycie człowieka się nie rozwinie. I sterylizując się, tez nie dopuszcza się do prokreacji, czyli nie będzie dziecka które prawdopodobnie by było... Pewnie o to chodzi kościołowi, chcą nas zmusic do rozmazania się za wszelka cenę. Chyba żeby urządza chrzciny, komunie i pogrzeby, bo wiadomo, ze ludzi na swiecie jest za duzo

Gość gość
Jesli kobieta ma prawo decydowac o wykonaniu aborcji to ojciec dziecka tez powinien miec do tego prawo. Na tym polega rownouprawnienie x Ja uważam, ze jednak b ma prawo do decyzji matka, bo ona te ciaże musi donosić, i w zasadzie ryzykuje zżyciem, a utrata zdrowia przez nia jest pewna

Gość gość
gość dziś jak mnie ojciec dziecka zostawi jak dziecko będzie już duże, to po pierwsze nadal będzie miał obowiązek płacić na nie alimenty, po drugie ja będę miała dużo większą możliwość zarobkowania niż jako matka niemowlaka. Jak ojciec dziecka umrze, to dziecku należy się po nim spadek i renta. Podobnie jeśli umrze matka dziecka, a ojciec samotnie je wychowuje. Wtedy też dziecku należy się spadek i renta po matce.

Gość gość
haha spadek i renta a jak ojciec nie miał zadnych spadkow? pracowal tez za krotko? to nic nie bedzie ani spadkow ani rent

Gość gość
Ja się zgadzam z autorką i dodam, że kobieta jak i mężczyzna którzy nie korzystają z pomocy publicznej nie powinni być zobowiązani do płacenia żadnych podatków.

Gość gość
Jeśli miałoby być równouprawnienie to: za aborcję powinna grozić kara jak za zabójstwo, za niepłacenie alimentów - jak za zabójstwo przez zagłodzenie.

Gość gość
Jestem ZA aborcją. Po co na świecie ma być jeszcze więcej cierpienia i bólu? Dzieci niechcianych, dzieci głodnych, porzucanych, chorych, kalekich... i tak dalej... ??? Po co? :( Tyle krzywd i tak każdego dnia się dzieje...

Gość gość
Niech rodzą na siłę a potem KATUJĄ i MALTRETUJĄ jak ta psychopatka od małej Madzi. Niechciane dzieci żyją w dramacie i przeżywają koszmar każdego dnia. Dlaczego nikt tego nie rozumie?

Gość gość
ludzie nie czają, że aborcja możliwa jest tylko jesli mówimy o embrionie , a nie o człowieku. na początku ciąży. nie ma to nic wspólnego z bólem czy świadomością ponieważ mózg nie jest rozwinięty. jest to zlepek komórek. tyle.

Gość gość
najlepiej bądźcie jak jehowi, zakażcie też ratowania życia, operacji, itd. niby 21 wiek, a poglądy jak ze średniowiecza.

Gość gość
Ludzie dajcie spokój władza robi nam pranie mózgu. Jesteśmy w demokratycznym państwie i możemy robić co chcemy. Wy się kłócicie a oni robią co chcą teraz w rządzie bez żadnej kontroli. A wy dalej sie kłócicie, jak zabranią aborcji to ich poparcie spadnie. Wejdzie nowa władza znowu zmienią i w koło Wojtek. Obywatele się kłócą, a obce państwa się śmieją i wykorzystują to do swoich poczynań. Nawet nie zauważycie jak sie wojna zacznie. A aborcji i tak nie zabranią.

Gość gość
problem polega w tym, ze dzis kobiety sa puszczalskie i jedynie Islam potrafi to powstrzymac.

Gość gość
20.56 :D Akurat to prawda za 100 lat zakażą aborcji we Francji- Rada Mułłów a te aktoreczki co dziś są za aborcją w Polsce miejscowi Imamowie wywleką z grobów :O .Ciekawy pomysł z tym zrównaniem praw aborcyjnych kobiet i mężczyzn -jeżeli kobieta ma prawo likwidacji płodu to czemu ojciec dziecka nie ? Przy równouprawnieniu mężczyzn ojciec dziecka by wzywał karetkę aborcyjną do partnerki i po krzyku .Na pewno panie Szczuka Środa i Janda poprą te propzycje !