Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę.... archiwum 40

Polecane posty

Gość gość
Chyba Iftar jest specjalistką od polskiego przemysłu lotniczego.

McGiver robił helikoptery z zapałek to i my damy radę ;) Czytałem o tych funduszach na świątynie.. Jakie to wielkie, wspaniałe i ... pragmatyczne. Nasuwa się takia zbitka propagandowa skrajnej prawicy, która to wierzy mocno w Boga (ale to tak mocno, że może innych zaboleć;) ) i jednocześnie wyznaje kult państwa narodowego, które samo sobie poradzi w razie wojny. Chyba jednak ta pierwsza opcja wygrywa, tzn. naszą bronią zgodnie z naszą tradycją - bedzie modlitwa.. ;)

Jarosław Kaczyński w wywiadzie dla "Polska The Times" wyjawił światu, że istnieje taki sondaż, w którym poparcie dla PiS zadeklarowało aż 51,4 proc. badanych. Ale nie został opublikowany x Chyba czytamy inne sondaże, bo jeszcze niedawno mieliśmy 51,4 proc. - choć ten wynik nie został ogłoszony. x Sprawdziliśmy i nie znaleźliśmy sondażu, w którym PiS miałby aż takie poparcie. W zestawieniu sondaży wyborczych (od 25 października 2016 r.) ze wszystkich najważniejszych ośrodków badania opinii publicznych (Millward Brown, CBOS, IPSOS, TNS, IBRIS, Pollster, Estymator) najwyższy wynik PiS to 44 proc. Takie poparcie partia uzyskała w sondażu TNS realizowanym metodą CAPI (w domu respondenta) tuż po wyborach, w dniach 6-12 listopada 2015 r. x x x Czyzby Jarosław K. skłamał? Niemożliwe.....:D

A to z innej beczki... x Góral z Orawy zgwałcił kurę. Usłyszał wyrok x 10 miesięcy więzienia (w zawieszeniu na dwa lata) i tysiąc złotych grzywny na rzecz Krakowskiego Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami - taki wyrok usłyszał mieszkaniec Orawy, który, jak udowodniono przed sądem, obcował płciowo z kurą. x Całość: http://tnij.org/yaqhu8c

Kuźmiuk: Tusk prosi rząd o poparcie jego kandydatury na II kadencję x x A ten kłamie jak nie przymierzając jego nieduży szefuńcio...:O

Gość gość
Jesli jest z PiSu to prezydent ulaskawi milosnika drobiu.

Jarosław Kaczyński, nie wiadomo czy świadomie, przyznał wprost, że jego partia przez całą kampanię okłamywała opinię publiczną. Bo przekonywano nas, że 500+ to program prodemograficzny, a nie socjalny. Tymczasem teraz Kaczyński mówi to, co ekonomiści i opozycja powtarzali od dawna, a czemu politycy Prawa i Sprawiedliwości zaprzeczali. x – To jest program przede wszystkim przeciwko nędzy, bo czy będzie miał skutki pronatalistyczne, dziś trudno ocenić. Mam nadzieję, że będzie, choć podejrzewam, że dopiero „Mieszkanie+” naprawdę odegra taką rolę – wyjaśnia Kaczyński.

Gość gość
kaczyński taki owaki pis sraki taki ,shatyn ty bez kaczyńskiego i pisu bys był nikim smutne musisz miec zycie ze tylko to daje ci paliwo

Gość gość
Bruno Shatyn dziś Yoriksine dziś Z tego co słyszałem to właśnie tylko caracal spełniał warunki maszyny bojowej. I co ważniejsze chyba sprawdzonej w warunkach wojny. A black hawki mocno okrojone z wyposażenia (wersja eksportowe)- nie. Ale tego tematu nie bedę drążył bo nie jestem expertem. x x Dokładnie. Xxxx jeśli chodzi o warunki te pod stołem to się zgodzę.

Gość gość
Chyba jednak Shatyn wie więcej od ciebie o produkcji helikopterow w Polsce :)

Gość gość
Z drugiej strony ty wiesz wiecej o pudelku zatem tez masz jakas wiedze.

Gość gość
Zamiast argumentów atak personalny. Typowe dla prawaków.

Gość gość
Czyli Shatyn ma ci pokazac CV z 20letnim doswiadczeniem w przemysle zbrojeniowym zebys zrozumiala ze on ma racje z tymi helikopterami a ty nie?:)

Nie stroje się w piórka eksperta a po prostu wypowiadam się w tematach na których się znam. W przeciwieństwie do ciebie Iftar...

Gość gość
Stawiam dolary przeciw orzechom ze temat helikopterow googlowalas minute przed popelnieniem swojego wpisu. A ze zabraklo wiedzy ogolnej przy silnej potrzebie obronienia pewnej tezy, to wyprodukowalas mala bzdurke myslac ze znowu blysnelas. Zycie to nie pudelek ifciu, technika wojskowa to nie zdrada w rodzinie Zelta :)

gość dziś Chyba jednak Shatyn wie więcej od ciebie o produkcji helikopterow w Polsce x x Chyba a raczej na pewno więcej. A przynajmniej wiem, że Polska nie produkuje helikopterów.

_iftar_ dziś Masz problemy ze zrozumieniem pytania??? x x W przeciwieństwie do ciebie i otulonej potrafię odpowiedzieć na zadane mi pytania dotyczace moich wypowiedzi.

Właśnie, z innej beczki... samochody to skomplikowana sprawa, pewno nie tak skomplikowana jak helikoptery, ale jednak Rumunia 20 milionowy kraj potrafi produkować, pod swoją marką, samochody. My tylko montować potrafimy. Generalizując, jak się czyta Shatyna i innych, to Polska w ogóle nic nie powinna produkować, bo nie ma pieniędzy, doświadczenia i w ogóle jesteśmy durnym narodem. A ja się z tym zgadzam. Jesteśmy durnym narodem skoro jako 38 milionowy kraj nie potrafimy nawet własnej marki, aktywnej, motoryzacyjnej mieć. Szwecja, 10 milionowy kraj do nie dawna miała dwie marki produkujące samochody, w tym Saab i samoloty potrafił produkować. I tak mógłbym wymieniać i wymieniać, ale jaki to miałoby mieć sens skoro są Polacy (chyba.. :o), którzy twierdzą że jako naród nie dorośliśmy do pewnych rzeczy. Np do produkcji helikopterów. Cóż.. i dla tego mimo iż tak wiele się jednak zmienia w tym kraju wszystko pozostanie jak jest.

I tak mógłbym wymieniać i wymieniać, ale jaki to miałoby mieć sens skoro są Polacy (chyba.. pechowiec.gif ), którzy twierdzą że jako naród nie dorośliśmy do pewnych rzeczy. Np do produkcji helikopterów. x x Jak widac po faktach nie doroślismy. A Rumuni produkują licencyjne samochody.

_iftar_ dziś Zadałam ci proste pytanie. Odpowiesz??? x x Odpowiedziałem w przeciwieństwie do ciebie. Ty nie odpowiadasz na moje pytania.

Gość gość
Ale o co ty walczysz, skoro opcja polityczna ktora popierasz ma w doopie budzet, inwestycje w nowe technologie, a zamiast tego mwoli rozdawac ludziom kase na prawo i lewo. A ty sam niedawno pisales ze drogi to nieistotny problem i mozna ich nie budowac bo trzeba budowac mieszkania za pol darmo. A teraz narzekasz ze nie mamy zadnej marki na rynku motoryzacyjnym?