Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość isssssssssssssssssssssssss

katolicki kraj a kobiety walczą o zabijanie dzieci

Polecane posty

Gość gość
Kiedyś kobiety nie miały żadnego wsparcia były bite i nawet same rodziły bez lekarzy same po prostu. Cierpiały. Ale za to było dużo dzieci synów mezom. A teraz nie da rady potrzebuje psychologa i znieczulenia. Kiedyś znieczulenia nie było i trzeba było rodzić nawet szescioraczki na raz. I jeszcze z mężczyznami ciężko kobiety w polu pracowały ciężary podnosily jak ich mężowie leżeli piano i spali. A teraz za coś takiego rozwodza się

Gość gość
Ha brak co argumentu wiec przerzucasz sie na moje dzieci. A dlaczego ich duże maja być nieszczęśliwe. Moze właśnie ja mam racje nie ty. Moze Bóg rządzi całym światem i tylko ludzie wymyślili odłamy różnych religi .przeciez podstawy nauki pokrywają się w różnych religiach. Dobro milosc miłosierdzie.reszta wymysl ludzi.

Gość gość
Co to dla ciebie zabić embrion to jak kurczakowi poderżnąć szyję.

Gość gość
Są tez dzieci bite. Zwłaszcza przez ojców.szczególnie córki dziewczynki które nic mu ni znaczą. A syn to syn dziedzic o którego tata dba. Syn jest bardziej uważany dostaje więcej.

Gość gość
Dajmy miłosierdzie wszystkim aborcjonistkom i aborcjonistom módlmy się o nich. Amy Bóg dał im swoje miłosierdzie. Jezus nie chce aby jego męka i miłosierdzie poszło na darmo.

Gość gość
A ja znam rodziny ,że córki dla tatusia są oczkiem w głowie.

Gość gość
Tak módlmy się za ich rozum, by wszystkie uczestniczki czarnego marszu doznały cudu oświecenia i poznały znaki Boga.

Gość gość
A ja akurat taka córka nie byłam. Jak te córki co są oczkiem w głowie tatusia to niech im każe rodzić i znosić bicie męża i poniewieranie przez teściowa.

Gość gość
By były uważne w swych czynach , słowach i myślach. By Bóg wybaczył im ich chwilowe zniewolenie przez szatana.

Gość gość
A Matka Boska prowadziła ich za ręce do swojego Syna. Módlmy się za nich w miesiącu różańcowym odmawiając codziennie różaniec za wątpiących.

Gość issssss
Bóg nie ma matki :( wiec nie ma Matko Boskiej

Gość gość
Mezczyzini też są winni lekarze którey to robia mezowie ktorzy ro ia aborcje kobietom. Anamaria kobiete ktire maz bil w ciazy i przez to poronila 5 dzieci tylko czworke urodzilo dzieci 3 chlopcow i jedna dziewczynke. To buluc dawne czasy. Na wsi. Razem mogli by mieć 9 dzieci. Jej mąż gwalcil swoją jedyną córkę każdy wiedział i milczał. Ale to dawne czasy matka też wiedziała i całe życie z nim żyła aż do swierci. Ta kobieta ma teraz 82 lata. Nie ma kontaktu z tą córki. I wiecie co tak narzeka na nią ze jej nie chce już bo ona nie utrzymuje z nią kontaktu. Z braćmi też jej córka utrzymywać kontaktu nie chce. Taka była kiedyś wiejską rzeczywistość. Wszyscy wiedzieli i nikt nic nie zrobił. Tyle krzywd mąż jej wyzadzil bił aby poronila gwalcil swoją córkę. A teraz ja przeklina. A jak był pogrzeb jego to tak lamentowala po swoim mezusiu. Córka nie płakała i jeszcze miała pretensje ze nie przeżywa, że ojciej jej nie żyje. Boże każdy wiedział co się dzieje i nikt nic nie zrobił. Nie raz przylapywano jak w lesie , w stodole ja gwalcil nawet matka widziała. I nikt nic nie zrobił. Ten facet do gwałciciel , aborcjonista, damski bokser.

Gość gość
Módlcie się aby spadły wam w końcu klapki z oczu! I żebyście ujrzały jaki świat jest na prawdę bez katolickich kłamstw...módlcie się o własne zdanie i wolność wyboru abyście nigdy nie musiały spłonąć na stosie gdy opuścicie msze św. . .

Gość gość
Więc wygloda na to że ojciej ma prawo gwalcic córkę i bić żonę aby poronila bo nie chciał więcej dzieci. Ale kurwa ruchac chcial.

Gość gość
Mezczyzini też są winni lekarze którey to robia mezowie ktorzy ro ia aborcje kobietom. Anamaria kobiete ktire maz bil w ciazy i przez to poronila 5 dzieci tylko czworke urodzilo dzieci 3 chlopcow i jedna dziewczynke. To buluc dawne czasy. Na wsi. Razem mogli by mieć 9 dzieci. Jej mąż gwalcil swoją jedyną córkę każdy wiedział i milczał. Ale to dawne czasy matka też wiedziała i całe życie z nim żyła aż do swierci. Ta kobieta ma teraz 82 lata. Nie ma kontaktu z tą córki. I wiecie co tak narzeka na nią ze jej nie chce już bo ona nie utrzymuje z nią kontaktu. Z braćmi też jej córka utrzymywać kontaktu nie chce. Taka była kiedyś wiejską rzeczywistość. Wszyscy wiedzieli i nikt nic nie zrobił. Tyle krzywd mąż jej wyzadzil bił aby poronila gwalcil swoją córkę. A teraz ja przeklina. A jak był pogrzeb jego to tak lamentowala po swoim mezusiu. Córka nie płakała i jeszcze miała pretensje ze nie przeżywa, że ojciej jej nie żyje. Boże każdy wiedział co się dzieje i nikt nic nie zrobił. Nie raz przylapywano jak w lesie , w stodole ja gwalcil nawet matka widziała. I nikt nic nie zrobił. Ten facet do gwałciciel , aborcjonista, damski bokser.

Gość issssss
gość dziś Módlcie się aby spadły wam w końcu klapki z oczu! I żebyście ujrzały jaki świat jest na prawdę bez katolickich kłamstw...módlcie się o własne zdanie i wolność wyboru abyście nigdy nie musiały spłonąć na stosie gdy opuścicie msze św. . . x dziecko mylisz pojecia:)

Gość gość
Nie jestem dzieckiem ..jestem matką dwójki dzieci,żoną bez ślubu w kościele i świadomą świata kobietą ,która potrafi podejmować słuszne decyzje bez bata nad głową.

Gość issssss
gość dziś Nie jestem dzieckiem ..jestem matką dwójki dzieci,żoną bez ślubu w kościele i świadomą świata kobietą ,która potrafi podejmować słuszne decyzje bez bata nad głową. x widze dziecko ze fenomenem jestes :) tylko po co piszesz na watku o katolikaxh ?

Gość gość
Kobieta nie może dyskutować na żaden temat. Nawet o aborcji ma milczeć. Matka boska też milczala i nazwano ją matka milczenia. Dyskusje i polityka są dla mężczyzn. Kobiety mają siedzieć cicho wszędzie w kościele. Tak jest napisane w bibli. " KOBIETY MAJA MILCZEC" wiele kobiet uważa się za katiliczki a wszędzie język pchają i temu powstają klutnie intrygi rozwody. PRZEZ KOBIETY. Proszę o tym poczytać gdzieś.

Gość gość
12:05 W końcu jakaś wypowiedź kulturalna, nie obrażająca osób myślących inaczej. Jako, że nie do końca się z nią zgodzę odpiszę co ja w temacie uważam. Jeśli chodzi o zabieg w przypadku nieodwracalnych wad u dziecka to ja wiem, że takie wady wykrywa się u dość dużego płodu/dziecka. Najczęściej około 2 badań prenatalnych, czyli powiedzmy 20 tc. Późno fakt. I wywołuje się normalny poród i rodzi dziecko ważące 300-500 gram. Mimo wszystko sporo. Co do skuteczności oceny wad dziecka potrzebny jest dobry specjalista, a najczęściej 2 czy 3 żeby potwierdzić diagnozę. Niestety niektóre diagnozy brzmią tak "Jeśli pani dziecko dożyje do dnia porodu to po porodzie przeżyje 1/2/7* (*lub ile tam) dni/godzin". I będzie umierało w bólu. I czasem jedynym wyborem dla takiej matki jest wybór czy dziecko ma się męczyć po porodzie w terminie czy teraz kiedy układ nerwowy nie jest aż tak rozwinięty i odczuwanie bólu automatycznie mniejsze. Do tego dochodzi jeszcze jedna kwestia: kwestia porodu w 20 tygodniu, który najczęściej można rozwiązać siłami natury, albo w terminie, który przy wielu wadach musi być cesarką. Ja naprawdę nie dziwię się kobietom, które wybierają dla dziecka mniejsze cierpienie. Zaś co do porodów w tym powiedzmy 20 tygodniu to w większości szpitali dla personelu nie ma znaczenia czy tracisz dziecko o które walczyłaś miesiąc lub dwa, czy decydujesz się na zabieg, bo wiesz o wadach dziecka. Na ogół i tak jesteś traktowana jak rodząca gorszego gatunku, co tu dużo mówić:( Sama straciłam córkę właśnie w połowie ciąży, po długiej walce o utrzymanie ciąży. Personel w połowie ok, w połowie masakra. Zapomnij o opiece psychologa, o kimś kto przyjdzie porozmawiać. Córkę zobaczyłam tylko dlatego, że na to nalegałam, bo tak pewnie też by mi to nie było dane. Myślę więc, że w ogóle w kwestii porodów przedwczesnych należałoby wyedukować personel, uwrażliwić na problem, wdrożyć jakieś inne specjalne procedury, tak aby taka matka była objęta dodatkowym wsparciem. A wtedy na pewno panie, które są po zabiegu na tym etapie (ze względu na wady u dziecka) też inaczej będą ten etap przechodziły. Bo nie wierzę, że matka, która starała się o dziecko, cieszyła się z ciąży z lekkim sercem podejmuje decyzję o usunięciu, bo dziecko chore.

Gość gość
Bo przeraża mnie to,że istnieją jeszcze na świecie XXI wieku..ludzie.. którzy nie mają wolnej woli tylko idą na ślepo w zaparte i przekazują głupoty młodemu pokoleniu.

Gość issssssss
gość dziś Kobieta nie może dyskutować na żaden temat. Nawet o aborcji ma milczeć. Matka boska też milczala i nazwano ją matka milczenia. Dyskusje i polityka są dla mężczyzn. Kobiety mają siedzieć cicho wszędzie w kościele. Tak jest napisane w bibli. " KOBIETY MAJA MILCZEC" wiele kobiet uważa się za katiliczki a wszędzie język pchają i temu powstają klutnie intrygi rozwody. PRZEZ KOBIETY. Proszę o tym poczytać gdzieś. x owszem maja " milczec " zródło Biblia a le w nauczaniu a nie w decyjach rodzinie etc gdzies dzwoni ale gdzie ?

Gość issssss
gość dziś Bo przeraża mnie to,że istnieją jeszcze na świecie XXI wieku..ludzie.. którzy nie mają wolnej woli tylko idą na ślepo w zaparte i przekazują głupoty młodemu pokoleniu. x aczym dla ciebie jest wolna wola z polaczeniu z Bogiem ?

Gość gość
12;58 no właśnie... to jest kwestia bardzo dyskusyjna, bo każda z nas "na sucho" może miec inne zdanie, a jak przyjdzie, co do czego, to też może postapic całkiem inaczej. Ja znając siebie w tej chwili mogę powiedziec, że zdecydowałabym się mimo wszystko na urodzenie i liczyłabym na pomoc personelu, na jego opiekę nad moim dzieckiem tak, by odchodziło bez cierpienia, wiem że aborcji mogłabym żałowac do końca życia... ale to JA. Dlatego jestem za wyborem, ale jednoczeście za poprawą warunków i świadczeń medycznych dla matek i dzieci. To jest właściwie podstawa. Bo nie wyobrażam sobie, że wszystkie kobiety będą musiały rodzic dzieci z wadami letalnymi, lecz bez wsparcia wykwalifikowanego personelu i przede wszystkim psychologa. Wiem, co czułas bo ja przeżyłam coś bardzo podobnego, i też byłam potraktowana jak śmiec i ja i moje dziecko...

Gość gość
A wiecie katolickie kobiety ze spodnie są dla mężczyzny a kobiecie jest spódnica. To grzech nosić spodnie. W bibliotece jest napisane ze kobieta nie będzie nosiła stroju mężczyzny. Kobieta która nosi świadomie spodnie i wie o tym że to grzech pójdzie do piekła. Więc teraz wiecie o tym wiedz zrzuccie spodnie í spidnice dő kostek zaluzcie. Poczytajcie sobie co na ten temat Maryja mówi. A poza tym największą władzę nad dziećmi ma ojciec a nie matka. To ojciec ma prawo podejmować wszystkie decyzje o dzieciach. A matka ma tylko urodzić i się nimi zajmować karmić prac. I wykonywać wszystkie polecenia męża względem dzieci które on zarzadzi. TO JEST PRAWO BOZE!!!!!!

Gość gość
Autorko: nie dotarłam nigdzie do odpowiedzi na pytanie gdzie w biblii jest informacja, że zarodek jest początkiem nowego życia ludzkiego. Jest taka informacja czy nie ma? Wydaje mi się, że nie ma ale chciałabym to od Ciebie usłyszeć, bo Ty przecież się na biblię powołujesz. A jeśli takiej informacji w Biblii nie ma to jak to się ma do Twoich poglądów i odwoływania się do Biblii (bo jej nakazy są ważniejsze niż nakazy kleru)?

Gość gość
Więc nie nauczajcie tu nikogo bo narobicie intryg. Macie milczeć. Faceci zdecydują co ma być. Wy najwyżej możecie się tylko modlić. Przestańcie się tu udzielać. Wogile żadnych babskich stron w necie nie powinno być. Aby nie mogły się kontaktować kobiety i masowych intryg robić. Potem tu się naczytaja głupot i wyzywaja się na swoich Mezach zamiast klekac przed nimi i całować im stopy z szacunkiem. Bóg mówił mężowi należy się bezwarunkowy szacunek.

Gość gość
Jakich świadczeń kiedyś kobiety 10 cioro dzieci rodziły bez świadczeń bez znieczulenia i jeszcze były wyśmiewane. I nic im się nie stało. A teraz spijzec kszywo na rodzaca nie można bo do sądu poda. Żenada. Każdej by się przydało takie coś. Wtedy by wiedziały od czego są. He he

Gość isssssss
13:17 „Oczy twoje widziały nawet mój zarodek” (Psalm 139:16).Bóg uwaza życie za święte . „A jeżeli mężczyźni biją się i wyrządzą krzywdę kobiecie brzemiennej, i wyjdą z niej dzieci, lecz nie nastąpi wypadek śmiertelny, to bezwarunkowo należy od niego zażądać odszkodowania zgodnie z tym, co na niego nałoży właściciel tej kobiety; i ma to dać za pośrednictwem sędziów. 23 Ale jeśli nastąpi wypadek śmiertelny, to masz dać duszę za duszę,"Księga Wyjscia 21:22.23 Jak widzisz swego czasu Bóg oświadczył że kto wyrządziłby krzywdę nienarodzonemu dziecku, zostanie pociągnięty do odpowiedzialnościi. Nieanrodzone dziecko jest istotą żyjącą w oczach Boga a zabicie morderstwem .

Gość gość
A wiecie że Maryja ruszać Jezusa nie miała bólu porodowwgo żadnego. Bo była niepoalana i nie miała grzechu pierworodnego. Wszystkie kobiety mają bo my mamy grzech pierworodny.