Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę.... archiwum 40

Polecane posty

Gość gość
W O N Lewactwo W O N Lewactwo W O N

Gość gość
Napiszcie jeszcze jakie te helikoptery produkujemy, i jak one maja sie do maszyny klasy takiej jak Caracal.

Gość gość
WYSTARCZY NIE KRAŚĆ - Wynik Polskiej grupy Zbrojeniowej w eksporcie mówi sam za siebie: 100 mln przez pół roku rządu PiS, podczas gdy za cały rok po-psl miało jedynie 70 mln złotych eksportu.

Gość gość
AW jest tak samo "polski" jak opel astra :D:D:D

Gość gość
AW jest tak samo "polski" jak opel astra :D:D:D

Gość gość
AW jest tak samo "polski" jak opel astra.

Gość gość
Jakos za rzadow lewicy nie widzialem dziennika piejacego i cmokajacego nad wspanialym rzadem i prezydentem, nie widzialem tez zeby dzien w dzien tepili opozycje ani nie zauwazylem orydynarnych manipulacji i atakow personalnych.

Gość Myrevin
No to lepiej, mimo nie polskiego właściciela, produkować w Polsce, czy kupować gotowe za granicą? :o

Gość gość
Tyle ze przecietny prawiciwy stan umyslu nie rozumie czym jest z definicji obiektywnosc. Dla niego to oznacza wychwalanie prawicy i jepanie przeciwnikow politycznych. Z takim zalozeniem obecna tvpis jest niemalze wzorem. Niestety przy chociazby probie zachowania bezstronnosci czasem dostaje jedna, czasem druga strona. A to juz w umysle zwyklego pisiorka jest brak obiektywizmu i zawlaszczanie telewizji przez rzadzacych.

Gość gość
Dlatego chociaz od roku ogladaja polskojezyczna wersje propagandy z Korei Polnocnej, ktora z rzeczywistoscia nie ma nic wspolnego, dla nich wszystko jest ok. :)

Gość gość
Ale moze znajdziecie jakis material z czasow przed Kurskim, w ktorym glowny serwis informacyjny telewizji publicznej skarzy sie, ze wyniki ogladalnosci sa falszowane bo szefowa agencji kiedys jest elementem podejrzanym :D

Gość gość
Nie wiem jaki mial byc offset, dlatego ciezko mi odpowiedziec czy lepiej kupic AW bo jest produkowany w Swidniku. Nie jestem tez specem od technologii wojskowej jak wy zeby oba porownac. Ale stwierdzenie ze sami sobie zbudujemy bo przeciec produkujemy helikoptery od lat to lekka przesada. W wypadku Swidnika wyprodukuja nam go Wlosi polskimi rekoma:)

" gość dziś Stawiacie znak rownosci pomiedzy telewizja za poprzednich ekip i ta ordynarna propaganda rodem z Korei Pln? Pozazdroscic zdolnosci poznawczych smiech.gif" o punkt widzenia,zalezy od punktu siedzenia,a raczej w tym wypadku od oceniania na podstawie wlasnych pogladow politycznych w duzej mierze x Nieprawda. To jest akurat ocena bardzo obiektywna. Jeszcze nigsy TVP nie miała tak niskiej oglądalności (mowa o programach info). Podałem Ci jeden przykład. Ja tez oglądam tvp,aby miec porównanie (ni pisze już tu o trwm czy tv republika bo to juz totalne szmatławce) i powiem Ci , że własnie tvn i polstat daje najbardziej obiektywne dziennikarstwo i publicystyke.

Oczywiście wg mnie. I zaraz napiszesz , że to z powodu moich orientacji politycznych. Więc Cie uprzedzę- nie :)

I jeszcze o francuskim helikopterze.. {Śmigłowiec powstał na zapotrzebowanie francuskich sił zbrojnych do zadań CSAR (poszukiwawczo-ratunkowych w warunkach bojowych), po odrzuceniu testowanego w latach 1996-1999 AS532A2 Cougar jako zmodernizowana konstrukcja} <<>> Czyli zmodernizowana SZESNASTOLETNIA konstrukcja, do zadań POSZUKIWAWCZO-RATUNKOWYCH! To nie jest nawet BOJOWY śmigłowiec. :o

Gość gość
Poziom oglądalności nie stanowi o prawdzie jaką przedstawiają w tv 🖐️

A Pan Maciarewicz, co by dobrego nie zrobł a może mu sie zdarzyc.. To zasłuzył już na miano oszołoma stulecia za wszystkie brednie wypowiadane po kolei nt katastrofy smoleńskiej. Czego nigdy nie udowodnił, ba nawet się nie starał za mocno. I jakoś tv-pis nie woła o pomste do nieba za to..

Gość gość
Obejrzalem kilka razy, na poczatku z ciekawosci, pozniej raczej przypadkiem, i wiecej nie ogladam. Dokladnie tak jak mi radzisz. Co nie zmienia faktu, ze jest to nabardziej orydynarna propaganda i manipulacja od czasow DTV. Myslalem ze w XXI wieku takie rzeczy w demokratycznym kraju sa niemozliwe i nikt tego nie kupi, ale coz..

Gość gość
Ooo, Myrevin zaczyna być specem od lotnictwa wojskowego :D

Z tego co słyszałem to właśnie tylko caracal spełniał warunki maszyny bojowej. I co ważniejsze chyba sprawdzonej w warunkach wojny. A black hawki mocno okrojone z wyposażenia (wersja eksportowe)- nie. Ale tego tematu nie bedę drążył bo nie jestem expertem.

No bo przecież produkujemy seryjnie łaziki marsjańskie to nie wyprodukujemy helikoptera ? Nie słyszałeś tutejszej tezy ? Pewnie że wyprodukujemy i to seryjnie i to taniej i to z offsetem ;)

gość dziś Ooo, Myrevin zaczyna być specem od lotnictwa wojskowego x x No tak.. A ja myślałem przez chwilę, że z tym budowaniem polskiego śmigłowca Myrevin robi sobie jaja...

Do końca września miały został opublikowane ważne dokumenty, które rzuciłyby polityków Platformy na kolana, a przynajmniej pozwoliłby napiętnować ich po wsze czasy jako tych, którzy spiskowali z Rosjanami przeciwko wizycie Lecha Kaczyńskiego w Katyniu. Minął termin, a dowodów jak nie było tak nie ma. x O tym, ze do końca września poznamy ważne dokumenty minister Waszczykowski informował przeszło dwa miesiące temu.

Gość gość
Nie no, zaraz okaze sie, ze to helikopter zabawka:D Jak to dobrze ze Macierewicz czuwa.

Yoriksine dziś Z tego co słyszałem to właśnie tylko caracal spełniał warunki maszyny bojowej. I co ważniejsze chyba sprawdzonej w warunkach wojny. A black hawki mocno okrojone z wyposażenia (wersja eksportowe)- nie. Ale tego tematu nie bedę drążył bo nie jestem expertem. x x Dokładnie.