Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość isssssssssssssssssssssssss

katolicki kraj a kobiety walczą o zabijanie dzieci

Polecane posty

Gość isssssssssssssssssssssssss

ponad 85 % deklaruje ze jest katolikiem , a kobiety- suki walcza by zabijac dzieci . dlaczego ? bo może aparat pokazał ze dziecko urodzi sie chore ? acha wiec to ja upoważnia do morderstwa ? aparat który wiele razy sie mylił , a może Bóg ja upowaznia . Tylko nie piszcie pierdól ze to tylko zygota , kilka komórek , zarodek - bo to żalosne . Az a chwile pojda w bialej sukience do ślubu przed Bogiem przysiegajac , a moze ochrzcic ? po co dlaczego ? bo co ludzie powiedza ? a moze moja macica ? Z kogo drwisz ? zBoga ? i nie pisz ze nie wierzysz - to nie zwalnia cie z zasad Stwórcy bo czy chcesz czy nie On istnieje .....

Gość gość
I właśnie widac .po katolicku przeklinasz i wyzywasz. Weź sie w lep palnij

Gość gość
gość dziś I właśnie widac .po katolicku przeklinasz i wyzywasz. Weź sie w lep palnij x łeb !!!!matołku

Gość gość
to ze ktos mnie ochrzcil i wpisal w ksiegi koscielne, zebym robila statystyki nie oznacza, ze jestem wierzaca;)

Gość gość
A ty autorko jesteś katoliczką jak rozumiem? Więc zgodnie z zasadami wiary seks uprawiałaś dopiero po ślubie? Antykoncepcji nie używasz tylko kalendarzyk?

Gość gość
kobiety nie walczą o zabijanie, tylko o wolnośc... kapujesz ćwoku?

Gość gość
Jestesmy krajem swieckim,demokratycznym Konstytucja sznuje wiare,brak wiary i społecznie akceptowane poglądy!Jeszcze nie jestesmy krajem wyznaniowym,oby tak pozostało.Twoj jezyk jest rynsztokowy,aspołeczy i podły,miałkie wychowanie i kultura!

Gość issssssssssssssssssssssssss
gość dziś A ty autorko jesteś katoliczką jak rozumiem? Więc zgodnie z zasadami wiary seks uprawiałaś dopiero po ślubie? Antykoncepcji nie używasz tylko kalendarzyk? x jestem chrzescijanką . Tak seks uprawialam dopiero po ślubie a antykoncepcji nie zabrani aBóg tylko kler katolicki .

Gość gość
To sama urodz chore dziecko w tym popierzonym kraju. Rzad obiecuje pomoc a konczy sie na tym,.ze maz odchodzi a kobieta.zostaje sama bez kasy i wsparcia. Potem konczy sie to żebraniem w tv. To nie Eldorado to Polska

Gość gość
gość dziś kobiety nie walczą o zabijanie, tylko o wolnośc... kapujesz ćwoku? x wolnosc na zabijanie nienarodzonych dzieci ? winny zawsze sie wytłumaczy choc głupio

Gość gość
gość dziś To sama urodz chore dziecko w tym popierzonym kraju. Rzad obiecuje pomoc a konczy sie na tym,.ze maz odchodzi a kobieta.zostaje sama bez kasy i wsparcia. Potem konczy sie to żebraniem w tv. To nie Eldorado to Polska x to chore dziecko to juz nie Twoje ? na zdrowe miałabyc kase , na chore nie ?

Gość gość
jedno z przykazan w kk mówi : nie zabijaj ! wiara w Boga pozwala Wam na wyjątki ? a mzoe sam Bóg wam na to pozwala ?> wiec po co wam zasady i przykazania .

Gość gość
Chodzi o wybor!Swiadomy i prawo do tego wyboru!

Gość gość
A czy Bóg mówi kiedy dokładnie zaczyna się życie? Wątpię abyś znalazła w biblii takie informacje. Więc to że zarodek jest człowiekiem to też wymysł kleru nie Boga.

Gość gość
A czy każdy w tym kraju musi być katolikiem i wyznawać te same bzdury co ty?

Gość gość
No dobra, ateistki chcą wysysać odkurzaczem z c**y dzieci.

Gość gość
A od kiedy to płód rozwija się w c***e? Ja.myślałam że w macicy, ale widzę że katoliczki wiedzą lepiej;)

Gość gość
Do 20.16. Zgadzam się. Gdzies czytałam ze w tym 18,wieku kościół wprowadził zakaz aborcji i ze zarodek to juz czlowiek.wczesniej nie bylo to aż tak krytykowane bo od zawsze próbowały kobiety usuwać niechciane ciaze.tak samo jak celibat księży.to wymysly kościoła i kleru nie Boga. Wiec autorko skoro stosujesz antykoncepcję bo ze to kler wymyślił to zastanów sie nad reszta twoich argumentów i poczytaj więcej na ten temat.

Gość gość
issssssssssssssssssssssssss dziś gość dziś A ty autorko jesteś katoliczką jak rozumiem? Więc zgodnie z zasadami wiary seks uprawiałaś dopiero po ślubie? Antykoncepcji nie używasz tylko kalendarzyk? x jestem chrzescijanką . Tak seks uprawialam dopiero po ślubie a antykoncepcji nie zabrani aBóg tylko kler katolicki . xxx Aha, czyli jednak katoliczka, tylko niepraktykująca :P Nie kretynko. Nie o to chodzi, że jak aparat pokaże, że chore to się usunie, tylko, że jak aparat pokaże, to może da się coś z tym zrobić. To, że uprawiasz seks od ślubu, nie oznacza, że cię nie zgwałcą, nie będziesz nosić ciężko uszkodzonego płodu, czy sama nie będziesz narażona na utratę życia. Teraz masz wybór, po wejściu ustawy, wyboru mieć nie będziesz. Nawet głupiego usg nie dostaniesz jak będziesz niespokojna o dziecko.

Gość gość
Inaczej debilko zaśpiewasz jak ci ciapaty 13-letnią córkę zgwałci. Tyle w temacie :o

Gość gość
85% katolików? Gdzie? Nikt mnie nie pytał o zdanie narzucając mi katolicyzm w czasie chrztu! Teraz mam inne poglady i nigdy: sama, z własnej woli, bym nie przyjęła tej wiary. Nawet gdybym dokonała apostozji, chrztu nie cofne i w księgach Kk dalej będę widnieć.. Co do różnicy: zarodka, zygoty itd a dziecko: ukończyłam studia medyczne i nie będę o tym dyskutować z fanatycznym półmózgiem zaślepionym propagandowym praniem mózgu kk.. Nie chciała bym umrzeć przez zlepek komórek z nierozwinietym mózgiem, rozwijającym się w jajowodzie zamiast macicy. I powoli rozrywający mój jajowód aż do zapalenia otrzewnej. No bo przecież zarodek ma większe prawa odemnie!

Gość gość
"ponad 85 % deklaruje ze jest katolikiem" To może czas na genialne odkrycie - sondaże o katolicyzmie w Polsce KŁAMIĄ! Czy to zbyt trudne dla małego, ciasnego móżdzku? Trzymaj się swojej pipy i ródź dzieci skazane na bolesną śmierć. Twoja wola. Skoroś taka święta, to nie potrzebujesz ostrzejszego prawa. Masz przecież swoje sumienie :)

Gość gość
Katolickie trolle opanowały widze forum... dla twojej wiadomości trollu: tutaj ludzie dyskutuja wymieniają poglądy, widze ze nie masz nic do powiedzenie w tej sprawie, wiec nie licz, ze ktoś będzie z toba rozmawiał

Gość gość
Nasz kraj jest SWIECKI tak na marginesie!! Do twojej wiadomości. Katolicyzm to co najwyżej jedna z religii, z największą liczbą wyznawców. Ale wg K onstytucji RP mogę sobie wierzyć w co chce lub nie wierzyć w ogóle! I nikomu nic do tego!

Gość gość
gość dziś Do 20.16. Zgadzam się. Gdzies czytałam ze w tym 18,wieku kościół wprowadził zakaz aborcji i ze zarodek to juz czlowiek.wczesniej nie bylo to aż tak krytykowane bo od zawsze próbowały kobiety usuwać niechciane ciaze.tak samo jak celibat księży.to wymysly kościoła i kleru nie Boga. Wiec autorko skoro stosujesz antykoncepcję bo ze to kler wymyślił to zastanów sie nad reszta twoich argumentów i poczytaj więcej na ten temat. x Spędzanie płodu od zawsze było niemile widziane, głównie pomoc w tym czynie, natomiast żebrzące kalekie bezdomne dzieci na ulicach, to była norma. Nie. Celibatu nie wymyślił kler. Celibat jest ujęty w Biblii. Kiedy Izraelici szli do ziemi obiecanej, to Bóg zażyczył sobie złotą arkę, złoty namiot, kilka innych złotych przedmiotów i chyba 4 mężczyzn do pilnowania tego, okadzania itp. Mieli oni porzucić swoje rodziny, żony, dzieci i matki, założyć szaty zdobione złotem, oraz haftem i poświęcić się Bogu. Stąd się wziął złoty przepych w kościołach i takie, a nie inne ornaty. O samej aborcji w ST chyba nic nie ma, natomiast, kiedy ktoś spowoduje utratę ciąży poprzez pobicie kobiety, to był winien jej zapłacić, ponieważ oka, czy zęba dać jej nie mógł.

Gość gość
Niestety - mamy absurdalną umowę międzynarodową jaką jest konkordat :O To stawia katolicyzm wyżej od innych wyznań. Przypomnijmy, że stało sie to za rządów Hanny Suchockiej, która nie doczekała się póki co za to Trybunału Stanu. Fragment z gazety prawnej: " Umowę z Watykanem rzutem na taśmę zawarł upadający rząd Hanny Suchockiej. Była już premier została siedem lat później mianowana ambasadorem nadzwyczajnym przy Stolicy Apostolskiej. Pikanterii sprawie dodaje to, że umowę z Kościołem ostatecznie ratyfikował w 1998 roku prezydent Aleksander Kwaśniewski. Poza finansowaniem nauki religii w szkołach, co jest największym wydatkiem państwa, wynikającym z zapisów konkordatu, państwo zadeklarowało także dotacje do katolickich uczelni oraz szkół przedszkoli i ochronek. Papieska Akademia Teologiczna w Krakowie i Katolicki Uniwersytet Lubelski są dotowane przez Państwo - brzmi fragment 15 artykułu umowy. Ponadto czytamy tam, że Państwo rozważy udzielanie pomocy finansowej odrębnym wydziałom. Na tej podstawie dotacje płyną do kilku wydziałów teologicznych w całym kraju. Szkoły, przedszkola i domy opieki uzyskały takie same prawa do dotacji jak inne świeckie placówki. Na kościelną oświatę państwo wykłada rocznie w sumie ponad 1,65 mld złotych. Zgodnie z konkordatem z budżetu utrzymywani są także kapelani w szpitalach w wojsku i innych służbach mundurowych. W ubiegłym roku wydano na nich blisko 27 mln złotych. To nie wszystko. W konkordacie państwo zobowiązało się także do pomocy w remontach zabytkowych kościołów i budynków kościelnych. W ubiegłym roku przekazano na ten cel ponad 26 mln złotych. Konkordat gwarantuje też wsparcie dla działalności charytatywnej kościoła. W ramach tych zapisów, Caritas dostała w ubiegłym roku dotacje w wysokości 5,5 mln złotych."

Gość gość
gość dziś Nie. Jak dokonasz apostazji, czyli złożysz ten dokument, to cię z ksiąg wykreślą. Możliwe, że zawsze będziesz tam widnieć jako osoba ochrzczona, urodzona w rodzinie katolickiej, ale już nie będziesz widnieć jako ich owieczka. Czyli na cmentarzu parafialnym cię nie pochowają i nie będą chodzić do ciebie po kolędzie. Natomiast uczestnictwa we mszy, czy modłów przed ołtarzem zabronić ci nie mogą. Musieliby cię obłożyć anatemą.

Gość gość
Dane z 2012 roku Roczne wydatki z budżetu państwa, związane z funkcjonowaniem Kościoła katolickiego: Koszt związany za nauczaniem religii w szkołach około 1 150 mln zł Dotacje dla Kościelnych Uczelni Wyższych, wydziałów teologicznych, szkół, przedszkoli i ochronek 521 mln zł Fundusz Kościelny 89 mln zł Dotacje do remontów zabytków kościelnych 26,6 mln zł Ordynariat Polowy Wojska Polskiego 19,2 mln zł Caritas Polska 5,5 mln zł Kapelani szpitalni 3 mln zł Kapelani więzienni 2,4 mln zł Kapelani Straży Granicznej 842 tys. zł Kapelani Straży Pożarnej 745 tys. zł Kapelani w Policji 441 tys. zł Kapelani Biura Ochrony Rządu 150 tys. zł RAZEM: blisko 1 820 mln zł (źródło: KAI, MON, MEN) To nie koniec bonusów. Konkordat zagwarantował też Kościołowi katolickiemu swobodę w prowadzeniu zbiórek pieniędzy. Artykuł 21. mówi, że przepisy prawa polskiego o zbiórkach publicznych nie mają zastosowania do zbierania ofiar. Wystarczy, że cele związane są z religią i Kościołem." x Więcej niż podwyżki dla pielęgniarek :)

Gość gość
Do 20.44.niemile widziane nie równa sie zakazane.teraz chca calkiem zakazać.powinny zostać te trzy które dopuszczają jesli ktos nie chce nie skorzysta .jesli sumienie mu nie pozwoli nie skorzysta. Ale wybór powinien zostać i należeć do kobiety co zrobi jej sprawa

Gość gość
gość dziś Nie wykreślą, a nałożą adnotację, ze zgłosiło się wystąpienie z kościoła. Dane pozostaną, wszystko pozostanie bo nie można nakazać im żadnego kreślenia czy zamazywania. Do tego będą mieli kopie dowodu (btw, do apostazji nie potrzeba ŻADNYCH świadków czy rozmowy z księżulkiem - wystarczy pismo+kopia dowodu). W oficjalnych statystykach za to nie będzie się już figurować. A na cmentarzu mogą odmówić tylko i wyłącznie gdy nie ma cmentarza komunalnego. Jeśli katolicki pełni jego rolę nie mają prawa odmówić pochówku.