Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy rozgladac sie za innym facetem

Polecane posty

Gość gość

mam 27 lat, a on 30. Mieszkamy w Niemczech. Tutaj sie poznalismy. on jest Rosjaninem. Jest sympatycznym czlowiekiem, ale mam wrazenie, ze to nie wystarczy. Ja pracuje w miedzynarodowym koncernie na caly etat i zarabiam 2.000€ netto. On robi doktorat z ekonomii. Dostaje 1.600€ netto i ma umowe na 24 h tygodniowo. Czyli 3 dni tygodniowo, ale pomimo wszystko spedza na uczelni 5 dni. Nie wiem po co. Szczegolnie w okresie wakacyjnym jest sam. Jak dla mnie powinien np. 2 dni dodatkowo w branzy pracowac, zeby zbierac doswiadczenie zawodowe. Doktorat potrwa jeszcze 2 lata. Zastanawiam sie jak 32 letni facet bez zadnego doswiadczenia zawodowego znajdzie prace. Na uniwersytecie sa male szanse, ze zostanie. On doskonale o tym wie i zdaje sobie sprawe, ze z doktoratem nie tak latwo znalezc prace. Jest latwiej z magistrem na niemieckim rynku. Wiec po jaka cholere zabieral sie za doktorat? Mam wrazeni, ze on nie ma pojecia o rynku pracy. Nigdy nawet CV nie wyslal. Do tego mamy inny rytm dnia. On za duzo w pracy nie robi wiec uprawia sport 3 razy w tygodniu, gdzies wyjdzie ze znajomymi w srodku tygodnia, a mi sie nie zawsze chce. Mnie np. gonia terminy, mam stresujace sytuacje w pracy i czasami mam ochote tylko polezec na kanapie po pracy. Jego zdolnosci kulinarne mnie porazaja. Najlepiej wrzucic jakies mieso na patelnie, do tego do tej samej patelni makaron i zalac jakim sosem. Jak dla mnie taka mieszanke moga swinie jesc. Dodam, ze mieszka sam tylko ma obiady wykupione na uniwerku.

Gość gość
te 2 tys euro to jest kasa za specjalistyczne stanowisko w "międzynarodowym koncernie"? Czy tam sprzątasz/kserujesz/odbierasz telefony? Serio pytam, bo ja od przyszłego miesiąca zaczynam prace w korporacji za 7 tys zł do ręki. W warszawie to zarobki klasy średniej a myślałam że w niemczech są dużo wyższe pensje niz w polsce

Gość gość
jestem junior managerem. Wez pod uwage, ze brutto mam 3270. Do tego dochodzi bonus i pieniadze na swieta.Mam najdrozsza klase podatkowa. Nie wiem jakie sa zarobki w Warszawie, ale w DE sprzataczki maja 10-12€ za godzine. Od tego trzeba odliczyc podatki.