Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skuteczność

Polecane posty

Gość gość

Witam! Do tej pory nie sądziłam, że bede radzić się w internecie, ale chciałabym by ktoś podzielił się swoimi '' przeżyciami''. W połowie cyklu antykoncepcja zawiodła i byłam zmuszona wziąć tabletke 72 po - Escapelle. Żadnych skutków ubocznych, dwa dni do okresu, a nerwy strasznie dopisują. Co do objawów, mam strasznie opuchnięte piersi, lekki wodnisty sluz, a szyjka macicy jest dosc wysoko. Mam teraz 2 pytania: 1. Czy tabletka Escapelle jest skuteczna i czy Wam pomoga ? Jest możliwa ciąza po jej zażyciu ? 2. Czy jesli wykonam dziś test 10mcl/u to bedzie on wiarygodny ?

Gość gość
Kobiety które biorą tabletki antykoncepcyjne, i na chwile przestaną, i zajda w ciaze mogą zajść w ciąże z nieoczekiwanym skutkiem, to znaczy dziecko koze bys z wadami wrodzonymi, niepoełnosprawność itp. Dlatego może pojawiać się ten wodnisty śluz, lepiej idz do lekarza z tym :) Powodzenia

Gość gość
Troszkę się nie rozumiemy. Nam po prostu pękła prezerwatywa, tabletek antykoncepcyjnych nigdy nie brałam - no chyba ze jedynie escapelle jako awaryjna :)

Gość gość
Nawet jedna lub dwie tabletki mogą odnieść takie skutki, moja znajoma tak miała i teraz ma dziecko z licznymi wadami wrodzonymi ;) Uwierz Mi, że warto sie przebadac

Gość gość
Escapelle co wiem nie wywołuje takich zaburzen, a nawet jesli doszło do zaplodnienia przed tą metodą antykoncepji to ona podtrzyma tą ciąże bez zadnych powiklan :)

Gość gość
Nie zawsze jest tak jak pisze w ulotce tabletek, każde tabletki, które uniemożliwają zajście w ciąże, niosą za sobą jakieś skutki, nie zawsze, ale w wiekszosci przypadkach tak jest

Gość gość
Teraz mnie głownie interesuje te pytania , ktore zadałam. Jeżeli zajde/ zaszlam, to wtedy bede sie dopiero martwić o to :)

Gość gość
Jeśli wzięłaś tabletkę po, to moim zdaniem powinnaś być spokojna. Swoją drogą starajcie się współżyć tylko w dni niepłodne. Dzięki temu nie będzie ryzyka zapłodnienia, jeśli antykoncepcja po raz kolejny zawiedzie. Wiesz jak wyznaczać sobie fazy cyklu?

Gość gość
Trzeba wiedzieć kiedy konsumować piz.ę

Gość gość
gość 2016.10.19 Jeśli wzięłaś tabletkę po, to moim zdaniem powinnaś być spokojna. Swoją drogą starajcie się współżyć tylko w dni niepłodne. Dzięki temu nie będzie ryzyka zapłodnienia, jeśli antykoncepcja po raz kolejny zawiedzie. Wiesz jak wyznaczać sobie fazy cyklu? Po tej tabletce niestety cykl mi zwariował..ile może to trwać? nie wyznaczałam sobie nigdy dni płodnych szczególnie, ale chciałabym zacząć. nie wiem jednak jak w obecnym stanie się za to zabrać.

Gość gość
Poradzę Ci coś...są specjalne testery na ślinę np Afrofyts. Obecnie nie ma chyba nic prostszego jeśli chodzi o wyznaczanie dni płodnych